Galeria Bayarda- Różności 27.05.2014
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Galeria Bayarda- Różności 27.05.2014
Witam
Wiem, że nie za bardzo mam się czym chwalić, ale postanowiłem zaprezentować tutaj trochę swojej radosnej twórczości malarskiej;) Na pierwszy ogień moja nowa armia, czyli krasnoludy:
Runesmith
Thane/ Lord
Pierwsza dziesiątka Longbeardów
Oraz na zakończenie okop dla artylerii- WIP
Wszelkie sugestie, rady i konstruktywne komentarze mile widziane;)
Wiem, że nie za bardzo mam się czym chwalić, ale postanowiłem zaprezentować tutaj trochę swojej radosnej twórczości malarskiej;) Na pierwszy ogień moja nowa armia, czyli krasnoludy:
Runesmith
Thane/ Lord
Pierwsza dziesiątka Longbeardów
Oraz na zakończenie okop dla artylerii- WIP
Wszelkie sugestie, rady i konstruktywne komentarze mile widziane;)
Ostatnio zmieniony 27 maja 2014, o 00:16 przez Bayard, łącznie zmieniany 49 razy.
Mój blog: http://arsbelli.blogspot.com/
"Kiedy atakujecie- wyjcie jak furie!"- Thomas "Stonewall" Jackson
Longbeardsi dużo lepiej ci wyszli niż bohaterowie.
Zdecydowanie za gruba warstwa farby i staraj się dokładniej malować (thane)
Zdecydowanie za gruba warstwa farby i staraj się dokładniej malować (thane)
Z bohaterów też nie jestem zadowolony. Niebawem wrzucę imperialnych, którzy moim zdaniem wyszli mi o wiele lepiej, a tych będę poprawiał, ale już jak skończę wszystko malować
Ostatnio zmieniony 27 sie 2009, o 13:46 przez Bayard, łącznie zmieniany 1 raz.
Oto i moje Imperium Pierwotną koncepcją było skonfederowane imperium- wzorowane na konfederatach z amerykańskiej wojny secesyjnej, jednak przekształciło się to w Wissenlandzki Korpus Ekspedycyjny
Generał:
Emo- mag
BSB:
Kapitan:
Kapłan:
Żołnierze:
Na razie tyle:) Zdjęcia wyszły trochę ciemne- niektóre modele na żywo wyglądają trochę lepiej Zapraszam do komentowania
Generał:
Emo- mag
BSB:
Kapitan:
Kapłan:
Żołnierze:
Na razie tyle:) Zdjęcia wyszły trochę ciemne- niektóre modele na żywo wyglądają trochę lepiej Zapraszam do komentowania
Zrób najlepiej podstawki wszytskim imperialnym. To poprawi ogólne wrażenie na temat modeli.
Nie posypką jak jest to na jednym tylko piaseczkiem (nawet takim z piaskownicy czy z nad morza to jest plażowy) malujesz drybrushem na odpowiedni dla ciebie kolor na koniec przyklejasz tu i ówdzie kępki trawki elekrostatycznej i modele prezentują się znacznie lepiej.
Ode mnie tyle .
Nie posypką jak jest to na jednym tylko piaseczkiem (nawet takim z piaskownicy czy z nad morza to jest plażowy) malujesz drybrushem na odpowiedni dla ciebie kolor na koniec przyklejasz tu i ówdzie kępki trawki elekrostatycznej i modele prezentują się znacznie lepiej.
Ode mnie tyle .
- Bananovitch
- Chuck Norris
Więcej dokładności. Strasznie nierówne te modele (emo-mag ma świetną minę, w ogóle fajnie wyszedł tylko chyba niedokończony? ale reszta dość paskudna). Więcej wody, mniej farby. Pamiętaj że nie musisz nigdzie gnać na łeb na szyję żeby skończyć malowanie, a większość prac wygląda tak, jakbyś chciał całą armię na 2k skończyć w dwie godziny.
NO i za dużo Sapka No i koniecznie użyj matowego werniksu albo lepiej rozmieszowywuj farbę, bo wszystko strasznie się świeci. Powodzenia w dalszych postępach
NO i za dużo Sapka No i koniecznie użyj matowego werniksu albo lepiej rozmieszowywuj farbę, bo wszystko strasznie się świeci. Powodzenia w dalszych postępach
http://laiglenid.blogspot.com/-jak Bananek Bretońców malował.
