Da Orks [40k]

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Lunn
Masakrator

Da Orks [40k]

Post autor: Lunn »

Co prawda 40k, ale figsy to figsy ;)
OK, pierwszy skład do nowej armii skończony. Trochę to trwało, bo po drodze remont mieszkania, bracki zabrał potrzebne farby żeby robić zamówienie, a przede wszystkim potworna doza lenistwa :P Ale w końcu są, dzisiaj zabieram się za trukk dla nich. Zdjęcia są takie sobie, aparat już słabuje, a poza tym muszę skombinować większą czarną kartkę jako tło :D Ta jest za mała i ciężko na niej coś porządnie ustawić.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

PS na podstawkach nie ma jeszcze trawy, będę ją przyklejał jak będę miał więcej modeli zrobionych, albo przy okazji nowych lepszych zdjęć, o ile takie się pojawią ;)
Pozdr

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

Ładnie, schludnie, dają chopaki radę. Szefu konwertowany czy jest taki model?
Obrazek

Awatar użytkownika
Lunn
Masakrator

Nob jest ze zwykłego boxa nobów :) Dorobionego ma tylko irokeza, oryginalnie ma łysy łeb.
Przy malowaniu tych chłopaków ciągle eksperymentowałem z farbami P3, wcześniej nimi nie malowałem, więc musiałem się przestawić - działają jednak inaczej niż cytadelki. No i szukałem sposobu na skórę, metaliki, ubrania... w sumie każdy element tutaj to eksperymant, ale jestem zadowolony, choć muszę to wszystko jeszcze dopracować żeby wyglądało lepiej a zabierało mniej czasu ;)

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

teraz tak się dopatrzyłem. W kilku miejscach przydało by się pociągnąć jaśniejszym metalikiem bo niektóre okazy broni średnio wyglądają.
Obrazek

Awatar użytkownika
ANtY
Kretozord
Kontakt:

Post autor: ANtY »

Nie pokazuj tego zdjęcia z tyłu, bo te figsy wyglądają jakby nosili na sobie pampersy i tak śmiesznie się wypinają, a malowanie fajne, skóra wypas, niebieskit trochę nie pasuje ;)

Awatar użytkownika
Lunn
Masakrator

ANtY pisze:Nie pokazuj tego zdjęcia z tyłu, bo te figsy wyglądają jakby nosili na sobie pampersy i tak śmiesznie się wypinają, a malowanie fajne, skóra wypas, niebieskit trochę nie pasuje ;)
Takie modele, nie moja wina że się wypinają :)
A kolory specjalnie są takie, bo czerwony jest oklepany, czarnego nie widać na stole, żółty jest ciężki do malowania, a ciemniejszy niebieski jest kolorem klanu Deff Skullz, a moi chłopcy są niezrzeszeni w żadnym z oficjalnych czterdziestkowych klanów :P

@Rakso - właśnie wiem, nad metalikami muszę pokombinować, bo chcę żeby były turbo szybkie do zrobienia i wyglądały dobrze, na razie są tylko szybkie :) Mógłbym im zrobić porządne metaliki, ale to zajmuje zbyt dużo czasu żeby mi się chciało je robić na całej armii; nie będę się pieścił z każdym modelem jak będę ich miał kilkadziesiąt czy nawet pod setkę

Awatar użytkownika
Ciozak95
Mudżahedin

Post autor: Ciozak95 »

Bardzo fajne.. :) jeśli utrzymasz taki klimat do końca armi to bd git.... :D
podpis usunięty z powodu zbyt dużego rozmiaru -- administracja

Awatar użytkownika
Laurelin
Wałkarz

Post autor: Laurelin »

Bardzo ładny regiment. Najbardziej podoba mi się skóra. Niebieskie ubranka ożywiają zazwyczaj ponure modele, dzięki temu powinny dobrze wyglądać na stole.

Awatar użytkownika
Prowokator
Wałkarz

Post autor: Prowokator »

Bardzo fajnie wycieniowana skóra orcasów i ten niebieski na spodniach również ładnie się komponuje :-)
,,Everybody lies...''

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: quidamcorvus »

Fajne chopaki :mrgreen: A Nob 'rzondzi' =D>
Lunn pisze:czerwony jest oklepany
Ale każden jeden ork wie, że jest szybszy ;)

Awatar użytkownika
Bizon
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Bizon »

Super odcień mają, pomalowani też super. Fajowscy są!
quidamcorvus pisze:
Lunn pisze: czerwony jest oklepany
Ale każden jeden ork wie, że jest szybszy ;)
True! 8)

ODPOWIEDZ