kilka pytań początkującego
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
Re: kilka pytań początkującego
Mam takie pytanie. Moi Cold One Knights zaatakowali od flanki konnego maga Imperium, który znajdował się w oddziale Knightly Orders. Wyglądało to w taki sposób:
C
C
C-> MKKKKKKK
C
C
K- rycerze Imperium ( AS=+1)
M- mag Imperium ( AS=+5)
C- Cold One Knights
Moje pytanie: Czy gdy zadam magowi 4 rany i mag zginie. Co się dzieje z pozostałymi ranami?
A) Zadane rany przepadają
B) Ranią automatycznie rycerzy lecz daje im rzuty na pancerz (Mimo iż mag już rzucał na AS z tych ran)
C) Ranią ich automatycznie bez rzutów na pancerz (Gdyż mag już rzucał na te rany i się nie obronił)
Z góry dzięki za odpowiedź
C
C
C-> MKKKKKKK
C
C
K- rycerze Imperium ( AS=+1)
M- mag Imperium ( AS=+5)
C- Cold One Knights
Moje pytanie: Czy gdy zadam magowi 4 rany i mag zginie. Co się dzieje z pozostałymi ranami?
A) Zadane rany przepadają
B) Ranią automatycznie rycerzy lecz daje im rzuty na pancerz (Mimo iż mag już rzucał na AS z tych ran)
C) Ranią ich automatycznie bez rzutów na pancerz (Gdyż mag już rzucał na te rany i się nie obronił)
Z góry dzięki za odpowiedź
Ostatnio zmieniony 27 sie 2009, o 08:18 przez Xuun, łącznie zmieniany 1 raz.
Żeby prowadzić wojnę potrzeba trzech rzeczy: pieniędzy, pieniędzy i pieniędzy.
— Napoleon Bonaparte (1769-1821)
Jako rozwinięcie, gdyby zamiast maga był champion rycerzy, to byłaby analogiczna sytuacja, również rany by przepadły (tyle, że szarżujący nabiliby już tylko jedną ranę).
Coma pisze:I po co czytasz komentarze sfrustrowanych miernot?
Niech się durnie trują jadem, oszczędź sobie złego.
A gdyby atakowali z drugiej strony?
Tzn. Atakowaliby od flanki w rycerzy a nie w maga ani championa?
Rany tez przepadają czy zdejmowanych jest 4 rycerzy po nieudanych rzutach na AS?(Chodzi mi o "zwykłe" modele)
Bo jak się atakuje od przodu to sprawa jest jasna. Schodzi tyle ile ran przeszło przez AS.
To jak jest w tym przypadku?
Tzn. Atakowaliby od flanki w rycerzy a nie w maga ani championa?
Rany tez przepadają czy zdejmowanych jest 4 rycerzy po nieudanych rzutach na AS?(Chodzi mi o "zwykłe" modele)
Bo jak się atakuje od przodu to sprawa jest jasna. Schodzi tyle ile ran przeszło przez AS.
To jak jest w tym przypadku?
Żeby prowadzić wojnę potrzeba trzech rzeczy: pieniędzy, pieniędzy i pieniędzy.
Wtedy zginie tylu rycerzy ile nie zda sejwa, przy odpowiedniej ilości ran zginie również czempion (nawet jeśli nie był bezpośrednio atakowany), a magowi nic się nie stanie (poza prawdopodobnym złamaniem w walce chwilę później )
Złomowisko: https://goo.gl/photos/xRMRQZGkEgCpcHcx5
Jeszcze ktoś się wypowie w tej kwestii?Mike pisze:Czy Golden Eye of Tzeentch działa na zianie i kamienie od terków?
trueŻaba pisze:P.S. aczkolwiek smok jest niewątpliwie absolutnym samcem alfa i przywódcą stada bez niego ani rusz...
Bestialski_Brokuł pisze:(...)potem się okaże(...) Shadowblade to nie asasyn tylko nazwa firmy od mokrej roboty, która ostatnio przeprowadziła szeroką rekrutację
- Mhroczny Rycerz
- Falubaz
Mike pisze:Jeszcze ktoś się wypowie w tej kwestii?Mike pisze:Czy Golden Eye of Tzeentch działa na zianie i kamienie od terków?
Na zionięcie na pewno nie bo to nie jest shooting (mam nadzieje że wiesz o co mi chodzi). A co do kamieni to nie mam lizakowego AB w pdfie. Jeżeli Ci bardzo zależy to jutro postaram sie u kolegi sprawdzić.
Why so serious?White Lion pisze:Mam prośbę
Nie, nie masz. Chyba że znudziło Ci się to forum, to wtedy możesz kontynuować nakłanianie do piractwa -- Tomash
Nie jest shooting? A co? Magia?Dark Knight pisze:Mike pisze:Jeszcze ktoś się wypowie w tej kwestii?Mike pisze:Czy Golden Eye of Tzeentch działa na zianie i kamienie od terków?
Na zionięcie na pewno nie bo to nie jest shooting (mam nadzieje że wiesz o co mi chodzi). A co do kamieni to nie mam lizakowego AB w pdfie. Jeżeli Ci bardzo zależy to jutro postaram sie u kolegi sprawdzić.
Arsene: Rulebook z BfSP ma wszystkie zasady, wiec niezłomność też masz
Release the Przemcio!
- Mhroczny Rycerz
- Falubaz
Trikk ja zionięcie interpretuje jako specjalny atak wykownywany w fazie strzelania. A to czy mam racje czy nie to już inna bajka.
Why so serious?White Lion pisze:Mam prośbę
Nie, nie masz. Chyba że znudziło Ci się to forum, to wtedy możesz kontynuować nakłanianie do piractwa -- Tomash
Gdyby GEoT działał na ranged ataki to bym się zgodził z Tobą Shino ale on działa na normalne i magiczne pociski, imo zionięcie pociskiem nie jest.
trueŻaba pisze:P.S. aczkolwiek smok jest niewątpliwie absolutnym samcem alfa i przywódcą stada bez niego ani rusz...
Bestialski_Brokuł pisze:(...)potem się okaże(...) Shadowblade to nie asasyn tylko nazwa firmy od mokrej roboty, która ostatnio przeprowadziła szeroką rekrutację
Dzięki za odpowiedź
nie, tylko stone throwers posiadaja taka zasade - 12''.