Rozpiski WE - (8 edycja od strony 339)

Wood Elves

Moderator: Gremlin

Zablokowany
Lenart
Falubaz

Re: Rozpiski WE

Post autor: Lenart »

a co wy na to ??

2250 Pts - Wood Elves Army

1 Spellweaver @ 330 Pts
Lore of Beasts; Magic Level 4; Longbow
Wand of Wych Elm [55]
Dispel Scroll [25]

1 Spellsinger @ 175 Pts
Magic Level 2; Lore of Athel Loren; Longbow
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]

1 Branchwraith @ 165 Pts
Magic Level 1; Lore of Athel Loren
Cluster of Radiants [25]
Befuddlement of Mischiefs [25]

1 Alter Noble @ 158 Pts
Alter; Great Weapon; Longbow; Light Armour; Shield
Helm of the Hunt [20]
Stone of the Crystal Mere [30]

8 Dryads @ 96 Pts

8 Dryads @ 96 Pts

10 Glade Guard @ 120 Pts
Longbow

10 Glade Guard @ 120 Pts
Longbow

5 Wild Riders @ 173 Pts
Spear; Light Armour; Standard; Musician
War Banner [25]

5 Elf Steed @ [0] Pts

7 Wardancers @ 165 Pts
Musician

1 Bladesinger @ [14] Pts

20 Eternal Guard @ 282 Pts
Standard; Musician

1 Guardian @ [12] Pts

1 Treeman @ 285 Pts

1 Cannon @ 85 Pts

3 Cannon Crew @ [0] Pts

Casting Pool: 9

Dispel Pool: 7

Models in Army: 79

Awatar użytkownika
WitchHunter
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: WitchHunter »

@ ksch
rozpo całkiem spoko, ja bym tylko inaczej highborna złożył, ale to już kwestia gustu :wink:

@ Lenart1369
twoja rozpa to taki "miszmasz", jedna 5 wildów to trochę mało, sporo pkt wrzuciłeś w herosów.. ich spłacalność może zaboleć, a co do cannona,ja tam działa nie lubię, ale rób jak uważasz :wink:

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Piotras »

@ Ksch: normalnie wspomniany zostałem jak jakieś guru albo inne bóstwo. ;) Cały czas ten sam mroczny avatar, bo czekam na Diablo III...
Co do rozpiski, ja wole mój standardowy offens. Nie odpowiada mi szczególnie taka duża liczba wayów. Nie lepiej gdzieś indziej ulokowac te pkt?
Reszta w porządeczku, a na lorda wrzucił bym socm :) Skoro dawno nie grałeś to odrobina ryzyka i adrenalinki się przyda :mrgreen:

Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

Post autor: ksch »

@Witchhunter
Bez takiego złożenia Highborna cały pomysł trafia raczej szlag :D A jak Ty go składasz?

@Piotras
normalnie wspomniany zostałem jak jakieś guru albo inne bóstwo. Cały czas ten sam mroczny avatar, bo czekam na Diablo III...
:mrgreen: batlowe bóstwo, akurat w tym dziale, kojarzy mi się raczej z szyszkami i z wielkim brokułem rosnącym na nosie :wink: Diablo III, hm grałem ze sto lat temu w jedynkę, to cały czas h&s? :D
Co do rozpiski, ja wole mój standardowy offens.
Smok i cztery oddziały wildów?:)
Nie odpowiada mi szczególnie taka duża liczba wayów. Nie lepiej gdzieś indziej ulokowac te pkt?
W tej wersji potrafią robić cholerne kęsim, a w połączeniu z lordem strzelaczem to już młot na ciężką kawę konkretny. Oczywiście można też zrobić np. 2x6, olać brokuła (co czasem wychodzi na zdrowie) i liczyć, że się przynajmniej jeden z tych oddziałów wciśnie wrogowi za plecy.
Reszta w porządeczku, a na lorda wrzucił bym socm :) Skoro dawno nie grałeś to odrobina ryzyka i adrenalinki się przyda :mrgreen:
Heh, jest to jakiś argument, ale z punktu widzenia siły i pewności grania, nie wiem czy glamourweave nie będzie w sam raz. Względnie amarantyna, ale tu już przeciw np. lizakom czy demonom kapa totalna. Myślę też nad takim patentem, żeby ten koleś nie był alterem, tylko np. wayem i dać mu np. zamiast warda kamyk :mrgreen: Czyste szaleństwo :D
--
Krzysztof "ksch" Schechtel
ksch@gazeta.pl
gg 7052764
http://www.veto2ed.pl

Awatar użytkownika
Dzidzia
Mudżahedin

Post autor: Dzidzia »

@ksch, ja tam bym wyrzucił 1 waya i driadki i wtedy wchodzą glade ridersi :D Akurat w tej rozpie moim zdaniem przydadzą się.

