Pytania początkujących i niepewnych
Moderator: Yudokuno
- Andronicus
- Chuck Norris
Re: Pytania początkujących i niepewnych
Wielkie dzięki, tak właśnie myślałem
Teraz pozostaje już tylko kwestia czy na patrol można wystawić hydrę
Teraz pozostaje już tylko kwestia czy na patrol można wystawić hydrę
Hydre na 100% nie mozesz wystawić. Właśnie po to jest to ograniecznie 125 pts. by Hydry i innych treemanów i pierdoł nie było
Zasady BP:
http://valkiria.net/index.php?type=spec ... s&id=13258
Zasady BP:
http://valkiria.net/index.php?type=spec ... s&id=13258
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
Jasne, jaki sklep Ci interesuje najbardziej?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
- Andronicus
- Chuck Norris
@GarG
Ależ znam zasady BP, aż takim ignorantem nie jestem
Wiem że jest przepis mówiący że nie można wystawić pojedynczego modelu o koszcie przekraczającym 125pkt. Jednak hydra to nie pojedynczy model ( nie zapominajmy o poganiaczach ). Zdaje sobie też sprawę że poganiaczy w wielu kwestiach zasady pomijają, jednak nie we wszystkich. Poza tym realnie to wciąż są 3 modele a nie jeden. Stąd moje wątpliwości odnośnie hydry. Pomijam też fakt że wystawianie jej na tak małe pkt to straszliwe chamstwo i właściwie mija się z celem. Po prostu kumpel twierdzi że można a ja nie potafie udowodnić że jest inaczej.
@żyraFFA
Witamy nowego Druchii
Co do AB to uważaj bo tego typu prośbą możesz zrazić do siebie forumowych obrońców prawości i pogromców piractwa Generalnie nie liczył bym na to że ktoś tu wklei linka z AB do sciągnięcia i nie dziw się...
Ależ znam zasady BP, aż takim ignorantem nie jestem
Wiem że jest przepis mówiący że nie można wystawić pojedynczego modelu o koszcie przekraczającym 125pkt. Jednak hydra to nie pojedynczy model ( nie zapominajmy o poganiaczach ). Zdaje sobie też sprawę że poganiaczy w wielu kwestiach zasady pomijają, jednak nie we wszystkich. Poza tym realnie to wciąż są 3 modele a nie jeden. Stąd moje wątpliwości odnośnie hydry. Pomijam też fakt że wystawianie jej na tak małe pkt to straszliwe chamstwo i właściwie mija się z celem. Po prostu kumpel twierdzi że można a ja nie potafie udowodnić że jest inaczej.
@żyraFFA
Witamy nowego Druchii
Co do AB to uważaj bo tego typu prośbą możesz zrazić do siebie forumowych obrońców prawości i pogromców piractwa Generalnie nie liczył bym na to że ktoś tu wklei linka z AB do sciągnięcia i nie dziw się...
beastmasterzy sa w tym wypadku pomijani gdyz nie płacisz za nich tylko za model hydry. Jak giną poganiacze to masz normalnie pts. za Hydre jak ginie hydra nie masz zadnych pts. ( połówek itd.). Tak więc Płacisz za Model hydry ( czyli potwora) nie za jego obsługe.
Szukajcie a znajdziecieżyraFFa pisze:Acha dzięki.
Po prostu chcialem już w weekend zagrać z kumplem na proxach, alenie mam Ab
- Andronicus
- Chuck Norris
Tzn. chyba właśnie jak giną poganiacze to nie ma pkt. a jak ginie hydra to masz pełne pkt.
Wiem i o tym, w końcu gram już trochę w tą grę. Niemniej dalej nie jestem na 100% pewien że w związku z tą zasadą hydra na pewno i ostatecznie uważana jest za pojedynczy model ( ja osobiście uznał bym że tak ale kumpel wciąż się spiera że jednak nie ).
