2333 - MB orki
2333 - MB orki
Bez wstepnego piepszenia oto rozpa : ... możecie krytykować jaka to jest dupna a ja moge ubolewać że niema 2 giganta ale nia da rady bez psucia koncepcji. Tylko błaagam nie zadawajcie tempych pytan w stylu "a gdzie ty masz armie" bo mam armie tyle ze nie hordową.
1 Orc Great Shaman @ 300 Pts
Magic Level 4; Big Waagh; Choppa
Dispel Scroll [25]
Nibbla's Itty Ring [20]
Staff of Baduumm [40]
1 Savage Orc Big Boss @ 127 Pts
General; Frenzy; Choppa; Warpaint; Shield
Ironback Boar [35]
Collar of Zorga [5]
Sword of Might [10]
2x Goblin Shaman @ 140 Pts
Magic Level 2; Little Waagh
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]
2x5 Goblin Wolf Riders @ 142 Pts
Spear; Light Armour; Musician
20 Night Goblins @ 89 Pts
Shield; Musician, 1 fanatyk
20 Black Orcs @ 323 Pts
Heavy Armour; Shield; Standard; Musician
Nogg's Banner of Butchery [25]
20 Black Orcs @ 323 Pts
War Banner [25]
10 Savage Boar Big 'Uns @ 393 Pts
FCG; Frenzy; Choppa; Spear; Warpaint; Shield;
Gorks Waaagh Banner [25]
2 Spear Chukka @ 70 Pts
1 Giant @ 205 Pts
1 Doom Diver @ 80 Pts
Casting Pool: 10
Dispel Pool: 6
Models in Army: 98
Total Army Cost: 2332
1 Orc Great Shaman @ 300 Pts
Magic Level 4; Big Waagh; Choppa
Dispel Scroll [25]
Nibbla's Itty Ring [20]
Staff of Baduumm [40]
1 Savage Orc Big Boss @ 127 Pts
General; Frenzy; Choppa; Warpaint; Shield
Ironback Boar [35]
Collar of Zorga [5]
Sword of Might [10]
2x Goblin Shaman @ 140 Pts
Magic Level 2; Little Waagh
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]
2x5 Goblin Wolf Riders @ 142 Pts
Spear; Light Armour; Musician
20 Night Goblins @ 89 Pts
Shield; Musician, 1 fanatyk
20 Black Orcs @ 323 Pts
Nogg's Banner of Butchery [25]
20 Black Orcs @ 323 Pts
War Banner [25]
10 Savage Boar Big 'Uns @ 393 Pts
FCG; Frenzy; Choppa; Spear; Warpaint; Shield;
Gorks Waaagh Banner [25]
2 Spear Chukka @ 70 Pts
1 Giant @ 205 Pts
1 Doom Diver @ 80 Pts
Casting Pool: 10
Dispel Pool: 6
Models in Army: 98
Total Army Cost: 2332
fajne calkiem tylko nie wiem czemu tylko 1 gigant moze wez 1 maly oddzial black orkow(15) kolejnego giganta no i ja bym zamienil sztandary tzn war na dzikach, gorks na orkach a na tych malych nic...
no i ja to pewnie bym wstawil maga na wrone.
no i nie jestem przekonany czy ten dzik na generale ma sens- majac typa z e. shildem, som, collarem i np ringiem w kawie z war bannerem powinienes spokojnie jakiegos smoka ustac a tak to juz raczej niebardzo no ale jak kto woli. no i jeszcze gdybys upchnal jakiegos 1 fasta (tez niewiem za co) to by bylo super.
p.s. wesolych swiat
no i ja to pewnie bym wstawil maga na wrone.
no i nie jestem przekonany czy ten dzik na generale ma sens- majac typa z e. shildem, som, collarem i np ringiem w kawie z war bannerem powinienes spokojnie jakiegos smoka ustac a tak to juz raczej niebardzo no ale jak kto woli. no i jeszcze gdybys upchnal jakiegos 1 fasta (tez niewiem za co) to by bylo super.
p.s. wesolych swiat
+d6 na dzikach jest kluczowe bo przy waaagh mam 14+2d6 więc a ten 1 do combata z war bannera to się przyda tylko jak coś zwale i dostane szarże.
