Chaos - nudny czy nie
Moderator: JarekK
Re: Chaos - nudny czy nie
sorry nieuważnie pierwszy akapit czytałem.
-
- Masakrator
Ja grywam różnie(1500 lub 2250), gra się fajnie.Postawiłem na swoistą "masowośc "-dużo bardzo dużo pieszych maruderów wspomaganych dragon ogrami/chosenami oraz na 3 sorcererach-Tzeencthowcach/Nurglowach.Lubię pobawić się warshrinem-ciekawe kombinacje czasem powstają(Dragon ogry z 3+As lub po 4 ataki? Generalnie preferuję masowość nad szybkością.Ah i od cholery piesków.Są cudowne.
No i gra się ciekawie.
No i gra się ciekawie.
Jeśli warshrine to tylko z knightami, as 0+, albo po 3 A, lub 6S i inne fajne rzeczy.
Jak wypada 7, czy cokolwiek niefajnego to przerzucasz w next turze, wiem so complicated.
Zwałował, że ma stubborna .trikk pisze:A ty zdawałeś breaka na -1 za ich przewage, -1 za ich prawdopodobny rząd, -1 za ich sztandar czyli... na 5?:>
W sumie to niezła taktyka, powiedzieć przeciwnikowi jak kiedyś Biluś:
-"Widzisz chłopcze, to są najpotężniejsi rycerze w starym świecie..."
-"To oznacza, że mają stubborna?"
-"Conajmniej".
Mariusz 'Marios' Krakowczyk
Inkwizytor Warszawa
Niekończąca się krucjata przeciw "wujkowi dobra rada".
Inkwizytor Warszawa
trikk pisze:Z głupotą można żyć.
Szkoda tylko, że WoC skupia się właśnie na samym "ludzkim" aspekcie Chaosu, żadnych mutacji czy innych bardziej chaosowatych zdolności. Osobiście bym pokochał tą armię gdyby dodać trochę więcej możliwości wzbogacania jednostek/bohaterów. Same 4 marki na krzyż gdzie na ogół w danym przypadku 1-2 są grywalne to nie za wiele
Tak w ramach offtopic
Tak w ramach offtopic
-
- Masakrator
Jak to określił mój dobry kolega, WoC to taka zła bretonnia.....
Gdzie ten Chaosu obiecany w nazwie armii?
Gdzie ten Chaosu obiecany w nazwie armii?
Gra na 3 oddziałach ogrów jest całkiem możliwa. Za stosunkowo niewiele punktów dostajemy sporo ataków z wysoką siłą, fearem. Takie 3 ogry mają 9W, z dwurakami 9 ataków z S6. To tego mark khorna lub slaanesha i oddział jest nadal tańszy od 5 rycerzy, którzy spadają od jednego dobrego czaru.Szymon94 pisze:Sorki że wam przerwie ale chaos nie jest nudny gra bez rycerzyków też daje rade np na na trzech trójkach ogrów.
Daje rade.
Na dużych klocka Worriorów też daje rade .
Niestety sprowadza się to do tego, że zaczynamy grać królestwem ogrów, które jak wszyscy wiedzą do najlepszych armii nie należą.
Co do Twojego pomysły gry na dużych klockach warriorów to pomysł wyniosłeś z Waarhammer: Mark of Chaos ? Tam rzeczywiście można było na nich grać.
Mariusz 'Marios' Krakowczyk
Inkwizytor Warszawa
Inkwizytor Warszawa
trikk pisze:Z głupotą można żyć.
- PIOTROSLAV
- "Nie jestem powergamerem"
ja ostatnio planuję rozegrać parę bitew na 2 warshrine'ach i 3x5 trolach, dużym lordzie do walki na slanesh steedzie, bsbeku tzeentcha i dwóch magach konno...
dam znać jak się sprawdzi
dam znać jak się sprawdzi