DMP 2009, 2010 i dalej - co i jak?
Re: DMP 2009, 2010 i dalej - co i jak?
Tylko VC i doch, hehe
Dlaczego kazdy team ma miec 1 głos? co w tym miarodajnego?
Dla 13 godzinnego kolegi:
Dmp nie jest obowiązkowe, jezeli wolisz miec blisko niż dobrze zorganizowany turek to graj w domu z rodzicami.
Dmp nie jest obowiązkowe, jezeli wolisz miec blisko niż dobrze zorganizowany turek to graj w domu z rodzicami.
RIP
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE
Ale nie jest tez dla wybitnych. Ja napewno pojadę na następne DMP ale nie chciałbym by kosztowało mnie to aż 5 dni. z czego czwartek/niedziela/poniedziałek to podróż.
I nie myśl sobie ze to ze jesteś wyżej ode mnie w lidze daje Ci prawo mnie obrażać. Chcesz się zachowywać jak małpa to zatrudnij się w cyrku. A jak chcesz komuś naubliżać to spójrz w lusto.
Pzdr.
I nie myśl sobie ze to ze jesteś wyżej ode mnie w lidze daje Ci prawo mnie obrażać. Chcesz się zachowywać jak małpa to zatrudnij się w cyrku. A jak chcesz komuś naubliżać to spójrz w lusto.
Pzdr.
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
Robson czemu nie glosujesz za zmiana ilosci bitew a tutaj piszesz, ze 3 dni grania chcesz?
6 bitew uwazam, ze jest do ogarniecia w 2 dni, 3 dni to przesada chociazby z powodow jakie Garg podal, skoro na euro sie da 6 bitew wcisnac, to na dmp tez sie powinno udac.
Ile razy wracacie po polnocy z mastera padnieci z mysla 'kurwa, jutro rano do pracy/szkoly'.
A tutaj zadnego stresu, urlop/wakacje i w poniedzialek spokojny, bezpieczny powrot .
Zwlaszcza, ze im dalej sie mieszka tym powrot bedzie bardziej makabryczny.
A 6 bitew wymusza tez na orgach organizacje noclegu w niedziele, co jest plusem dla przyjezdnych z daleka.
6 bitew uwazam, ze jest do ogarniecia w 2 dni, 3 dni to przesada chociazby z powodow jakie Garg podal, skoro na euro sie da 6 bitew wcisnac, to na dmp tez sie powinno udac.
Ile razy wracacie po polnocy z mastera padnieci z mysla 'kurwa, jutro rano do pracy/szkoly'.
A tutaj zadnego stresu, urlop/wakacje i w poniedzialek spokojny, bezpieczny powrot .
Zwlaszcza, ze im dalej sie mieszka tym powrot bedzie bardziej makabryczny.
A 6 bitew wymusza tez na orgach organizacje noclegu w niedziele, co jest plusem dla przyjezdnych z daleka.
w tym momencie, to ty go obrazasz, a nie on ciebie...
dlaczego tylko teamy ktore przyjechaly w tym roku maja byc zainteresowane nastepnym dmp? lista ligowa w zamierzeniu jest miejscem w ktorym kazdy klub jest reprezentowany... oprocz warszawy(ktora ma najwiecej graczy) zazwyczaj z kazdego osrodka jest ok 2-3 glosow, wiec imo to jest miejsce, w ktorym powinno odbywac sie glosowanie nt. nastepnego dmp. tak bylo zawsze i sie sprawdzalo. nie widze powodow do zmian w tym kierunku... szczegolnie, ze czesc tegorocznych teamow nie przyjedzie, a przyjada jakies nowe, 1/3 sie przetasuje itd. poza tym to co sadzi kapitan wcale nie musi byc zgodne z tym co sadzi wiekszosc druzyny.
dmp ma byc tak zrobione, aby wylonilo najlepsza druzyne, a nie zeby przyjechalo najwiecej osob.
dziekuje
dlaczego tylko teamy ktore przyjechaly w tym roku maja byc zainteresowane nastepnym dmp? lista ligowa w zamierzeniu jest miejscem w ktorym kazdy klub jest reprezentowany... oprocz warszawy(ktora ma najwiecej graczy) zazwyczaj z kazdego osrodka jest ok 2-3 glosow, wiec imo to jest miejsce, w ktorym powinno odbywac sie glosowanie nt. nastepnego dmp. tak bylo zawsze i sie sprawdzalo. nie widze powodow do zmian w tym kierunku... szczegolnie, ze czesc tegorocznych teamow nie przyjedzie, a przyjada jakies nowe, 1/3 sie przetasuje itd. poza tym to co sadzi kapitan wcale nie musi byc zgodne z tym co sadzi wiekszosc druzyny.
dmp ma byc tak zrobione, aby wylonilo najlepsza druzyne, a nie zeby przyjechalo najwiecej osob.
dziekuje
RaptorJesus jest fajny, ale trochę za duży.
