DMP 2009, 2010 i dalej - co i jak?

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Kołek
Falubaz

Re: DMP 2009, 2010 i dalej - co i jak?

Post autor: Kołek »

@kolek na prawde uwazasz, ze wszystkie glosowania powinny byc robione w oparciu o pelne grono osob zainteresowanych?

to nie lepiej zlikwidowac ls i pacze oraz uscislenia robic w otwartych glosowaniach po 300-400 osob?
nie pije do LS, wiec nie naciagaj mojej wypowiedzi jak wszystkich przeciwnków w RB.Po prostu uwazam, że na najwazniejszy turniej w roku powinni mieć wszyscy wpływ, a nie pare osób.
pomysł się pojawił, chociaż nie po raz pierwszy, ze względu na wzrost liczby graczy na masterach, w tym DMP
tak bo liczba graczy jest wprostproporcjonalna do ilosci bitew :lol2: TO jest właśnie zajebiste że nawet starzy wyjadacze mogą pograć z kimś nowym, a nie cały czas ze sobą i nie powino się robić inwazyjnych zmian bez ówczesnego prztestowania ich

pozdro

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Kołek pisze:
@kolek na prawde uwazasz, ze wszystkie glosowania powinny byc robione w oparciu o pelne grono osob zainteresowanych?

to nie lepiej zlikwidowac ls i pacze oraz uscislenia robic w otwartych glosowaniach po 300-400 osob?
nie pije do LS, wiec nie naciagaj mojej wypowiedzi jak wszystkich przeciwnków w RB.P
znowu starasz sie mnie obrazic chlopaczku... gralem kiedykolwiek z toba, ze narzekasz? ktokolwiek stad narzekal, ze naciagam zasady jakos straszliwie? widze, ze ci sie argumenty skonczyly ale czy na prawde chcesz zeby sie dyskusja zamienila w przekrzykiwania?

naucz sie normalnie dyskutowac bo na razie to zalowo wyglada... nie mam zamiaru z toba dyskutowac na takim poziomie.

Awatar użytkownika
Kołek
Falubaz

znowu starasz sie mnie obrazic chlopaczku...

naucz sie normalnie dyskutowac bo na razie to zalowo wyglada... nie mam zamiaru z toba dyskutowac na takim poziomie.
nie obraziłem cię nigdzie w mojej wypowiedzi(chyba że ja ślepy jestem), wiec sie nie czepiaj, po prostu naciagnałeś moją wypowiedź i tyle.

Awatar użytkownika
Jerzyn
Zły Dotyk
Kontakt:

Post autor: Jerzyn »

po prostu to jest oczywista oczywistosc =D>
RaptorJesus jest fajny, ale trochę za duży.

Awatar użytkownika
zaf
Masakrator

Post autor: zaf »

Dobra
krótko

Kod: Zaznacz cały

proszę podać mi argumenty dlaczego 
1) wybierać formatu DMP nie może grono graczy/kapitanów, którzy czynnie wzieli udział, są ludzmi, którzy b. prawdopodobne wezmą udział w następnym DMP.

2) dlaczego format DMP ma wybierać LL, która to przedstawicielem graczy nie jest ale organizatorów - ba stworzyć precedens, bo w historii LL nie było że głosowała jaki format ma być w danym turnieju.

3) Czy wybór poprzedni kapitanów odnosnie DMP wprowadził chaos, który zarzucił Jerzyn? 

4) Co jest takiego w LL, że to ona ma zagłosowac. 
Dla mnie LL nie przedstawia (przykro mi) zadnej wartosci (w przeciwieństwie do LS). Równie dobrze może ona zrzeszac 100os jak i wiecej(kto przeczytał Regulamin ten bedzie wiedział o co mi chodzi), wiele klubów nie ma reprezentanta w LL, bo nie widzi potrzeby aż tak wielkiego angażowana sie w Ligę. LL odżywa głownie jak ważne sa pkt dla niektórych z faworytów Ligi, czy kto ma być reprezentanetem ETC. Mogę wymienić kilku którzy na DMP nie byli nigdy, Kilku skoczków którzy nazwe klubu zmieniaja w wraz z szansą wygrania DMP itp

Z drugiej strony są gracze/kluby, którym zależy aby DMP miało taki a nie inny charakter. To namacalni gracze, którzy biorą cyklicznie w nim udział.

