wyginanie syrenki
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
Re: wyginanie syrenki
Aves: w Twoim przykladzie alignujesz nie siebie lecz jeszcze wroga, a należy starać się tak zaszarżować aby alignował się tylko szarżujący. Szarżując na klocek i keepera wykonujesz tylko jeden align, więc jest to nijako bardziej "stosowne".
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!
if it is impractical to align because of interposing units or terrain (z pamieci)Aves pisze:Rulebook strona 21 prawa kolumna, akapit o nazwie "Aligning the combatants".dostawienie wyglada tak, ze jesli chcesz to dostawiasz sie do przeciwnika innym rogiem i probjac sie alignowac odsuwasz gorke
Przeciwnik moze, nie musi sie do mnie dostawic, zaloz jako zasade kciuka ze terenow sie nie przestawia.
Jezeli powolujesz sie na zasady (np "nie mozesz tak zrobic", "nie gramy w ta sama gre") polecam podac strone. Nie wychodzi sie wtedy na idiote ktory pieprzy bezsensu.
nie jest mipractical tylko tworzysz sytuacje gdzie jest to impractical. to taj jakbys chcial specjalnie tak zasarzowac skirmish zeby nie mogl sie zmaksymalizowac (w sensie, zeby jakies oddzialy lub teren przeszkadzaly)
a i podaj dkladnie gdzie masz napisane, ze nie musi sie przeciwnik dostawiac i, ze sie terenow nie przestawia
p.s. jako ostrzezenie moderatorskie:
skoncz z tymi atakami ad personam. Na tym forum dosc latwo sie banuje nowe osoby, ktore troluja od tak...
Dzierżę pałeczkę mocy! RAZ dwa TRZY ZNIkasz TY!...Shino pisze: p.s. jako ostrzezenie moderatorskie:
skoncz z tymi atakami ad personam. Na tym forum dosc latwo sie banuje nowe osoby, ktore troluja od tak...
raczej respect my autoritahGremlin pisze:Dzierżę pałeczkę mocy! RAZ dwa TRZY ZNIkasz TY!...Shino pisze: p.s. jako ostrzezenie moderatorskie:

Oczywiście
.

Oskar pisze:http://www.forum.strefazero.net/viewtop ... sc&start=0
Sam znalazłem na forum strefy - polecam poczytać

- Mhroczny Rycerz
- Falubaz
Ale mi sie właśnie humor poprawił 

Why so serious?White Lion pisze:Mam prośbę
Nie, nie masz. Chyba że znudziło Ci się to forum, to wtedy możesz kontynuować nakłanianie do piractwa -- Tomash

Ja mam pytanie. Do całej sytuacji dodajmy jeszcze jakiś oddział z bohaterem/championem szarżujący od boku w horrory. Champion krzyczy challenge keeperowi. Ten nie może odmówić bo horrory są gołe i nie mogą przejąć.Czy w tej sytuacji keeper fizycznie przesuwa się do tego oddziału i smok szarżujący w syrenę bije w horrory/furie (jak tam sobie wybierze)?
Pozdro
Pozdro
hmm po kolei, nie mozna powiedziec komus ze nie moze czegos zrobic bo to jest niepraktyczne, z kolei zasade o alignement'cie stosuje sie w momence wynikniecia niepraktycznej sytuacji. "it is acceptable to realign charged unit as well (or instead) so that battle line remains neat. " akceptowalne, nie znaczy konieczne, to daje mozliwosc ale nie mus. Ale to jest z kolei tylko moja interpretacja jezykowa.
Kolejny punkt, nie nie szarzuje sie tak zeby samemu sie align'owac, szarzuje sie tak zeby dostawic sie do jak najwiekszej ilosci modeli na ktore sie szarzuje, alignement to jest wykonywany na samym koncu i nie jest wymaganiem przy szarzy, jest jakby nastepujacym elementem.
Kolejny punkt, nie nie szarzuje sie tak zeby samemu sie align'owac, szarzuje sie tak zeby dostawic sie do jak najwiekszej ilosci modeli na ktore sie szarzuje, alignement to jest wykonywany na samym koncu i nie jest wymaganiem przy szarzy, jest jakby nastepujacym elementem.
Nie wiem z kad ci sie to wzielo.ze sie terenow nie przestawia
Nigdy nie napisalem czegos tak bzdornego, ale uwazam ze ingerowanie w army booki narusza PA GW, uzylem konkretnych przykladow, np ograniczenie konkretnie hellcannona do 0-1 jest no no, ale niepowtarzanie rare jest ok.Ej Aves, to jesteś tym Avesem co pisał na forum Strefy Zero, że poda LS do sądu za to, że narusza prawo tworząc BP ?
Shaman says:
-There is no evil spirits, but some just not like you.
-Spirit lives in de temple of flesh, if u devor flesh you devor spirit and get stronge', now pass me im human leg der is some meat left between der toes.
-There is no evil spirits, but some just not like you.
-Spirit lives in de temple of flesh, if u devor flesh you devor spirit and get stronge', now pass me im human leg der is some meat left between der toes.
-
- Powergamer Rozpiskowy
W kwestii naruszania zasad, to chyba Aves masz kłopoty z naruszaniem zasad ortografii 
Przepraszam za offtop ale mam dzisiaj "cyniczny" nastrój

Przepraszam za offtop ale mam dzisiaj "cyniczny" nastrój
3rd Legion - Asuryan's Wrath