HE 2250

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Loremaster
Oszukista

HE 2250

Post autor: Loremaster »

Postanowiłem, po przerwie wrócić do Battle-a i chciałem spróbować czegoś nowego, gdyż zmęczyłem się graniem na Book of Heoth + bolce i chciałbym spróbować czegoś takiego

Prince + Star Dragon+ Star Lance + Talisman of Loec + Guardian Pheonix + Armour of Caledor

BSB + Loremaster's Cloak + Mask of merlot + great weapon + shield + dragon armour
1lvl Mage + 2x D.S

Core
2x10 Archers

Special
6 Dragon Princes + s.b
6 Dragon Princes + s.b
20 Pheonix Guards + War Banner - 344
8 White Lions + s.b + Lion Standar + champion + Gem of courage
5 Shadow Warriors

Rare
2x Great Eagle

Zastanawiam się nad wrzuceniem Battle Banner - ale wtedy do jednych Dragon Princów, trzeba będzie dokupić full command i Banner of Balance na nich, a wtedy taki oddział robi się bardzo drogi ( ok. 600 punktów + 2 bannery).

Smok jest złożony tak celowo, wiem że kombinacja Vambraces of Defence + Armour of Caledor + Amulet of Light jest dużo bezpieczniejsza ale w tej wersji smok a niezłego kopa i zadaje całą masę ataków z S7, gdyż ataki puszki z S5 czy 6 w szarży to trochę mało mimo wszystko, ale zawsze można się zastanowić and Vambraces of Defence + Armour of Caledor + Talisman of Loec + lanca.

Nie chce żadnych balist , gdyż balisty się spisują w liczbie 3-4 wtedy są ok, a i tak z doświadczenia wiem, że często się nie sprawdzają.

Zastanwiam się jeszcze na innym buildem dla BSB na piechotę, gdyż jest kilka opcji, ale Ward na 2+ wydaje się bardzo kuszący.

ODPOWIEDZ