Wiem i o tym, w końcu gram już trochę w tą grę. Niemniej dalej nie jestem na 100% pewien że w związku z tą zasadą hydra na pewno i ostatecznie uważana jest za pojedynczy model ( ja osobiście uznał bym że tak ale kumpel wciąż się spiera że jednak nie ).
Spada tylko hydra przeciwnik dostaje ptk. spadają tylko poganiacze przeciwnik nie dostaje ptk.
To mu powiedz zeby nie naginał zasad i nie wałował
To mu powiedz zeby nie naginał zasad i nie wałował
- Prowokator
- Wałkarz
Siemanko!
Właśnie zamierzam powrócić do Młotka po rocznej przerwie i zacząć zbierać właśnie DE. Co poradzilibyście mi zakupić na początek tak żeby dobrze się grało bitwy na ok. 1200 pkt?
P.S Wcześniej grałem WE więc co nieco zasad podstawowych znam
A stronkę polecił mi qmpel od serca
Pozdro dla wszystkich Forumowiczów
Właśnie zamierzam powrócić do Młotka po rocznej przerwie i zacząć zbierać właśnie DE. Co poradzilibyście mi zakupić na początek tak żeby dobrze się grało bitwy na ok. 1200 pkt?
,,Everybody lies...''
to zależy, czy zamierzasz grać na magii czy chcesz powalczyć jak normalni ludzieProwokator pisze:Siemanko!
proponuję najpierw przeglądnąć kodeks i przemyśleć, jakie jednostki Ci odpowiadają. Zrób listę w/w a my Ci powiemy, co z tego można złożyć.
...mój bohaterlohost pisze:wspolczuje komus kto byl moderatorem gdy ja sie podobnie zachowywalem. od czytania tego szajsu mozg sie lasuje.
NIe dostajesz z racji tego ze " nie przelałeś krwi dla khaina" a jego przeciwnik okazał się tchórzem i uciekł.Micz pisze:Czy postać nie przyjmując chalengu automatycznie go przegrywa?? Chodzi mi konkretnie o sytuacje, kiedy Tullaris rzuca wyzwanie a przeciwnik go nie przyjmuje. Czy wtedy przysługuje dorzut k3 do cr z racji tego, że Tullaris jest "świętym oprawcą"??
- Prowokator
- Wałkarz
Myślałem o korsarzach 10, 5 coldach 16 warriorsach, jakimś magu no i lordzie. Taka podstawa do 1000pkt.
,,Everybody lies...''
!!!!!!!!!!!!!!!Micz pisze:Ehhh, tchurze zawsze psuli wielkie plany
hmm... 10 warriorów jako kusznicy. To jest standardzik. 5 coldów - OK. Lord - na coldzie - OK. Korsarzy bym sobie podarowała. Zamiast tego np. 5 Dark ridersów, może jakieś 5 harpii. No i hydra - zwierzę niezastąpione.Myślałem o korsarzach 10, 5 coldach 16 warriorsach, jakimś magu no i lordzie. Taka podstawa do 1000pkt.
...mój bohaterlohost pisze:wspolczuje komus kto byl moderatorem gdy ja sie podobnie zachowywalem. od czytania tego szajsu mozg sie lasuje.
- Prowokator
- Wałkarz
Tzn. jak kupie pudło z 16 warkami to przerobić ich wszystkich na kuszników? Czy tylko tą 10?
I czy 1 pudło starczy na złożenie czegoś sensownego na te 1000-1200 punkciorów?
Bo i tak na razie troszkę poproksuje moimi WE a na wydanie mam 100 więc byłbym wdzięczny za podanie mi najważniejszej rzeczy jaką powinienem kupić do DE
Pozdro
I czy 1 pudło starczy na złożenie czegoś sensownego na te 1000-1200 punkciorów?
Bo i tak na razie troszkę poproksuje moimi WE a na wydanie mam 100 więc byłbym wdzięczny za podanie mi najważniejszej rzeczy jaką powinienem kupić do DE
Pozdro
,,Everybody lies...''