Pytania wszelakie ... ;)

Warriors of Chaos

Moderator: JarekK

ODPOWIEDZ
Varinastari
Masakrator

Re: Pytania wszelakie ... ;)

Post autor: Varinastari »

Jeśli...dołączymy herosa z MON do oddziału bez takowego...czy cały oddział ciągnie benefita z MON?Tzn...czy wróg ma -1 do hit na dystans na cały oddział czy na bohatera tylko?Jeśli nie,to jak to działa? :D

Awatar użytkownika
ANtY
Kretozord
Kontakt:

Post autor: ANtY »

Według mnie tylko na bohatera, bo jak masz khorna to cały oddział nie ma frenzy, tylko hero.

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec
Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>

Post autor: Khuman »

odział nie ma tej zasady tak jak mówi Anty, a działa tak że np. snajper imperialny będzie miał -2 jak do niego będzie celował, wzasadzie mark of nurgle jest napisane że jeżeli jest celem, a niejest celem tylko oddział w którym jest

Awatar użytkownika
Milo Great
Plewa

Post autor: Milo Great »

Jak malujecie zbroje swoich khornitów?Poprosiłbym o kolory warstwa po warstwie bo jeśli chodzi o malowanie czerwieni to jestem łysy.

Awatar użytkownika
Mhroczny Rycerz
Falubaz

Post autor: Mhroczny Rycerz »

Pomaluj na srebrno (Boltgun Metal), zalej Black Inkiem, nadmiar zetrzyj, zrób ostre krawędzie przy pomocy Silver Mithril. A żeby było widać, że to Khornowcy to zrób im czerwone płaszcze. Wydaje mi sie że lepiej będzie wyglądało.

Ale ja próbowałem tak. Boltgun Metal i na to suchym będzlem Blood Red, ostre krawędzie Silver Mithril i złote zdobienia. Model mi sie nie podoba idzie do zmycia :roll:
White Lion pisze:Mam prośbę :)

Nie, nie masz. Chyba że znudziło Ci się to forum, to wtedy możesz kontynuować nakłanianie do piractwa -- Tomash
Why so serious? ;)

Awatar użytkownika
ANtY
Kretozord
Kontakt:

Zrób jak w army booku pancerze.

Awatar użytkownika
Filup
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Filup »

Polecam stronke GW w tej kwestii. Tak wiem, strona GW jest do dupy i ogolnie, podobnie jak wiekszosc graczy, tesknie za stara strona angielska a nowa uwazam za najwieksza wtope od czasu AB do demonow :twisted: , niemniej jednak, poradnik do malowania zboii dla chaosnikow konnych i pieszych jest bardzo ciekawy. Co prawda jest w nim o malowaniu raczej chaos undivided, a nie khornowcow... ale jak dla mnie wygladaja super.

pzdr!
"If its made by a Dwarf, keep it. If its made by a Human, sell it. If its made by an Orc, bin it. If its made by an Elf, burn it !!! " - Perv
www.facebook.com/XIIIKohorta

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec

no i przyszedł czas na zrobienie jakiejś rospy na smoku ( w sumie to pierwsza :idea: ), mam pytanie:

jak na smoku jest jakiś lord z mark of nurgle to czy w CC jak się atakuje w smoka ma się -1WS? ( wydaje się że tak powinno być ) :mrgreen:

Awatar użytkownika
Niko
Oszukista

Post autor: Niko »

Ja bym powiedzial ze tak bo: "Any enemy unit targeting a model with the Mark of Nurgle is at -1 to hit for shooting attack and -1 Weapon Skill when in base contact with the bearer" a potwor i jezdziec to jeden model... ale niech ktos inny sie jeszcze wypowie.

Awatar użytkownika
Elros
Wałkarz
Kontakt:

Post autor: Elros »

Mam pytanie z trochę innej beczki:
Czy opłaca się jako startera do chaosu kupić batalion? Gram na razie Drucchi ale zaczynam zbierać drugą armię i po długich godzinach spędzonych nad myśleniem wybrałem Chaos.