Robert sorry , ale Twoje wielkie rozzalenie do mojej osoby , ze zrobilem glosowanie jest z kosmosu wziete. W tym roku glosowali kapitanowi z zeszlego roku jak ma wygladac DMP tegoroczne - nikt sie nie burzyl. DMP to nie turniej dla wybrancow - chcecie topowy mega turniej - spoko zrobcie top 50 ligi , zlozcie z tego sklady 10 osobowe i zagrajcie 8 bitew. Mam wrazenie , ze kilka osob z czolowki ligi chcialoby z DMP zrobic "turniej tylko dla nich elitarny" , a reszta niech spada na drzewo prostowac banany , bo jestescie plewami. No coz ja z takim czyms sie nie zgadzam i nie uwazam , ze LL powinna w tej sprawie decydowac tylko kapitanowie druzyn z DMP.Robson pisze:Dlaczego kazdy team ma miec 1 głos? co w tym miarodajnego?
Takie Animosity ma teraz 7 głosów, na LL tylko jeden.. a na kolejne DMP zapewne przyjadą w nie mniejszym składzie...Jerzyn pisze:w tym momencie, to ty go obrazasz, a nie on ciebie...
dziekuje
a co do głosowania to ja zrobiłem szybkie głosowanie wewnątrz drużyny.. więc głos jest jak najbardziej miarodajny.
pozdrawiam
Ziemko zgadzam się że to co aktualnie chcą zrobić niektórzy z DMP jest żenujące.
U nas też było szybkie porozumienie odnośnie decyzji tak więc i nasz głos jest w miare miarodajny.
U nas też było szybkie porozumienie odnośnie decyzji tak więc i nasz głos jest w miare miarodajny.
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
skad wiesz? roznie bywa. w rok moze sie duuuuzo zmienic, choc nie zycze nikomu niczego zlego, super fajnie ze gdzies cos dobrego sie dzieje z tymi figurkami.
moze jestem nie na czasie, bo nie wiedzialem nic o jakimkolwiek glosowaniu kapitanow z roku poprzedniego, bo pomimo iz takowym bylem to nigdzie nie glosowalem... ale jesli sie nie myle, to wynik takiego glosowania zgodnie z regulaminem ligii jest nieprawomocny... tez sobie moge zalozyc jakies glosowanie
moze jestem nie na czasie, bo nie wiedzialem nic o jakimkolwiek glosowaniu kapitanow z roku poprzedniego, bo pomimo iz takowym bylem to nigdzie nie glosowalem... ale jesli sie nie myle, to wynik takiego glosowania zgodnie z regulaminem ligii jest nieprawomocny... tez sobie moge zalozyc jakies glosowanie
RaptorJesus jest fajny, ale trochę za duży.
Jestem zalamany... Jako chyba jeden z nielicznych wierzacych w demokracje po raz kolejny dostaje po dupie... Chce sprawiedliwie przeprowadzic glosowanie , posrod kapitanow druzyn na DMP (co bylo robione juz w tym roku i nikt sie wtedy nie burzyl) , ale widze , ze niektorym przebieg takowego nie pasuje i chca przerzucic to na LL , gdzie maja wieksze lobby i pewnie juz PW powysylali do innych kto ma na co glosowac....... Brak mi slow.......
nie daj sie zakrzyczec, Ziemas . Moje poparcie masz w 100%, a na pewno nie jestem jedynym czlonkiem LL ktory tak uwaza.
- Jedy Knight
- Forma Skrótowa
E tam.Ziemko pisze:Jestem zalamany... Jako chyba jeden z nielicznych wierzacych w demokracje po raz kolejny dostaje po dupie... Chce sprawiedliwie przeprowadzic glosowanie , posrod kapitanow druzyn na DMP (co bylo robione juz w tym roku i nikt sie wtedy nie burzyl) , ale widze , ze niektorym przebieg takowego nie pasuje i chca przerzucic to na LL , gdzie maja wieksze lobby i pewnie juz PW powysylali do innych kto ma na co glosowac....... Brak mi slow.......
Głosowanie było przedwczesne i tyle. Należało jeszcze pomyśleć nad opcjami, poczekać czy Gorzów dostanie ETC, przemyśleć trochę spraw, a nie od razu głosować. Do mnie na przykład część argumentów moich przeciwników przemówiła i zastanawiałem się jak ich zastrzeżenia zneutralizować, a ty hop, siup i głosowanie. To, że nie na obciachowej LL to akurat dobrze, jednak najlepiej jest kiedy koncepcja turnieju wyłania się po wymianie poglądów osób kompetentnych. Osobiście wolę fora zamknięte – więcej przemyśleń, mniej zagrywek i bełkotu – ale tu też zarys problemów wyłonił się. Jeszcze tylko rozwiązanie było potrzebne…
Samo przeniesienie turnieju do Gorzowa, to jeszcze nie lek na całe zło.
Żeby nie było ci za miło, że cię popieram, czy co – dwie rady.
„Nie płacz. Najpierw myśl, potem zakładaj głosowania.”
Ostatnio zmieniony 1 wrz 2009, o 23:15 przez Jedy Knight, łącznie zmieniany 1 raz.
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.
