Mail Order - tutorial - kto się zna niech pomoże!
Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
Mail Order - tutorial - kto się zna niech pomoże!
Witam,
Mam konkretne pytanie do osób, które zamawiają towary przez MO i znają związane z tym procedury.
Pytania mam następujące:
1. Jaki jest koszt przesyłki towarów zamówionych w ten sposób?
2. Jaki jest przelicznik Ł/EUR na PLN przy zapłacie kartą kredytową?
3. Na jaki inne aspekty trzeba zwrócić uwagę przy zamawianiu?
4. Jeżeli potrzebuję np. tylko określony jeden typ ramki z jakiegoś boxa, to gdzie mogę znaleźć namiary na numer katalogowy (zamówieniowy?) tej części (przejrzenie 150 numerów WD jakoś mi się nie uśmiecha...)?
dzięki!
EDIT:
Ha, na większość pytań już sam znalazłem odpowiedź, niemniej jeżeli ktoś chciałby podzielić się swoimi doświadczeniami to chętnie posłucham...
Mam konkretne pytanie do osób, które zamawiają towary przez MO i znają związane z tym procedury.
Pytania mam następujące:
1. Jaki jest koszt przesyłki towarów zamówionych w ten sposób?
2. Jaki jest przelicznik Ł/EUR na PLN przy zapłacie kartą kredytową?
3. Na jaki inne aspekty trzeba zwrócić uwagę przy zamawianiu?
4. Jeżeli potrzebuję np. tylko określony jeden typ ramki z jakiegoś boxa, to gdzie mogę znaleźć namiary na numer katalogowy (zamówieniowy?) tej części (przejrzenie 150 numerów WD jakoś mi się nie uśmiecha...)?
dzięki!
EDIT:
Ha, na większość pytań już sam znalazłem odpowiedź, niemniej jeżeli ktoś chciałby podzielić się swoimi doświadczeniami to chętnie posłucham...
Co do 1 - na stronie GW jest to dość dobrze opisane - koszt wysyłki około 8 funciaków za kilogram http://uk.games-workshop.com/storefront ... rges.shtml
co do 2 - to chyba zależy od banku który wydał ci karte i najlepiej uderzyć do infolinii
co do 3- doświadczeń nie mam, więc pomóc nie mogę...
co do 2 - to chyba zależy od banku który wydał ci karte i najlepiej uderzyć do infolinii
co do 3- doświadczeń nie mam, więc pomóc nie mogę...
- Tiger Brown
- Kradziej
Przez szukaja z lewej na górze. Jest dość liberalny jeśli chodzi o słowa kluczowe, więc wyrzuci Ci listę pozycji, gdy wpiszesz np.raf pisze: Pytania mam następujące:
"sprue" - gdy szukasz wypraski (ramki),
"empire" - gdy szukasz w ogóle jakichś części do Imperium,
"head", "torso", "arm" - części ciała,
"spearmen" - typ wojownika
i tak dalej.
Aha, no i zapewne już wiesz, że to co jest dostępne na podstronach "Classic and Collectors" to tylko ułamek całej ich oferty - większość mają "pod ladą".
- Skavenblight
- Naczelna Prowokatorka
- Kontakt:
Dorwać katalog i po prostu ZAMÓWIĆ. Nie aktualizują strony ;/ np. można bez problemu zamówić wszystkie figurki z Mordheim [podejrzewam, że inne SG też], chociaż nie są dostępne na stronie.ataman pisze:hmmm, a jak się "wedrzeć pod ladę" ??
I nie dajcie się zwieść, ceny są niższe niż podane na stronie. Wychodza kwiatki, że figs kosztował 4 funty na stronie, a dostajesz go za 2,50.
Ale ja sama nie zamawiam, przez sklep to czynię.
Ale o tym dowiadujesz się przy zamówieniu, czy przy obciążeniu konta?Skavenblight pisze:Dorwać katalog i po prostu ZAMÓWIĆ. Nie aktualizują strony ;/ np. można bez problemu zamówić wszystkie figurki z Mordheim [podejrzewam, że inne SG też], chociaż nie są dostępne na stronie.ataman pisze:hmmm, a jak się "wedrzeć pod ladę" ??
I nie dajcie się zwieść, ceny są niższe niż podane na stronie. Wychodza kwiatki, że figs kosztował 4 funty na stronie, a dostajesz go za 2,50.
Ale ja sama nie zamawiam, przez sklep to czynię.
- Skavenblight
- Naczelna Prowokatorka
- Kontakt:
- Tiger Brown
- Kradziej
Właśnie ja też tak się miło zdziwiłem, że za korpusy Questingów zapłaciłem po funciaku, a nie - jak by ze strony wynikało - po dwa. Aż mi gościu od F&F fakturę pokazał, bo miałem wyrzuty sumienia, że na sklepowym błędzie będę żerował.
A do atamana - "pod ladę" dostajesz się albo przez papierowy katalog, albo przez "Collectors Guide" danej armii, albo przez szukaja, tak jak opisałem.
A do atamana - "pod ladę" dostajesz się albo przez papierowy katalog, albo przez "Collectors Guide" danej armii, albo przez szukaja, tak jak opisałem.
Chyba kluby robią mail order.thurion pisze:a ja mam takie pytanie, robi ktos moze w najblizszym czasie jakis mail order?
ja chce pare czesci (a dokladniej kilka par skrzydel) najlepiej ktos z 3miasta
Przynajmniej tak mi się zdaje że SpiderGames robi, ale pewien nie jestem tylko gdzieś coś takiego czytałem.