Co generalnie polecacie dla nowego gracza Chosu? Jakie figurki?
Ach! byłbym wdzięczny za krótkie opisanie mocnych i słabych stron chaosu.
For the Witch King!

DE ('10) W/D/L Razem
9/4/7 20

Awatar użytkownika
ANtY
Kretozord
Kontakt:

Dobra magia, mocna kawa, brak skirmisha i lataczy.

Batalion się opłaca.
A co do figsów to potrzebne będą na bank konne marudy, rycerze, psy, helka raczej tez.

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec

jeżelisz pytasz co jest grywalne to tak jak powiedział przedmówca, a tak naprawde można grać wszystkim, ale niespodziewaj się zbyt wiele ;)

osobiście gram na piechocie ( marudersi i warrior's ) plus spawnach z full magią nurgla, bardzo podoba mi się taka taktyka :D

pozdrawiam nowego gracza Chaosu :mrgreen:

Awatar użytkownika
Niko
Oszukista

Moim zdaniem tez sie oplaca chociaz raczej nie wystawisz warriorow... napewno przydadza ci sie psy i rycerze, marude rzyraczej tez. Jezeli kupisz to osobno to wydasz jakies 30PLN mniej niz wydal bys na batalion... wiec ja wybieram batalion bo za te 30PLN masz 12 warriorow i kupe bitsow... a tak naprawde ta armia jest dosyc tania wiec jezeli masz kase to kup sobie 2-3xrycerzy 2xmaruderow na koniach i 1xpsy (ok 280-340PLN) i masz juz spoko armijke :P

Awatar użytkownika
ANtY
Kretozord
Kontakt:

Do tego dyskowiec i 3 razy konny czarownik, all mail order, czyli drugie tyle + 2 razy hellcanon mail order 450zł. Razem jakies 1100zł.

PS: kupujcie rycerzy na starym swiecie, box po 52zł, jak psy czy marudy. :D
i mały czarownik 28zł.

Awatar użytkownika
Niko
Oszukista

ANtY pisze:Do tego dyskowiec i 3 razy konny czarownik, all mail order
po co? :P konwersje konwersje konwersje... i za grosze masz herosow :P

Awatar użytkownika
Filup
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Filup »

Niko pisze:
ANtY pisze:Do tego dyskowiec i 3 razy konny czarownik, all mail order
po co? :P konwersje konwersje konwersje... i za grosze masz herosow :P
nie moge sie z tym nie zgodzic... Lorda na juggu ciezko skonwertowac... ale takiego maga na dysku to juz sie spoko da. Dysk sobie tworzysz z jakis bitsow, i stawiasz na nim czarodzieja za 28zl, albo w ogole jakiegos skonwertowanego warriorsa i masz tanizna figsa... a z mail order to drozyzna przeciez jest...

no i tyle :)
"If its made by a Dwarf, keep it. If its made by a Human, sell it. If its made by an Orc, bin it. If its made by an Elf, burn it !!! " - Perv
www.facebook.com/XIIIKohorta

Awatar użytkownika
Niko
Oszukista

Dobra to ja mam takie pytanie... czy 4 nurgla dziala na czolg? niby nie bo czolg nie ma inicjatywy ale... to jak to z tym jest?

Awatar użytkownika
trikk
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: trikk »

nie, bo nie zadaje hitów z określoną siłą
Release the Przemcio!

Awatar użytkownika
Niko
Oszukista

czyli ze nurglowa 1 tez nie dziala :?
niekture zasady sa totalnie bez sensu ale tego sie wlasnie spodziewalem, dzieki...

Awatar użytkownika
trikk
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: trikk »

Tak, 1 z nurglea też niestety nie działa
Release the Przemcio!

ODPOWIEDZ