2250 Woch Full Partyzantka ;]
2250 Woch Full Partyzantka ;]
Biorąc pod uwagę ile rzeczy ma teraz no save, postanowilem zrobić full fastowa rozpe chaosu (prawie)
Sorcerer Lord 430
Disc
Mark of Tzeentch
Spell Familiar
Enchanted shield
Sword of Might
Bloodcurdling Roar
Dispel Scroll
Golden Eye of Tzeentch
Lvl 4
Sorcerer of Tzeentch 146
Steed
Book of Secrets
Sorcerer of Nurgle 181
Steed
Lvl 2
Infernal Puppet
Sorcerer of Nurgle 171
Scroll
Steed
Lvl 2
4x 5 Warhounds 30
3x 5 Marauder Horsemen of Slaanesh 106
Light Armou
Flail
Musician
Throwing Axes
10 Marauders of Slaanesh 54
Musician
2x5 Knights 200
2x Hellcannon 205
12 kostek mocy, 3 pociski, 2 sniperki. 7 DD, 2 scrolle, puppet. Fasty dopakowane, bo testuje 5+ save, a toporki wydaja sie fajne, bo moge biegac wokol fastow przeciwnika i mam szanse cos zrobic.
Sorcerer Lord 430
Disc
Mark of Tzeentch
Spell Familiar
Enchanted shield
Sword of Might
Bloodcurdling Roar
Dispel Scroll
Golden Eye of Tzeentch
Lvl 4
Sorcerer of Tzeentch 146
Steed
Book of Secrets
Sorcerer of Nurgle 181
Steed
Lvl 2
Infernal Puppet
Sorcerer of Nurgle 171
Scroll
Steed
Lvl 2
4x 5 Warhounds 30
3x 5 Marauder Horsemen of Slaanesh 106
Light Armou
Flail
Musician
Throwing Axes
10 Marauders of Slaanesh 54
Musician
2x5 Knights 200
2x Hellcannon 205
12 kostek mocy, 3 pociski, 2 sniperki. 7 DD, 2 scrolle, puppet. Fasty dopakowane, bo testuje 5+ save, a toporki wydaja sie fajne, bo moge biegac wokol fastow przeciwnika i mam szanse cos zrobic.
Release the Przemcio!
grałem czymś takim na dmp, miałem tylko 3ciego nurglowca zamiast tzeentchowca i fasty sporo tańsze .
w zamian jedni knighci byli w 6tce z WB i marudy w 15nasctce
dopakowanie fastów to imo kiepski pomysł , 105pkt na faście tracić to ja dziękuje
ogólnie po full partyzantka spodziewałem się raczej 3 dyskowców : ) lub smoka i dyskowca z caddim
w zamian jedni knighci byli w 6tce z WB i marudy w 15nasctce
dopakowanie fastów to imo kiepski pomysł , 105pkt na faście tracić to ja dziękuje
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
ogólnie po full partyzantka spodziewałem się raczej 3 dyskowców : ) lub smoka i dyskowca z caddim
Kołata i jego orki:Kołata pisze:Nic nowego
Magowie, fasty, jazda, hellki..
Try again
Magowie, bolce, doom divery, fasty
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
jasiuu: jak patrze na dark ridersow, to tam 5+ save robi roznice.
Toporki wydaja sie fajne, ale jak sie nie spisza to podbudowujemy kn ightow i marauderow
Release the Przemcio!
Trikk, ohyda.
Naprawdę.
Naprawdę da się zagrać na bardziej męskiej armii
.
To co robisz to usilne wyciąganie czego się da z tej armii, tylko że przy tym traci cały swój charakter.
Naprawdę.
Naprawdę da się zagrać na bardziej męskiej armii
To co robisz to usilne wyciąganie czego się da z tej armii, tylko że przy tym traci cały swój charakter.
Mariusz 'Marios' Krakowczyk
Inkwizytor Warszawa
Niekończąca się krucjata przeciw "wujkowi dobra rada".
Inkwizytor Warszawa
Niekończąca się krucjata przeciw "wujkowi dobra rada".
trikk pisze:Z głupotą można żyć.
Marios rozbawiłeś mnie
Trikk : toporkasy zostaw, flaile wywal , albo rybka albo pipka
31pkt+10mark na feście na wyposażenie na każdym jednym fascie to gruba przesada
szczególnie jak 3 unity wystawiasz, to nigdy nie będą dark raidersi nie ważne jak byś ich dopakował : )
![Mr. Green :mrgreen:](./images/smilies/icon_mrgreen.gif)
szczególnie jak 3 unity wystawiasz, to nigdy nie będą dark raidersi nie ważne jak byś ich dopakował : )
Rozsmieszyl, czy nie rozsmieszyl - faktem jest, ze walczacy Chaos Mariosa byl dla mnie najciezszym przeciwnikiem z wszystkich chaosowych armii, z ktorymi gralem.
Mariosowa armia to nie "armia jednego czaru" ze zbednymi dodatkami w postaci corów i speciali, ale przemyslana armia do miazdzenia. Serio.
Ale zeby czyms takim powalczyc trzeba miec maxymalny level doswiadczenia, jak Marios.
