Rzymek... Robiłem kilka symulacji jak złożyć armie na te punkty przy tym ograniczeniu... zwłaszcza, że możesz mieć max. 2 magów...
dwa razy 2 level, lub 2 level + 1 level + bound etc... lub 2 level + bound z enchanted items jak niektóre armie mają... albo jeden 2 level + banner of sorcery... czy naprawdę tak trudno złożyć magię na te punkty?
My wychodzimy z założenia, że magia ma pomagać, a nie wygrywać za nas bitwy... na naszej ostatniej parówce ograniczenie magii było niewiele większe- raptem 1 kość i grało się bardzo dobrze. Przynajmniej po turnieju nikt nie zgłaszał zastrzeżeń:-P
Limit BP przy dwóch magach nie jest limitem... serio... wchodzi dosłownie wszystko... a przez to że mamy na stole małą ilość unitów magia robi się dość miażdżąca...
Limit BP wcale nie jest taki drastyczny , trzebaby DE/HE żeby ściskać kogoś magią. Przy 6PD nie mozna za wiele ta magią zdziałac i każdy ją oleje - szkoda ze nie kazdy ma takich dobrych herosów do combata
Nie wiem do czego pijesz:-P bo prawdopodobnie nie zagram żadną ze swoich armii...
6 PD jest ok, można zrobić ciekawe zestawienie.
co do BP to właśnie dlatego napisałem, że on na rozpiski na dwóch bohaterach nic nie obcina! popatrz Rzymek na sloty... Kolejny turniej pewnie będzie na 1500/1650 lub znowu parówka i wtedy pewnie będą ograniczenia czysto z BP... ale na ten turniej chcemy zrobić jeszcze lekką przycinkę magii...
nie wiem jak Ty, ale ja bym nie chciał zobaczyć: demony na klocku 4 level + herald(to tak dla przykładu)
Ee tam w końcu można zagrać inaczej niż zawsze, ostatnim razem magia i tak się opłacała, a było 7 kości na 2700p, tym razem 6 na 1350, myślę, że nie jest najgorzej.
XIII Kohorta w tym roku bedzie takze reprezentowana przez swierza krew...
Zapiszcie wiec i mnie... ID 3267
Jako ze moja armia jest w produkcji prze Kohortexem, to tez bede musial nieco proxowac... coz, life...
pzdr!
"If its made by a Dwarf, keep it. If its made by a Human, sell it. If its made by an Orc, bin it. If its made by an Elf, burn it !!! " - Perv www.facebook.com/XIIIKohorta