HE 2250
Re: HE 2250
2 czarujące smoki, 4 bolce, 20 łuczników, 5DP z BoS jak zostanie punktów to jakieś śmieci w postaci ellyrianów. Unikać walki czarować, resztki rozdupcyć smokami w jednej szarzy
Archmage @ 605 Pts
General; Magic Level 4
Guardian Phoenix [25]
The Seerstaff of Saphery [30]
Dispel Scroll [20]
Dispel Scroll [20]
Dragon Mage of Caledor @ 435 Pts
Magic Level 2; Lore of Fire
Silver Wand [10]
Loremasters Cloak [40]
10 Archers @ 110 Pts
10 Archers @ 110 Pts
5 Dragon Princes @ 220 Pts
Banner of Sorcery [50]
5 Dragon Princes @ 185 Pts
Banner of Ellyrion [15]
5 Ellyrian Reavers @ 92 Pts
muzyk
muzyk
1 Repeater Bolt Thrower @ 100 Pts
Casting Pool: 8
Dispel Pool: 5
Models in Army: 54
Total Army Cost: 2249
cos takiego myslisz ze daloby rade? :>
General; Magic Level 4
Guardian Phoenix [25]
The Seerstaff of Saphery [30]
Dispel Scroll [20]
Dispel Scroll [20]
Dragon Mage of Caledor @ 435 Pts
Magic Level 2; Lore of Fire
Silver Wand [10]
Loremasters Cloak [40]
10 Archers @ 110 Pts
10 Archers @ 110 Pts
5 Dragon Princes @ 220 Pts
Banner of Sorcery [50]
5 Dragon Princes @ 185 Pts
Banner of Ellyrion [15]
muzyk
muzyk
Casting Pool: 8
Dispel Pool: 5
Models in Army: 54
Total Army Cost: 2249
cos takiego myslisz ze daloby rade? :>
- Młody Pajak
- Kradziej
Rozumiem że ten arcyś jest na moon dragonie? Jak tak no to dość silna rozpiska, mi się podoba...
na sun dragonie, 50 ptk to duzo, a i tak jego zadaniem jest terroryzowac, ziac, zdobywac dogodne pozycje. wiem ze moon dragon jest lepszy, pezynajmniej zieje z s3, ale 50 ptk to jednak druga lekka, albo 1 DP ale bardziej dopakowane, lub wywalic BoE z DP
mysle ze to trzeba potestowac
lub poprostu 20 archerow, 6 dp z BoS i 3xER z muzykami, wtedy wchodzi moon dragon
mysle ze to trzeba potestowac
lub poprostu 20 archerow, 6 dp z BoS i 3xER z muzykami, wtedy wchodzi moon dragon
- Młody Pajak
- Kradziej
ale równie dobrze możesz zdjąć bolca daj orełka i moon dragona i jest gittes
- Loremaster
- Oszukista
Ja ostatnio trochę testowałem armię na dwóch smokach i wypadała średnio, gdyż na armie ostro, strzelające jest niestety bardzo losowa. I dlatego zdecydowałem się na wersję ofensywną z Star Dragonem bez strzelanie prawie.
Jak grałem na dwóch smokach( i nadal gram gdyż gram na zmianę tymi rozpiskami to miałem)n
4lvl Archmage + Moon Dragon + Seerstaff + 3xDS + Gem of Courage
2lvl Dragon Mage + Ring of Fury + Silver Wand
Core
2x10 Archersów
Special
6 Dragon Princes + s.b + Banner of Ellyrion
5 White Lions + s.b + Banner of Sorcery
5 Shadow Warriors
5 Shadow Warriors
Gra
Rare
4 Rbt
Armia spisywała się świentie z ofensami, ale bardzo trudno nią zrobić masakrę. Grałem z Vampirami pokonałem i Bretką w obu przypadkach miałem solid victory, gdyż armie ofensywne mają niesamowity problem z zebraniem punktów na tej armii jakichkolwiek jeżeli dobrze się manewruje kawalerią, shadowami i smokami.
Natomiast z armiami stricte defensywnymi jest bardzo ciężko, Dwarfy rozjechały mnie masakrą, gdyż nie miałem gdzie schować obu smoków i nie miałem w jakich sposób ich ugryżć. Z Imperium bylo lepiej, gdyż Moon Dragon na 2 ranach dojechał i robił zamieszanie, jednak magowie zginęli i cudem udało się przegrać minorem.
Z DE była miła bitwa, gdyż akurat się armia świetnie spisała i armię opartą na RBT, czarodziejkach i masie strzelania udało się pokonać, ale tylko dlatego że zaczynałem pierwszy i moim strzelaniem wyeliminowałem najbardziej niebezpieczne dla smoków jednostki, w przypadku nie posiadania pierwszej tury byłbym szczęśliwy jakbym remis ugrał.
A co do Twojej rozpiski, Moon Dragon musi być, jego lepsze statystki robią ogromną różnicę, wartą tych 50 punktów.
Loremasters Cloak nieprzydatny, to dwa scrolle dużo lepsze, wszyscy będą po lordzie walic magią, a strzelać w Sun Dragona.
Jak grałem na dwóch smokach( i nadal gram gdyż gram na zmianę tymi rozpiskami to miałem)n
4lvl Archmage + Moon Dragon + Seerstaff + 3xDS + Gem of Courage
2lvl Dragon Mage + Ring of Fury + Silver Wand
Core
2x10 Archersów
Special
6 Dragon Princes + s.b + Banner of Ellyrion
5 White Lions + s.b + Banner of Sorcery
5 Shadow Warriors
5 Shadow Warriors
Gra
Rare
4 Rbt
Armia spisywała się świentie z ofensami, ale bardzo trudno nią zrobić masakrę. Grałem z Vampirami pokonałem i Bretką w obu przypadkach miałem solid victory, gdyż armie ofensywne mają niesamowity problem z zebraniem punktów na tej armii jakichkolwiek jeżeli dobrze się manewruje kawalerią, shadowami i smokami.
Natomiast z armiami stricte defensywnymi jest bardzo ciężko, Dwarfy rozjechały mnie masakrą, gdyż nie miałem gdzie schować obu smoków i nie miałem w jakich sposób ich ugryżć. Z Imperium bylo lepiej, gdyż Moon Dragon na 2 ranach dojechał i robił zamieszanie, jednak magowie zginęli i cudem udało się przegrać minorem.
Z DE była miła bitwa, gdyż akurat się armia świetnie spisała i armię opartą na RBT, czarodziejkach i masie strzelania udało się pokonać, ale tylko dlatego że zaczynałem pierwszy i moim strzelaniem wyeliminowałem najbardziej niebezpieczne dla smoków jednostki, w przypadku nie posiadania pierwszej tury byłbym szczęśliwy jakbym remis ugrał.
A co do Twojej rozpiski, Moon Dragon musi być, jego lepsze statystki robią ogromną różnicę, wartą tych 50 punktów.
Loremasters Cloak nieprzydatny, to dwa scrolle dużo lepsze, wszyscy będą po lordzie walic magią, a strzelać w Sun Dragona.
- Master of reality
- Oszukista
Ale nie taka radosnakrejzihed pisze:granie na 2 smokach magach jest bardzo ciezkie, duzo lepiej spisuje sie rozpisa z 2xWL PG bolce bsb, dm i arcy na piechote. duzo bardziej grywalna.