Dzięki Mag jest skończony w sumie, zrobię niebawem lepsze fotki i pozamieniam, to będzie lepiej widać wszystko. W rzeczywistości modele się nie świecą aż tak bardzo, a z niektórymi farbami mam problem taki, że są zbyt wodniste (czerwienie) i jak maluję, to ZAWSZE zostają ślady pędzla albo przebicia z poprzedniej warstwy, które trudno zamaskować, więc wybieram mniejsze zło i kładę tej farby więcej. Jest na to jakaś rada? A podstawki zrobię, jak skończę całość i będę wiedział, w jakim dokładnie mają być klimacie
Jest rada, kilka cienkich warstw farby. A poziom figurek jest bardzo nierówny i trudno je sprawiedliwie ocenić.
Tak, z pancerza na koniu jestem dumny A szkielet w rzeczywistości nie jest zielonkawy- wina oświetlenia. Jest tam tylko Bestial Brown i Bleached Bone. A co do kilku cienkich warstw- zaraz to wypróbuję, dzięki
- Bananovitch
- Chuck Norris
Spróbuj dopracować tą czachę na magu, bo wygląda jakby była tylko zapodkładowana.Bayard pisze:Dzięki Mag jest skończony w sumie, zrobię niebawem lepsze fotki i pozamieniam, to będzie lepiej widać wszystko. W rzeczywistości modele się nie świecą aż tak bardzo, a z niektórymi farbami mam problem taki, że są zbyt wodniste (czerwienie) i jak maluję, to ZAWSZE zostają ślady pędzla albo przebicia z poprzedniej warstwy, które trudno zamaskować, więc wybieram mniejsze zło i kładę tej farby więcej. Jest na to jakaś rada? A podstawki zrobię, jak skończę całość i będę wiedział, w jakim dokładnie mają być klimacie
Co do czerwieni-spróbuj mieszać różne odcienie, ewentualnie dodać kapkę (dosłownie pół kropli albo i mniej) czarnego-powinno pomóc na zbyt wodnistą farbę i słabe krycie. A jakich farb używasz? Bo może to wina farby (jeżeli używasz pactry to już wiem w czym problem).
http://laiglenid.blogspot.com/-jak Bananek Bretońców malował.
Nie, używam standardowych farbek GW. Mam kilka kolorów Pactry, ale nie używam ich właśnie dlatego, że są jeszcze bardziej wodniste.
Blood red też jest mocno wodnista.
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
dziwne te twoje malowanie: z jednej strony całkiem nieźle pomalowany generał, mag i w większości priest, z drugiej strony kiepsko pomalowana cala reszta. Brak ci dokładności. Staraj się malować każdą figurkę tak jakby miała być herosem, tzn: wooolno, dokładnie i z dbałością o detale. Sprawi to że figurki będą ładniej wyglądać (szybkość przyjdzie z czasem ).
Poza tym pomyśl nad jakimiś fajnymi podstawkami
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
Dzięki, teraz na pewno będę malował dokładniej Niebawem wrzucę cały oddział Longbeardsów, może nawet razem z podstawkami A potem konwersje konnych kapłanów
Ostatnio zmieniony 1 wrz 2009, o 18:56 przez Bayard, łącznie zmieniany 1 raz.
skrzywdziłeś te figurki a tak na poważnie ;P widać że malujesz od niedawna i wprawy nie masz wielkiej ale jeśli pomalujesz jeszcze zagon figurek poczytasz o technikach poexperymentujesz to z pewnością będziesz dobrym malarzem... z tym hobby to jest tak że człowiek to powinien mieć i skilla w malowaniu i w konwertowaniu i jeszcze nie wiem w czym, a przecież jesteśmy zwykłymi podatnikami
Cóż, w takim razie źle widać Maluję od dziecka- będzie z 10 lat, czego Warhammera od około 2 i pół Chociaż dopiero od jakiegoś czasu poznaję techniki i wiem, że najbardziej brakuje mi staranności, nad czym właśnie pracuję
I polać mu bo wie co gada!Arbiter Elegancji pisze:dziwne te twoje malowanie: z jednej strony całkiem nieźle pomalowany generał, mag i w większości priest, z drugiej strony kiepsko pomalowana cala reszta. Brak ci dokładności. Staraj się malować każdą figurkę tak jakby miała być herosem, tzn: wooolno, dokładnie i z dbałością o detale. Sprawi to że figurki będą ładniej wyglądać (szybkość przyjdzie z czasem ).
Od siebie dorzucę:
-zrób podstawki na drobnym piasku koniecznie pomalowanym, jakieś kamyczki z gs, czaszki z bitsów? Do tego trawka i będzie pięknie!
-staraj sie malować cieńszą warstwą farby (rozwodnij, zetrzyj nadmiar przed nałożeniem na figurkę)
-maluj dalej bo dobrze Ci idzie
Podstawki będą, o to proszę się nie martwić A malowanie cieńszą marstwą właśnie uskuteczniam na ostatniej 5 longbeardów. Może jakoś po weekendzie wrzucę zdjęcia