A ja chce diete jak w sejmie! Robson i za pozostałe 280 osób przycisnij zielony guziczek na kokpicie! Czasami mozesz i ten od "wstrzymuje się", żeby nie było monotonnie.
Pozdrawiam.
P.s Przepychajcie sie dalej w tej bezsensownej szamotaninie, i tak wygra 'słuszna słuszność' - która mam nadzieje nie zawazy na popularyzowaniu pacyn, chipków, czy poprostu dobrej zabawy i swoistej alternatywy.
A 13h kolegi, wcale nie jest wyssane z palca.
Pozdrawiam.
P.s Przepychajcie sie dalej w tej bezsensownej szamotaninie, i tak wygra 'słuszna słuszność' - która mam nadzieje nie zawazy na popularyzowaniu pacyn, chipków, czy poprostu dobrej zabawy i swoistej alternatywy.
A 13h kolegi, wcale nie jest wyssane z palca.
Ziemas, moje poparcie z LL też masz To że np. Animosity ma na LL jeden głos a tutaj 7 to wyjdzie chyba na dobre, bo im więcej osób było z danego miasta na DMP tym większy głos mają. Niech będzie nagrodą za mobilizowanie ludzi ze swojego miasta na ten turniej. Głosowanie ma pokazać właśnie jakie DMP chce większość - i tutaj kapitanowie drużyn najlepiej tą większość będą reprezentować
No i głosowanie a propos tego DMP też już było w tym roku, i gdzie wtedy był Robson ??
Mój skład np. nie brał w nim udziału, bo nie graliśmy rok temu na DMP, i jakoś nie marudziłem ;p
No i głosowanie a propos tego DMP też już było w tym roku, i gdzie wtedy był Robson ??
Mój skład np. nie brał w nim udziału, bo nie graliśmy rok temu na DMP, i jakoś nie marudziłem ;p
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!
- Jedy Knight
- Forma Skrótowa
Rzymek pisze: Faktem jest ze 5 gier bylo zbyt małą liczbą by wyłonić czołówkę
Czołówkę wyłoniły, tylko ta czołówka ze sobą nie zagrała..
Słuchajcie…
A może w Gorzowie format jak do tej pory 5 (7?) graczy, pięć partii, ale…Te pięć partii wyłania dwie drużyny które rozegrają między sobą Finał „jeden na jeden”.
Turniej kończy się o 15-16 w Niedzielę, miejsca od 3 do ostatniego rozdzielone, zostają dwie pierwsze drużyny które rozegrają partię o zwycięstwo.
Wilk syty, (imprezowicze jadą do domów) owca cała ( dwie ekipy hardcorowców dożynają się szóstą bitwą. )
Możliwe pretensje – "mieliśmy przewagę ale przypadkiem przegraliśmy decydującą".
Odpowiedź – trzeba było wygrać.
"Byliśmy tuż za, na trzecim miejscu" – trzeba było być wyżej.
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.
Do bani pomysł. Z kilku powodów.
Po pierwsze, faworyci mogą trafić na siebie wcześniej, więc jak chcesz to zrobić? Autorytarne przetasowania?
Po drugie czekanie 3h na kolegę, z którym jadę samochodem, lub zatrzymywanie 4 innych osób, bo ja mam samochód, jest do bani.
Po trzecie co z galą rozdania nagród?
Po czwarte, co z gapiami / kibicami? Nie każdy lubi / może grać w dźwięku komentarzy stereo. Chyba że załatwisz dla wszystkich bierki
pozdrawiam
Furion
Po pierwsze, faworyci mogą trafić na siebie wcześniej, więc jak chcesz to zrobić? Autorytarne przetasowania?
Po drugie czekanie 3h na kolegę, z którym jadę samochodem, lub zatrzymywanie 4 innych osób, bo ja mam samochód, jest do bani.
Po trzecie co z galą rozdania nagród?
Po czwarte, co z gapiami / kibicami? Nie każdy lubi / może grać w dźwięku komentarzy stereo. Chyba że załatwisz dla wszystkich bierki
pozdrawiam
Furion
Kapitan Pavulon Teamu jeszcze głosu nie oddał ale wczoraj uzgodniliśmy stanowisko- odda głos tak jak wybrała drużuna.
67 głosów reprezentujących 335 osób to chyba dobry wyznacznik tego czego chcą DRUŻYNY.
Vox populi vox dei
Nadto - skoro niektórym osobom z LL zależy na głosowaniu na LL - to niech zagłosują i porównamy wyniki.
Ciekawe czy wtedy będzie się o co spierać.
Ziemko - trzym się, Twoja decyzja o głosowaniu była słuszna - ktoś to musiał zrobić, zrobiłeś Ty. Jest OK.
67 głosów reprezentujących 335 osób to chyba dobry wyznacznik tego czego chcą DRUŻYNY.
Vox populi vox dei
Nadto - skoro niektórym osobom z LL zależy na głosowaniu na LL - to niech zagłosują i porównamy wyniki.
Ciekawe czy wtedy będzie się o co spierać.
Ziemko - trzym się, Twoja decyzja o głosowaniu była słuszna - ktoś to musiał zrobić, zrobiłeś Ty. Jest OK.