kilka pytań początkującego
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
Re: kilka pytań początkującego
tyle ile razy ile kości, o ile przeciwnik nie będzie dispelował
-
- Mudżahedin
czarny oddział- inner circle knights
niebieski oddział- Silver helmi
szary kwadrat- BSB battle banner
rózowy oddział- WL
BSB i silver helmi szarzują na Inner circlów. Pytanie- czy bohater i oddział doszarzują jezeli zielony prostokąt to obstacle w postaci żywopłotu???
ps. elipsowata zielona figura to las
pzdr
nie, masz z połowiony ruch ( obstakle tak działają )a jeszcze musisz zrobić wheela i wydać ze 2" po samym murku
-
- Mudżahedin
Hehe tak myslałem, najlepsze jest to ze na turnieju zasędziowali mi inaczej
pzdr i dzięki
pzdr i dzięki
uzasadnij swoja opinie
uściślenia sędziowskie, zasady terenów, bodajże podpunkt f
Czyli wiedząc że szarżujesz przez obstacle natychmiast społawiasz zasięg szarży, czy też dojeżdżasz normalnie do obstacle a następnie społawiasz to co zostało?Shino pisze:nie. kosztuje go polowe ruchu. nie polowe wartosci movement
Złomowisko: https://goo.gl/photos/xRMRQZGkEgCpcHcx5
Okej, ostatnio ani Barb, ani Shino nie umieli mi odpowiedzieć na pytanie na turnieju!
Niby nie gra się na jeziorka lawy, ale orgowie co jakiś czas je wystawiają. Pytanie jest niby proste: jak działa jeziorko lawy na oddział który na nie wejdzie? Zarówno jeśli chodzi o ruch jak i o obrażenia jeśli jakieś są od tego.
Niby nie gra się na jeziorka lawy, ale orgowie co jakiś czas je wystawiają. Pytanie jest niby proste: jak działa jeziorko lawy na oddział który na nie wejdzie? Zarówno jeśli chodzi o ruch jak i o obrażenia jeśli jakieś są od tego.
- morgan10005
- Falubaz
Czyli jak przykładowy murek ma 1" szerokości to aby go przejść potrzebuję 0,5 wartości M (czyli piechota z 4M potrzebuje zużyć 2", a jazda z 7M potrzebuje 3,5"), a nie po prostu wszyscy 2" ( podwójna odegłość czyli 2x1")
Ja bym powiedział, że jest to płaski teren niemożliwy. Jeżeli jakiś odział kończy na nim ruch jest zniszczony.Kalesoner pisze:Okej, ostatnio ani Barb, ani Shino nie umieli mi odpowiedzieć na pytanie na turnieju!
spaczeniowe jeziorka lawy są opisane w uściśleniach - z tego co pamiętam - każdy model dostaje magiczny hit z s 4 i jest very difficult terrain.
natomiast w kwestii collara - może bić normalnie po rydwanie (ew. przytocz opis przedmiotu, ale z tego co pamiętam nic tam niema o działaniu na ujeżdzanego potwora, rydwanach itd.)
pzdr,
Ż.
natomiast w kwestii collara - może bić normalnie po rydwanie (ew. przytocz opis przedmiotu, ale z tego co pamiętam nic tam niema o działaniu na ujeżdzanego potwora, rydwanach itd.)
pzdr,
Ż.
Czy Golden Eye of Tzeentch działa na zianie i kamienie od terków?
trueŻaba pisze:P.S. aczkolwiek smok jest niewątpliwie absolutnym samcem alfa i przywódcą stada bez niego ani rusz...
Bestialski_Brokuł pisze:(...)potem się okaże(...) Shadowblade to nie asasyn tylko nazwa firmy od mokrej roboty, która ostatnio przeprowadziła szeroką rekrutację
o ile pamietam jest tam zapisek "normal and magic missles". wiec nie