A na lorda tak jak mówisz glamourwave i encha jeszcze wejdzie :)

Pzdr
Parravon pisze:
mi_hau pisze:w RB nie ma ze Terki to Flaing Skirmisza jedynie - cold blod, Poison, flaing cavalary
Człowieku jaka " Flaing Skirmisza" #-o mają zasadę Flying Cavalry a w rulebook-u poczytaj sobie o zasadach Flyers od strony 68 czytaj wszystkie zasady to nie będziesz miał takich problemów.

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

Krzysztofie, faktycznie nie było Cie w cholerę i ciut ciut.

Ale spoko wszystko po staremu!

Co do Twojej rozpy uważam, że wtopiłeś punkciki w waych, bo masz słabą antymagię. Zmniejsz oddział, albo zagraj bez 1 rara, albo z działkiem albo orłem, na DMP będzie to lepsze wyjście bo zapewne jako WE będziesz wystawiany..
A druga rzecz zamiast altera lorda z bodkinsami dałbym zwykłego lorda z bodkinsami miał ld 10 i wardancerów z pierdolnięciem. W postaci lorda z 2 rakiem i netlingami zamiast glamor.
Obrazek

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

tak funowa rozpiska na 2250

Lord na smoku
SoM, SotCM, OA, Shield

2x Caddy

4x5 Glade Riders
z muzykami

8 Driad

2x5 Wild Riders

5 Wild Riders
War Banner

4 Warhawki

Great Eagle

6 WW

Jest bardzo szybko i bardzo upierdliwie, a nawet jakby nie było to 25 łuków w armii jest:)

Na inne WE może być ciężko, na jakieś strasznie strzelające DE też, a na resztę?

Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

Kalesoner pisze:Krzysztofie, faktycznie nie było Cie w cholerę i ciut ciut.
Ale za to wreszcie na żywo poza Krk z ludkami się zjawię :wink:
Ale spoko wszystko po staremu!
Wciąż wygrywamy mastery, jeździmy na ETC itd. :wink:
Co do Twojej rozpy uważam, że wtopiłeś punkciki w waych, bo masz słabą antymagię.
Hm, mógłbyś wytłumaczyć powiązanie słabej antymagii i wayów?:)
Zmniejsz oddział, albo zagraj bez 1 rara, albo z działkiem albo orłem, na DMP będzie to lepsze wyjście bo zapewne jako WE będziesz wystawiany...
Pierwszy, wiem :D Chociaż uważam, że po wyjściu Lizich to wcale nie jest aż tak dobra opcja. Co do ścięcia rara to: w tej rozpie waye są istotni. Ona z natury rzeczy, albo się kampi, albo jeśli trafi na opa z ciężką kawą, robi bardzo nieprzyjemne spustoszenie. Bez nich jest jakoś tak, smutno:) Oczywiście mogę ich ściąć do standardu, ale to takie...standardowe, wręcz bezbarwne :D
A druga rzecz zamiast altera lorda z bodkinsami dałbym zwykłego lorda z bodkinsami miał ld 10 i wardancerów z pierdolnięciem. W postaci lorda z 2 rakiem i netlingami zamiast glamor.
No właśnie też myślę o strzelaczu, którego można podłączyć pod tancerzy, idealnie gdyby był w nim również ktoś z kamyczkiem, ale to niestety poniżej 3k niemożliwe :D Pomysł z netlingami niezły. Oczywiście minusem takiego rozwiązania jest jeden strzał na rundę mniej, w sumie niemało.
Dzidzia pisze:@ksch, ja tam bym wyrzucił 1 waya i driadki i wtedy wchodzą glade ridersi :D Akurat w tej rozpie moim zdaniem przydadzą się.
Hm, czasami na nich gram, ale jakoś mocno nie sądzę, żebym się tym razem skusił.
Pozdrawiam wszystkich i do zobaczenia na DMP (co nie znaczy, że już do piątku przestaję tu zaglądać, lecz jest raczej mnanifestem: zobaczmy się na DMP :wink: )
--
ksch@gazeta.pl
gg 7052764

Kalesoner
Szczur Królów

Dużo wayów, to dużo magii, która w nich idzie. Im większy oddział tym większe punkty tracisz kiedy zejdą. Słaba antymagia oznacza, że waye raczej zejdą, a do tego szybko powyciągają Ci scrolle, które mogłyby przydać się na później.
Obrazek

Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

Mądrość bije z Twych słów Kalesonerze :D Swoją drogą to całkiem spoko opcją jest nie mieć ani jednego oddziału wartego więcej niż 120-150pkt i dzięki temu móc wpuszczać więcej magii. Hm, kuszące :mrgreen:

Swoją drogą, jestem na DMP od 22:00 w piątek (tak mi się dojazd pociągiem układa), no i oczywiście zostaję do niedzieli. Gdyby ktoś chciał się zgadać to ja bardzo chętnie - taki towarzyski ze mnie gość :wink:
--
ksch@gazeta.pl
gg 7052764

Gremlin
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gremlin »

ksch pisze: Swoją drogą, jestem na DMP od 22:00 w piątek (tak mi się dojazd pociągiem układa), no i oczywiście zostaję do niedzieli. Gdyby ktoś chciał się zgadać to ja bardzo chętnie - taki towarzyski ze mnie gość :wink:
Po prostu matrymonialne ogłoszenie...

