DMP Łódź 29-30 sierpnia 5x2250

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Błażej
Kretozord

Re: DMP Łódź 29-30 sierpnia 5x2250

Post autor: Błażej »

znalazł ktoś może podręcznik do DE?
używał go Xet i najprawdopodobniej zostawił po pierwszej bitwie na stole.

znalazcę proszę o kontakt.

Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

Post autor: Żaba »

ale w czym problem Jankielu - kto chce grać tylko 5 bitew bo nie ma na to ochoty na więcej niech gra... przecież klimaciarze grają tylko dla zabawy/spotkania z kumplami/picia - nie dla wyników... więc :?:

pzdr,
Ż.

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

ale w czym problem Jankielu - kto chce grać tylko 5 bitew bo nie ma na to ochoty na więcej niech gra..
W sumie niezły pomysł. Hardcorowcy zaczynają w piątek, reszta przyjeżdża w sobotę i dostaje 55 pts za baja.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Post autor: Jasiuuu »

to może odrazu zróbcie sobie 8 bitew, 3/4 osób pójdzie do domu a zostaną ci którym zależy na zwycięstwie #-o

różnica między 8 cioma a 6cioma bitwami prawie żadna bo do obu potrzeba 3 dni grania na które mało kto (patrz głosowanie ) ma ochote

Awatar użytkownika
Jerzyn
Zły Dotyk
Kontakt:

Post autor: Jerzyn »

ja mam generalnie czasy sikania w pampersa na widok figurek juz dawno za soba, szczerze to nawet mi sie nie chce grac, ale bede caly czas optowac za zwiekszeniem liczby bitew i wilekosci druzyn.

@jankiel - chcesz powiedziec, ze wegrzy na etc to byl sklad zlozony z pg masterow, co wfb traktuja powaznie ;)
RaptorJesus jest fajny, ale trochę za duży.

yedee
Mudżahedin

Post autor: yedee »

Jankiel pisze:
ale w czym problem Jankielu - kto chce grać tylko 5 bitew bo nie ma na to ochoty na więcej niech gra..
W sumie niezły pomysł. Hardcorowcy zaczynają w piątek, reszta przyjeżdża w sobotę i dostaje 55 pts za baja.
Przy okazji proponuje z gory ustalic ktore teamy moga wygrac (np. tylko te ktore ostatnio byly w top20, albo tylko te ktore graly w piatek).

Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

Post autor: Żaba »

55 pkt. w plecy za przyjazd w sobotę to chyba zbyt surowe rozwiązanie dla jamochłonów - NIE ZGADZAM SIĘ

Ż.

P.S. przecież jeśli z 5 bitew zdobędziesz więcej pkt niż inni w 6 to jesteś PRO i zasłużyłeś na zwycięztwo :twisted:

Awatar użytkownika
Oskar
Wodzirej

Post autor: Oskar »

ja mam generalnie czasy sikania w pampersa na widok figurek juz dawno za soba
:*

A reszta uczyć sie i nie moczyć !
Beka na maxa

Awatar użytkownika
Jerzyn
Zły Dotyk
Kontakt:

Post autor: Jerzyn »

:*
RaptorJesus jest fajny, ale trochę za duży.

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

zafael pisze:a co za problem zeby 20 czołowych teamów zagrało na nastyepnym DMP bitwy ze sobą

Kod: Zaznacz cały

1,Animosity Alfa
2,SNOT

3,Inkwizytor
4,Ordin

5,XIII Kohorta Alfa
6,Bastion

7,Nemezis
8,BWT

9,Córy Górników
10,Front Wschodni-Popper Rangers

11,SNOT-Pomorze Error Squad
12,Jeźdźcy Hardkoru II

13,Szybki Szpil- Silesia Miners
14,Animosity Beta

15,Rogaty Szczur - Kretozordy
16,Poznań Łor Tim

17,Snot Gamma
18,Eartshaker

19,Moria Śmoria
20,Jeźdźcy Hardkoru DT
kolejny raz przy tym dmp chcecie nas parowac z inkwizytorem (raz gralismy a raz bylismy przenoszeni)

powinno wygladac:
3:Inkwizytor
kohorta

Ordin
Bastion

Robson
Niszczyciel Światów

Post autor: Robson »

Bo ciężej złożyć skład 7-osobowy
kolejny post nie na temat z twojej strony, ja piszę o bitwach ty o liczbie graczy.