Co do giganta to w sumie tak masz racje ale chyba wole tak. Na wrone to mnie nie stać wogle w takim systemie . Co do dzika na geniu to on jest ogólnie nie na smoki tylko na oddziały smoki nie są tak pospolite a z dzika mam zazwyczaj ta 1-2 rany więcej z impactów ... ewentualnie na -1 do hita bym to zamieniła ale raczej dzik się sprawdza.
Nawzajem wesolych
Co do giganta to w sumie tak masz racje ale chyba wole tak. Na wrone to mnie nie stać wogle w takim systemie . Co do dzika na geniu to on jest ogólnie nie na smoki tylko na oddziały smoki nie są tak pospolite a z dzika mam zazwyczaj ta 1-2 rany więcej z impactów ... ewentualnie na -1 do hita bym to zamieniła ale raczej dzik się sprawdza.
Nawzajem wesolych
Kurde niby mało Ciebie a podoba mi się ciekawi mnie tylko czy savage miało być 10? a nie 11 albo 9? bo jesli jest ta pełna dyszka to wystaje jeden ponad, jak się wstawi tam bohatera. Oczywiście może on wyszarżować ale IMO ten jeden koleś utrudni Ci manewrowanie z ofensami. Wywalając jednego savage mozna dodać goblinów żeby był to jakiś klocek co z slavami może wygrać ewentualnie możnaby pomyśleć nad zmiejszeniem do 5-6 savage jako oddział uderzeniowy i za zyskane punkty wsadzić kolejnego fasta albo klope.
Pzdr!
Pzdr!
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.
Snot Fanpage <<--- , klikać!
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.
Snot Fanpage <<--- , klikać!
a juz wiem czemu mi sie ciebie tak malo wydawalo te dziki to big'unzi to jest 100pkt a i bez tego klocek skavenow oni powinni rozjechac a krasi tak czy siak nie dadza rady wiec jak dla mnie to sie nie kalkuluje no i jeszcze w ramach czepiania to ten baduum mnie raczej nie przekonuje ale moze cos w nim jest. maga 4poz jak nie na wrone to na dzika warto posadzic bo robi wtedy za 2 black orki no i samotnych magow lapie i jeszcze uciekanie mu lepiej idzie.
Testowałem Big'unsów dadzą rade krasie rozjechać i dadzą rade BK i dadzą rade duzo innych rzeczy i dają rade nawet jak dostają szarże od czegoś ... zwłaszcza widać jak to coś ma ws4 (a bardzo dużo rzeczy ma). 80pkt . Poprostu nie chce dawać generałowi klocka za 313 pkt z ws/s 3 jak moge za 393 dać ws/s 4 strata boli niemal identycznie a trace tylko 1 fasta. To coś takiego jak storm verminy u szczurków :]
Fajna rozpiska. Właściwie masz wszystko co lubię, no oprócz wrony. Generalnie dobre to, ale ja bym jednak zmienił sztandary. Waaagh baner na blacksów, a war baner na savagy, na kawalerii i tak już masz 14+D6 przy Waaagh, a BO z Waaagh banerem cisną jak kawaleria.
Miałem pomysł na identycznego savage big bossa tylko w trochę mniejszym oddziale tej kawalerii, no ale miałem generalnie inną wizję rozpiski.
Ogólnie to mi się podoba
Miałem pomysł na identycznego savage big bossa tylko w trochę mniejszym oddziale tej kawalerii, no ale miałem generalnie inną wizję rozpiski.
Ogólnie to mi się podoba
Według uściśleń po zdeklarowaniu bannera moge sobie pomierzyć zasięg szarży co daje mi olbrzymie mozliwosci blacki też mają +d6 z waaagh ale mierzyć nie moge. Tak naprawde jak w coś wpadam to z czy bez war bannera i nawet przy średnich rzutach jest pozamiatane. (ostatnio wygrałem combat z kawą DoW w której siedział heros i lord chaosu o 6 w dodatku oni czesto są screenowani przez wilki i wtedy waaagh daje mi jedynie to że napewno nie będe stał w miejscu w takich momętach +d6 jest często niezbędne pozatym potencjalnie 26 calowa szarża miodzio (a średnio to i tak 21) dlatego wole war na BO gdzie częściej musze przyjąć szarże na klate