Nooby kopiują rozpy i liczą na infernala.![Twisted Evil :twisted:](./images/smilies/icon_twisted.gif)
Mariosowa armia to nie "armia jednego czaru" ze zbednymi dodatkami w postaci corów i speciali, ale przemyslana armia do miazdzenia. Serio.
Ale zeby czyms takim powalczyc trzeba miec maxymalny level doswiadczenia, jak Marios.
Nooby kopiują rozpy i liczą na infernala.
![Twisted Evil :twisted:](./images/smilies/icon_twisted.gif)
- swieta_barbara
- habydysz
A o ktorym teamie piszesz?Shino pisze:czy team skladajacy sie wiec w 2/5 z noobow jest slabybless pisze: Nooby kopiują rozpy![]()
Zobacze, jak bede mial dylematy pokroju 'szarza, czy strzal" to wywale albo toporki albo flaile. Narazie chce miec opcje.Jasiuuu pisze:Marios rozbawiłeś mnie![]()
ewentualnie za 30 pkt tutaj, skoluje jeszcze 10 i beda 5 knightow slaanesha z muzykami.
Release the Przemcio!
cory i specjale to żadne zbędne dodatki to raz : )bless pisze:Rozsmieszyl, czy nie rozsmieszyl - faktem jest, ze walczacy Chaos Mariosa byl dla mnie najciezszym przeciwnikiem z wszystkich chaosowych armii, z ktorymi gralem.
Nooby kopiują rozpy i liczą na infernala.
dwa że da się złożyć chaos bez magii ale jest dużo mniej uniwersalny
trzy to nie nowina że full ofens chaosu gniecie VC jak chce
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
nie wiem o jakiej rospie piszesz ale z niecierpliwością wypatruje ją na jakimkolwiek turnieju w warszawie
![Mr. Green :mrgreen:](./images/smilies/icon_mrgreen.gif)
waszymswieta_barbara pisze:A o ktorym teamie piszesz?Shino pisze:czy team skladajacy sie wiec w 2/5 z noobow jest slabybless pisze: Nooby kopiują rozpy![]()
przeciez nie tajemnica jest, ze ty grales kopia rozpy zabulca a kolata thuriona
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
wiec chcialbym wiedziec jak to sie odnosi do tego, ze tylko nooby kopiuja rozpy
![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
śb mial hydre przeciez a nie 4 bolce.
Marios, grasz na smoku czy na koniku lordzie? Wystawiasz Dragon Ogry? Jak Ci sie spisuja? Czy na lordzie ze scrollami? pozdro
Natomiast nie rozumiem po co tych 4 magow trikk wystawiasz. Ja uwazam, ze 3magow + bsb to najlepsze combo (i tak 12 kosci sie wycaiga). Poza tym BSB z bloodcurdlingiem wydaje sie lepszy, choc jeszcze go nie testowalem na nim, natomiast bc na magu lordzie imo obsysa, bo i tak sie go chowa (a przynajmniej powinno
).
Marios, grasz na smoku czy na koniku lordzie? Wystawiasz Dragon Ogry? Jak Ci sie spisuja? Czy na lordzie ze scrollami? pozdro
Natomiast nie rozumiem po co tych 4 magow trikk wystawiasz. Ja uwazam, ze 3magow + bsb to najlepsze combo (i tak 12 kosci sie wycaiga). Poza tym BSB z bloodcurdlingiem wydaje sie lepszy, choc jeszcze go nie testowalem na nim, natomiast bc na magu lordzie imo obsysa, bo i tak sie go chowa (a przynajmniej powinno
![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
Ostatnio zmieniony 3 wrz 2009, o 14:44 przez Marek G, łącznie zmieniany 1 raz.
1) bsb droższy
2) bsb nie potrzebny, bo i tak tutaj re-rolle breaka raczej nie potrzebne. Helka jest unbreakable a reszta szarżuje jako pewniaki.
3) chodzi o to, zebym mial wybor pociskow i sniperek (moim zdaniem strasznie bolą harpie i furie, wiec 3 pociski z 2 magow dobre)
4) Roar na lordzie sie przydaje, u mnie latal pomiedzy skavenami i zdejmowal ratlingo-jezzaile.
2) bsb nie potrzebny, bo i tak tutaj re-rolle breaka raczej nie potrzebne. Helka jest unbreakable a reszta szarżuje jako pewniaki.
3) chodzi o to, zebym mial wybor pociskow i sniperek (moim zdaniem strasznie bolą harpie i furie, wiec 3 pociski z 2 magow dobre)
4) Roar na lordzie sie przydaje, u mnie latal pomiedzy skavenami i zdejmowal ratlingo-jezzaile.
Release the Przemcio!
ja myslalem o lordzie z 4 scrollami i 2-3 hero do walki, ale jak zwykle... nic sie nie miesci ;]
A to dla Mariosa, niech oceni;]
Chaos Lord of Slaanesh
Runesword, Damnation, Favour, Daemonic Mount, Shield
2x Sorcerer
Steed, 2x Scroll
Exalted BSB of Slaanesh
Sword of Might, Shield, Steed
3x 5 Psy
2x 5 Horsemeni Slaanesha
Speary, Javeliny i Muzycy
18 Marauders Slaanesha
Standard, Musician, LA, Shield