Wielu z LL też miałoby swój głos w tworzeniu tego turnieju, ale wielu graczy -uczestników w LL nie miało by głosu

Co lepsze ?

Awatar użytkownika
Jerzyn
Zły Dotyk
Kontakt:

najlepszy jest populizm i kielbasa

Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

Post autor: Żaba »

jak do tej pory nikt ze uciskanej większości :wink: nie raczył się wypowiedzieć w kwestii 6 opcjonalnej bitwy dla "prawdziwych hardkorów" :wink: - argumentów o statystyce vs zmęczenie/brak czasu powtarzać tu nie będziemy - co Wy na takie kompromisowe rozwiązanie :?:

miłego,
Ż.

Awatar użytkownika
Kołek
Falubaz

Żaba pisze:jak do tej pory nikt ze uciskanej większości :wink: nie raczył się wypowiedzieć w kwestii 6 opcjonalnej bitwy dla "prawdziwych hardkorów" :wink: - argumentów o statystyce vs zmęczenie/brak czasu powtarzać tu nie będziemy - co Wy na takie kompromisowe rozwiązanie :?:

miłego,
Ż.
a zadam proste pytanie, czy ostatnio jakiś master na duże pkt miał 6 bitew :?: odpowiedź jest prosta, dlaczego chcecie wprowadzić coś co nie było testowane. Tak, to jest ten kolejny argument poza zmeczeniem itd.

Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

muszę przyznać że mnie zabiłeś - ale rozumiem - ARGUMENTÓW BRAK :mrgreen:

czy też chcesz żebym rozwinął swoją wypowiedź :?: :wink:

Ż.

Awatar użytkownika
Kołek
Falubaz

z waszej strony tez brak argumentów :wink: możemy jakieś powymyślać na siłe :mrgreen:
czy też chcesz żebym rozwinął swoją wypowiedź
dobrze, juz sie nie odzywam, bo gadamy sobie od rzeczy poczekamy na wyniki głosowania, które i tak zbanuje LL i będzie jak zawsze :lol2:

pozdro dla "6 bitwowych hardcorowców"

PS no dobra troche przesadzam i jak kogoś uraziłem w tym temacie to niech czuje się przeproszony :mrgreen:

Awatar użytkownika
Jerzyn
Zły Dotyk
Kontakt:

od 3 lat master w lublinie jest na 6 bitew, co prawda jest to niecale 1700pkt, ale ilosciowo armie sa podobne, bo nie ma lordow...

Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

Master w Bydzi też - brak 6 bitew jest podyktowany wyłącznie brakiem czasu, bo każdy wie że 6 bitew zapewnia większą miarodajność wyniku - bo mastery z 4 bitwami to już kompletna loteria

@ Kołek spox 8) :D

miłego,
Ż.

Awatar użytkownika
morgan10005
Falubaz

Post autor: morgan10005 »

Chyba trzeba postawić sobie pytanie: po co są turnieje?
a) ciśniemy ile wlezie i wynik ma być jak najbardziej miarodajny
b) gramy for fun ....

Awatar użytkownika
ANtY
Kretozord
Kontakt:

Post autor: ANtY »

Nie da się ostatecznie orzec, bo dla jednych 4fun, a dla drugich PG.

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Zafael totalnie nie zgodze sie z Toba odnosnie LL. Czasem dziala ona moze nie tak sprawnie jak powinna , ale robi ona duzo dobrego dla polskiej ligi , bez niej bylby totalny burdel , tak samo jak bez LS odnosnie zasad. Pomimo tego , ze popieram , aby gracze decyowali o wygladzie DMP , a nie LL to uwazam, ze LL powinno decydowac o ksztalcie ligi , a nie milion osob...

Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Post autor: Jasiuuu »

Jerzynku nie poznaje Cię, pamiętaj że głosowanie dotyczące ilości bitew/graczy nie jest kompetencją LL , wszystko leży w woli organizatora. Nie rozumiem twego oburzenia tym głosowaniem. To tylko wskazówki dla orgów i to oni będą zbierali pochwały i baty za powodzenie lub nie turnieju.