To samo dotyczące dwóch?? dni urlopu, które sobie sam wymysliłeś, jezeli jest opcja na 4 bitwy w sobotę to żaden urlop nie będzie potrzebny, a maksymalnie 1 dzień, więc chyba szkoda z tobą rozmawiać... bo widzę ze najchętniej bys grał 3 bitwy w sobote i do domciu.
RIP
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE

Awatar użytkownika
Jedy Knight
Forma Skrótowa

Post autor: Jedy Knight »

Eh... :(
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.

Awatar użytkownika
Smiechu
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Smiechu »

Dodam i swoje 5zł do tego wszystkiego:

Gratki dla Alfy za zwyciestwo choc uwazam ze nie dokonca zasłużone (brak konfrontacji z Inkwizytorami, Ordinem i tymi ktorzy uwazaja ze powinni sie z nimi skonfrontować).

I prosze nie pierdzielcie (juz id 5-6 stron) ze okupowaliscie przez 3 rundy 1 stół - wezcie raczej pod uwage ze te druzyny z ktorymi powinniscie zostac sparowani tlukli sie ciagle miedzy soba i wyciagali wyniki ktore nie dawaly im szansy wskoczyc. A graliscie z druzynami ktore wskakiwaly do was powiedzmy 4-7 stolu bo zrobily maxa.

Wygraliscie bo zasluzyliscie (ilosc pkt).

Zdrugiej strony mogliscie dac Inkwizytorom wkoncu pojsc na emeryture: Oni tylko czekaja na wygranie DMP :P:P:P - a pozniej spokojna starosc.

To tyle jesli chodzi o dodanie czegos ode mnie w strone sporu WHY ANIMOSITY ALFA.

Awatar użytkownika
Celedor
Kretozord

Post autor: Celedor »

Wielkie podziękowania dla Bartka i reszty ludzi odpowiedzialnych za DMP, za spędzenie super weekendu! :D Dzięki mojej drużynie, przeciwnikom (ze wszystkimi bardzo fajne i miłe bitwy! :) ), ekipie pijącej przed salą i w ogóle wszystkim, wszystkim :wink:

PS: do Boginsa i moich przeciwników (bo w każdej bitwie miałem z tym problem) Destroyer może bić do challengu, nawet jeśli w nim nie jest... :wink:
Blog o malowanych przeze mnie figurkach. http://celedorverminhorde.blogspot.com/

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

jezeli jest opcja na 4 bitwy w sobotę to żaden urlop nie będzie potrzebny, a maksymalnie 1 dzień, więc chyba szkoda z tobą rozmawiać...
Ale wpada wtedy sprawa grania 14h bez przerwy. Żaden urlop nie potrzebny? Może Tobie, z Nowego Sącza czy Białegostoku nie dojedzie się do Gorzowa w 5h. Ja bym nie poszedł do pracy w poniedziałek po całej nocy w pociągu. Nie wracałbym autem z Gorzowa o 16 po skończeniu DMP.
kolejny post nie na temat z twojej strony, ja piszę o bitwach ty o liczbie graczy.
Jak rozumiem, załatwiłeś już ze wszystkimi zainteresowanymi sprawę powiększenia druzyn. Mam rozumieć, że dajesz słowo, że nie będzie zwiększania ilości osób w teamie? Chciałes argumenty, dałem wszystkie przeciwko reformom. Czepiłeś się jednego, bo tylko na zwiększeniu bitew Ci zależy. Ale nie jesteś reprezentatywny dla wszystkich reformatorów, bo niektórzy chcą 3 dni, inni 4 bitwy w sobotę, jeszcze inni 3+3, a pozostali więcej osób w teamie. W głosowaniach, jak zawsze, za chuja nie wiadomo, co z nich wyjdzie, więc już wolę bezpieczną opcję bez zmian, niż potencjalną 3+3 i 7 osobowe drużyny.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
zaf
Masakrator

Post autor: zaf »

a ja coraz bardziej uważam ze Animosity A zasłużyło na tytuł, im wiecej os twierdzi ze powinno z kimstam zagrac z dalszych stołów

Jak kazdy mistrz w innych zawodach faktycznie powinien poczekać na prawdziwe druzyny a nie jakieś tam wypierdki na jakie trafiali. Bo przecierz na pierwszych stołach druzyny które wyprzedzały te jedynie słuszne składały, składały sie z samych dzieci.

reasumujac:

Animosity jest za słabe zeby być dobre i wygrać DMP, ponieważ na 1 stołach grało z dziecmi, które byly lepsze a jednak gorsze od wiadomo jakich składów, które były lepsze od dzieci które były wyżej u stołów czyli gorsi bo wygrywali z innymi dziecmi,

Jedyne słuszne drużyny nie trafiły na pierwszy stół bo z dziecmi nie grały których to pełno było na DMP. bo pełno druzyn było w kazdym stadium turnieju przed jedynie słusznymi drużynami i trzeba czekac do 6tej bitwy żeby wygrć master lub zagrać z jedynie słusznym teamem, który był na tyle dobry żeby nie zagrać na pierwszym stole.

Uwielbiam was
graty dla Animosity, (które pocisnelismy rok teamu :P ), żałuje ze nie dogonilismy waszego składu żeby z wami zagrać. Może za rok. Nie martwcie sie - nikt od nas nie uwaza ze nie zasłużyliscie ;)

Awatar użytkownika
Chory
Oszukista

Post autor: Chory »

I prosze nie pierdzielcie (juz id 5-6 stron) ze okupowaliscie przez 3 rundy 1 stół - wezcie raczej pod uwage ze te druzyny z ktorymi powinniscie zostac sparowani tlukli sie ciagle miedzy soba i wyciagali wyniki ktore nie dawaly im szansy wskoczyc. A graliscie z druzynami ktore wskakiwaly do was powiedzmy 4-7 stolu bo zrobily maxa.
Nic dodać nic ująć.
zafael pisze:Snot był do pociśniecia przez nas
A świstak siedzi i zawija...
zafael pisze:trza było jak Snot pójsć spać o 22.00
Poszlismy o 2 w nocy a Paffeu o 6 :D.
zafael pisze:Ordin, Inkwizytor, Snot, Earthshaker, Rogaty = owszem bardzo dobre drużyny. czy niepokonane - Nie, Murowani kandydaci na Mistrzostwo NIE, pretendenci jak sporo innych drużyn owszem
Ordin jest niepokonany.My w ciagu 4 lat przegralismy lekko 2 bitwy z Inkwizycją. Inkizytor trzyma stały wysoki poziom od 6 lat.

I nie kumam jak te druzyny dla Ciebie nie byly murowanymi kandydatami do zwyciestwa. Pomijajac Skavenblade (bo sluch o nim zaginal) to 5 razy DMP z 6 jego edycji wygrywały wyżej wymienione kluby. Wygrac mogl kazdy ale faworyci byli.

I żeby nie było ja tez nie mam nic do Animosity. Wykorzystali swoja szanse i tyle. Moga miec tylko żal, że zamiast fajnych pucharków postawia sobie kijowy kubek na szafce ;D.
Btw zagrajcie cwaniaczki bez najemników, a potem szpanujcie jaki to macie niepokonany klub
Idż spać staruchu. 8) :wink:

Awatar użytkownika
ANtY
Kretozord
Kontakt:

Post autor: ANtY »

Ogarnijcie się, nawet jeśli by nie wygrali, gdybyście z nimi zagrali to nie było takiej sytuacji i to nie z ich winy. Więc zasłużyli na wygraną, nie specjalnie grali z dziećmi, czy kimtam.

Awatar użytkownika
Xet
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Xet »

Ja to widzę w ten sposób: Nie zdobyliśmy maxa w 4 turze, nie wylądowaliśmy na pierwszym stole, nie wygraliśmy wysoko ze Szczecinem, nie wygraliśmy w ogóle. Myślę, że w podobnym tonie mogą się wypowiedzieć składy z miejsc 2,3,4. Szczecin postawił wysoko poprzeczkę, a myśmy jej nie przeskoczyli. Puchar pojechał do Szczecina i gratulacje im za to :)

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

Xet pisze:Ja to widzę w ten sposób: Nie zdobyliśmy maxa w 4 turze, nie wylądowaliśmy na pierwszym stole, nie wygraliśmy wysoko ze Szczecinem, nie wygraliśmy w ogóle. Myślę, że w podobnym tonie mogą się wypowiedzieć składy z miejsc 2,3,4. Szczecin postawił wysoko poprzeczkę, a myśmy jej nie przeskoczyli. Puchar pojechał do Szczecina i gratulacje im za to :)
ja to widze dokladnie tak samo :)

ODPOWIEDZ