DMP 2009, 2010 i dalej - co i jak?
Re: DMP 2009, 2010 i dalej - co i jak?
Idealny system to 6 bitew w dwa dni. Żadnych limitów graczy, ta zabawa jest dla wszystkich.
Są dwa sposoby, żeby zrobić 6 bitew w dwa dni. Pierwszy dzień cztery bitwy od 9 do 23(?), drugi dzień dwie bitwy od 10 do 17(?), lub dwa dni po trzy bitwy z tym, że drugiego dnia startujemy bardzo wcześnie rano.
Są dwa sposoby, żeby zrobić 6 bitew w dwa dni. Pierwszy dzień cztery bitwy od 9 do 23(?), drugi dzień dwie bitwy od 10 do 17(?), lub dwa dni po trzy bitwy z tym, że drugiego dnia startujemy bardzo wcześnie rano.
4 bitwy w sobote , 2 w niedziele - start w sobote w okolicach 9. 5 osobowe teamy , zadnych ograniczen graczy. Zyskujemy tym samym - 6twa bitwe, nie tracimy frekwencji , bo powrot bedzie taki sam jak zawsze. Jedyne co musi dobrze funkcjonowac to brak przeciagania w sobote i sprzezenie sie graczy - jak najbardziej imho wykonalne.
4 bitwy jednego dnia to ZLO. ja po trzeciej bylem tak zmeczony, ze myslalem juz tylko o wypiciu paru regenerujacych piwek i zalegnieciu na noclegowni... i bynajmniej nie bylem odosobnionym przypadkiem.
moze niech kapitanowie wszystkich teamow demokratycznie rozstrzygna czy formula DMP wymaga zmian czy tez nie...
moze niech kapitanowie wszystkich teamow demokratycznie rozstrzygna czy formula DMP wymaga zmian czy tez nie...
Jesteś Aspołecznie Nastawionym Kutafonem, Inspirującym Ekstatyczne Lamenty Tłumu, Oraz Imbecylem Demonstrującym Ignorancję, Ogarniającym Tylko Alfabet.
Sposob na mniejsze obsuwy? za każde 5 min obsuwy karniak, po 20 min nie oddania wyników remis + doliczone wczesniej karniaki. Przypuszczam ze faktycznie ludzie zaczeli by się sprężać
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
- swieta_barbara
- habydysz
Ah, mam nadzieje, ze skonczy sie na obecnej formule. Ziemka propozycje sa w miare w porzadku, ale jakos sobie tego nie wyobrazam. 3,5h na bitwe, karniaki za 5 minut spoznienia, remis po 10 minutach, to robi nam 15 godzin gry z 20 minutowymi przerwami miedzy rundami. Bez tego nie ma co nawet myslec o rozegraniu 4 bitew w jeden dzien. Anyways, jest rowniez najblizsze wypracowaniu kompromisu miedzy 6 bitwami, a 2dniowym turniejem.
Więcej kompetentnych sędziów!
W tym roku był tylko jeden, któremu bym zaufał, bo jak nie był pewien to szedł do kompa i szukał w faq, czyli Bartek.
Jedna sala i więcej sędziów chociażby technicznych, którzy są w stanie przekazać każdemu kapitanowi ile drużyna ma czasu itp, to jest mus jeśli chcemy zagrać 6 bitew. Może jakieś opaski na ramie dla kapitanów wzorem piłkarskich żeby ułatwić komunikacje org drużyna?
W tym roku był tylko jeden, któremu bym zaufał, bo jak nie był pewien to szedł do kompa i szukał w faq, czyli Bartek.
Jedna sala i więcej sędziów chociażby technicznych, którzy są w stanie przekazać każdemu kapitanowi ile drużyna ma czasu itp, to jest mus jeśli chcemy zagrać 6 bitew. Może jakieś opaski na ramie dla kapitanów wzorem piłkarskich żeby ułatwić komunikacje org drużyna?
czy ty wiesz co piszesz? tak na prawde na 1 kolejke powinno byc 3,5h to musi wystarczyc kazdemu (wtedy twoje kary maja sens), 4 bitwy w ciagu jednego dnia to tylko na Kohortexie.GarG pisze:Sposob na mniejsze obsuwy? za każde 5 min obsuwy karniak, po 20 min nie oddania wyników remis + doliczone wczesniej karniaki. Przypuszczam ze faktycznie ludzie zaczeli by się sprężać
znakomite rozwiazanie, ktore z pewnoscia bedzie reprezentatywne. +1.Gobos pisze: moze niech kapitanowie wszystkich teamow demokratycznie rozstrzygna czy formula DMP wymaga zmian czy tez nie...
Trzeba tylko w jakis sposob skontaktowac sie z kazdym teamem, ale wyslanie 65 PMek to nie taki wielki problem.
Mamy ambaras lekki z tymi 6escioma bitwami. Uwazam , ze powinno tyle byc bitew , ale nie kosztem frekwencji. Jesli frekwencja mialaby spasc przy 6esciu bitwach to imho powinnismy wrocic do 5. Imho frekwencja i zabawa jak najwiekszej liczby graczy jest najwazniejsza. Jesli ktos ma parcie na wynik to niech robi same 65:35 i na pewno wygra Mysle wlasnie jakby tu rozwiazac kwestie 6 bitew i kurcze zapowiada sie , ze kazda opcja jest srednia... Trzeba sie powaznie zastanowic co jest wazniejsze 6 bitew czy frekwencja - imho pomimo mojego poparcia dla 6 bitew wazniejsza jest frekwencja.