Kiedyś byłeś bardziej wychilloutowany amigo : )

quas
Niszczyciel Światów

Post autor: quas »

Jerzyn pisze:od 3 lat master w lublinie jest na 6 bitew, co prawda jest to niecale 1700pkt, ale ilosciowo armie sa podobne, bo nie ma lordow...
nie kazdy lord kosztuje 550pkt
no i parowanie na DMP jest znacznie dluzsze.

Awatar użytkownika
Jerzyn
Zły Dotyk
Kontakt:

dobra, spoko. nie zrozumialem intencji glosowania :oops:

@ ziemko - zgadzam sie :) co do wydlagu dmp moze mamy male rozbieznosci, ale ... :)

@jasiuuu - wlasnie wiem, dlatego bylem tak zdziwiony glosowaniem ludnosci i ustalaniem czegos na boku. ale prawie wszystko co napisalem bylo moja opinia :P tak czy inaczej to wlasnie orgowie powinni ustalac co i jak, sugestie jak zawsze mile widziane :) dlatego, ze oczywiscie do domu wrocilem w srode, to nie wiedzialem wszystkiego i stad to wszystko. inna sprawa, ze niektorzy wycigali jakies strachy z szafy i uprawiali najbardziej perfidny populizm... trudno, taka rzeczywstosc :roll:

na nastepnym turnieju i tak napijemy sie "soku" :)

Robson
Niszczyciel Światów

Post autor: Robson »

Ja też zrozumiełem, ze to glosowanie jest ostateczne... a oburzenie było tym większe iż zwykle robimy głosowania po przynajmniej paru dniach dyskusji, tu było inaczej. Dodatkowo głosowanie dotyczy turnieju, który nie ma jeszcze ani lokalizacji ani terminu.

Zafael:
skoro nie znasz odpowiedzi na takie banalne pytania, to coś z tobą nie halo, jezeli dla ciebie LL jest niczym to pomyśl że bez niej i bez osób co ten twór powołali do życia, nie bawiłbyś się w wfb-ludki w takiej postaci. miałbyś tylko ligi sklepowe i gry w domu.

Twoje przykłady to jakieś nadinterpretacje... LL głosuje za przyznaniem masterów co sezon, które to mastery mają z góry określone, standardowe dla siebie formaty. Tym samym to właśnie LL decyduje pośrednio o formatach masterów. LL JEST przedstawicielem graczy i środowisk najbardziej zaangażowanych w rozwój ligi, bo na rozwój ligi mają wpływ gracze(kluby), którzy robią jakieś turki, a nie tylko tacy co sobie czasem przyjdą zagrać.
Bez nich nie było by w całej Polsce terenów do zaopatrzenia turnieju DMP...
Więc nie wmawiaj ludziom, że LL nas nie reprezentuje.

LL i LS to jedyne organy zarządzające w naszym wfb. Nie powinniśmy robić od tego odstępstw, bo da to pretekst do innych głosowań poza LL.
RIP
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE

Awatar użytkownika
zaf
Masakrator

Post autor: zaf »

Rozumiem że to jest odpowiedz na moje pytanie?

To jak ja widze LL to jest moje prywatne zdanie - mam do niego prawo jako, ze widze jak ona pracuje. Oczywiste jest ze możesz sie z mym zdaniem nie zgadzać.

LS uważam za świetne rozwiazanie i popieram jego prace w pełni Staram sie też oddzielać oba twory Ligi bo jeden z nich obok drugiego wyglada najsłabiej mówiac blado

Ja pytałem sie o coś innego:
Dlaczego LL ma być kompetetna w wypracowaniu zasad turnieju jesli w regulaminie powyższej nie ma takiego zapisu, wrecz to byłby niepokojacy precedens.
Dlaczego nie mogą wypracowywac tych zasad gracze w porozumieniu z organizatorem ?

Rozumiem zasade odwracania pytania ogonem, wiecej sie nie zapytam
5x300 :wink:

ODPOWIEDZ