A cod o rozpiski to dysponuje obecnie:
smoczek, 2alter, bsb(pieszy), bsb(na orle), 3 magów, 24 driady, 30 GG, 16WD, 12WR, drzewko, 6 WW, canon, reszte pożyczyłem już :P

Jeżeli chcesz to jakieś zmiany możesz w rozpisce wprowadzić ; )

Awatar użytkownika
WitchHunter

taka ofensywa na 1200 pkt

Wardancer Noble(Siecioplotki xD ): 130pkt

Biegacz(LA,GW,Sh, Hail of Doom, Helm of the Hunt): 158pkt

Mag (1lvl) (scroll) 115 pkt

Dryads x 8: 96pkt
Dryads x 8; 96pkt
Dryads x 8: 96pkt

Wild Riders of Kurnous x 6(full command, warbanner): 217pkt

Wardancers x 6 (full command): 129pkt
Wardancers x 6: 115pkt

Eagle x 1: 50 pkt

jak się prezentuje? :wink:

Kalesoner
Szczur Królów

Prezentuje się jak mocny ofens.

A tutaj moja propozycja na DMP, która jednak na DMP nie będzie wystawiona.

1 Spellweaver @ 325 Pts
General; Magic Level 4; Longbow
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]

1 Noble @ 181 Pts
Spear; Longbow; Light Armour; Shield
Hail of Doom Arrow [30]
Helm of the Hunt [20]
1 Great Eagle @ [50] Pts

1 Branchwraith @ 165 Pts
Magic Level 1
Annoyance of Netlings [25]
Cluster of Radiants [25]

1 Treeman @ 285 Pts
5 Wild Riders @ 173 Pts
Standard; Musician
War Banner [25]
5 Wild Riders @ 148 Pts
Standard; Musician
6 Wardancers @ 108 Pts
8 Dryads @ 96 Pts
8 Dryads @ 96 Pts
8 Dryads @ 96 Pts
5 Glade Riders @ 120 Pts
10 Glade Guard @ 126 Pts
Musician
10 Glade Guard @ 126 Pts
Musician
10 Glade Guard @ 120 Pts
1 Cannon @ 85 Pts
Casting Pool: 7
Dispel Pool: 6
Models in Army: 84
Total Army Cost: 2250
Obrazek

Awatar użytkownika
WitchHunter

co do mojej to nie wiem czy nie wyrzuć jednych driad przyciąć jednego wilda i wystawić dyszkę łuczników :wink:

a co do twojej. latający terrorysta spoko, zawsze go lubiłem 8) dla mnie jak jest drzewko musi być BSB, chyba że ja tylko mam takiego pecha w rzutach... strzelanie sporo, całkiem całkiem to wygląda :wink: choć w sumie ja bym składa ciut bardziej "hura i do przodu ", ale to już zależy od stylu gry :D

pozdro

Awatar użytkownika
RinoWar

Post autor: RinoWar »

ej mam pytanko : Czy Elfy lesne opierac na dryadach czy na lucznikach ?
Forza Milan !!!

Janiszek
Masakrator

Post autor: Janiszek »

Na 3x8 dryad i 20 lucznikach ;-)

Kalesoner
Szczur Królów

Janiszek czy Ty jesteś idiotą takim jak Malal czy tylko udajesz? Zmień ten podpis albo zgłoszę to do admina.
Obrazek

Janiszek
Masakrator

Kalesoner pisze:Janiszek czy Ty jesteś idiotą takim jak Malal czy tylko udajesz? Zmień ten podpis albo zgłoszę to do admina.
O jeju nie bierz wszystkiego tak na powaznie :mrgreen: ALe jak to az tak Cie rusza to juz zmieniam , przeplasiam :-#

Kalesoner
Szczur Królów

W sumie możesz sobie nie zmieniać, zgłoszenie poszło i tak. Jak ktoś jest na tyle głupi żeby wrzucać na starych ludzi, których nawet nie zna to nie ma czego szukać na tym forum, mam też na niego wywalone kule. :]
Obrazek

Janiszek
Masakrator

To jest kwstia interpretowania żartów , a nie obrazania kogos czy nie 8)
EOT.

Zablokowany