A ja właśnie nie jestem przekonany czy frekwencja. Frekwencja jest jak najbardziej porządana na innych turniejach zarówno lokalnych jak i masterach. Można wprowadzić jakieś pojecie elitarności turnieju tak jak jest z GT w UK.
Wzrost frekwencji może sie w koncu przyczynić do zainteresowania wiekszego sponsorami z wyzszych półek. Ale też nie wiem czy chcemy skomercjonalizować nasze hobby. Właściwie jakie są plusy dużej frekwencji?
pozdro
Wzrost frekwencji może sie w koncu przyczynić do zainteresowania wiekszego sponsorami z wyzszych półek. Ale też nie wiem czy chcemy skomercjonalizować nasze hobby. Właściwie jakie są plusy dużej frekwencji?
pozdro
6 bitew da się zrobić, czy to jako 4+2 czy 3+3.
IMHO nie wpłynie to na frekwencję. A na pewno nie w sposób znaczny. Na frekwencję przyszłoroczną wpłynie darmowa sala do spania, krzesełka i więcej sędziów.
pozdrawiam
Furion
IMHO nie wpłynie to na frekwencję. A na pewno nie w sposób znaczny. Na frekwencję przyszłoroczną wpłynie darmowa sala do spania, krzesełka i więcej sędziów.
pozdrawiam
Furion
Tak sie zastanawiam i chyba bedzie najlepsze glosowanie 67 kapitanow , 67 glosow - o przyszlym wygladzie DMP powinni decydowac wszyscy gracze... Moge sie podjac przeprowadzenia glosowania, jesli bedzie poparcie dla niego. Jedyne prosilbym B_Sk o podeslanie listy kapitanow z tegorocznego dmp.
Jasne ze wiem. masz 3,5 h na bitwe co pozwala spokojnie rozegrać te 6 tur... Jakoś mi zawsze starczało a nawet pomimo ze zaczynalismy pozniej i w między czasie jakaś fajka konczyłem wczesniej. Więc nie mów mi ze się nie da skonczyć bez 30 min obsuwy...Gajowy pisze:czy ty wiesz co piszesz? tak na prawde na 1 kolejke powinno byc 3,5h to musi wystarczyc kazdemu (wtedy twoje kary maja sens), 4 bitwy w ciagu jednego dnia to tylko na Kohortexie.GarG pisze:Sposob na mniejsze obsuwy? za każde 5 min obsuwy karniak, po 20 min nie oddania wyników remis + doliczone wczesniej karniaki. Przypuszczam ze faktycznie ludzie zaczeli by się sprężać
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
Muszę się przebić przez stos mailów, żeby odkopać dane wszystkich drużyn i uzupełnić arkusz zgłoszeniowy, więc taka lista szybko nie powstanie. Proponuję najpierw zacząć z listą drużyn, a jak będzie jakiś problem to spróbuję się dokopać do kapitanów.Ziemko pisze:Tak sie zastanawiam i chyba bedzie najlepsze glosowanie 67 kapitanow , 67 glosow - o przyszlym wygladzie DMP powinni decydowac wszyscy gracze... Moge sie podjac przeprowadzenia glosowania, jesli bedzie poparcie dla niego. Jedyne prosilbym B_Sk o podeslanie listy kapitanow z tegorocznego dmp.
A licky boom boom down!!!
Pytanie jest tylko czy sa glosy poparcia/sprzeciwu do przeprowadzenia takiego glosowania.
Glosowanie zrobilbym na tej zasadzie:
1. Czy jestes za zmiana 5 osobowych druzyn na wieksze?
2. Czy jestes za zmiana 5 bitew na 6?
jesli wygra opcja 5 i 5 to nic sie nie zmienia. W wypadku wygrania drugich opcji dochodza dodatkowe glosowania w celu sprecyzowania liczby graczy i rozkladu tych 6 bitew.
1. Czy jestes za zmiana 5 osobowych druzyn na wieksze?
2. Czy jestes za zmiana 5 bitew na 6?
jesli wygra opcja 5 i 5 to nic sie nie zmienia. W wypadku wygrania drugich opcji dochodza dodatkowe glosowania w celu sprecyzowania liczby graczy i rozkladu tych 6 bitew.
Głosowanie tak.
Jest jednak parę "ale". Czy jest sens robić głosowanie jeśli nie wiemy kiedy i gdzie będzie DMP?
Przyjmując że prawie na pewno będzie to Gorzów, to czy wszystkie opcje, na które możemy głosować są możliwe do zrobienia dla orgów?
Sprawa jest mocno skomplikowana i proponuje całą sprawę przemyśleć na zimno.
Jest jednak parę "ale". Czy jest sens robić głosowanie jeśli nie wiemy kiedy i gdzie będzie DMP?
Przyjmując że prawie na pewno będzie to Gorzów, to czy wszystkie opcje, na które możemy głosować są możliwe do zrobienia dla orgów?
Sprawa jest mocno skomplikowana i proponuje całą sprawę przemyśleć na zimno.
To prawda nie wiemy gdzie i kiedy bedzie , ale mimo wszystko uwazam , ze bedzie to Gorzow w przyszle wakacje i czuje , ze to sie nie zmieni Mysle, ze to jakie sa oczekiwania graczy - co pokazaloby glosowanie daje kazdemu osrodkowi pretendujacemu do organizacji DMP do czego ma dazyc.