Prince Demon

Warriors of Chaos

Moderator: JarekK

ODPOWIEDZ
Varinastari
Masakrator

Re: Prince Demon

Post autor: Varinastari »

Drogi ten Dp jest strasznie,chyba wolałbym typka na smoczku,mantysi zamiast niego.Ale no cuż,Tzeentchowski z Mantlem i wardem na magię jest nawet nawet,nic tylko latać i nawalać z pocisków.I uważać na jakieś inne latające syfy.Np.smoki.

Awatar użytkownika
Mhroczny Rycerz
Falubaz

Post autor: Mhroczny Rycerz »

No ja go przetestowałem raz. Potem zamieniłem na Lorda klepacza na smoku. Ale nie miałem już siły na bitwe z lordem magiem na smoku. Slann i stegadon ładnie koszą tymi swoimi badziewiami z no AS...
White Lion pisze:Mam prośbę :)

Nie, nie masz. Chyba że znudziło Ci się to forum, to wtedy możesz kontynuować nakłanianie do piractwa -- Tomash
Why so serious? ;)

Varinastari
Masakrator

No ja spróbuję tę wersję Tęczowego demonka z mantlem i mr.
Nie opyla się prawda ale chyba własnie jest to nasza najlepiej anty-sztrzelacka jednostka.Sama spokojnie łamie łuczników,herosów pokosi a jak coś nie tak to ma stubborna.Ej coś może z tego typa będziexD

Awatar użytkownika
Mhroczny Rycerz
Falubaz

Wierz mi że jak dostanie dużo woundów to Ci ten ward 4+ nie pomoże. On powinien mieć jeszcze jakiś pancerz albo z MoT ward na 3+. Pozatym ja na liderke często rzucam 9 #-o no chyba że coś ma uciec (np psy) to wtedy zawsze dwie 1 (już tak miałem 3 razy :lol2:)

Nie, nie masz. Chyba że znudziło Ci się to forum, to wtedy możesz kontynuować nakłanianie do piractwa -- Tomash
Why so serious? ;)

Varinastari
Masakrator

Mnie prześladuje zdawanie paniki psami a niezdawanie brejka ylitą(vide choseni):)
Nie jest typ teoretycznie taki zły...tylko trzeba zdecydowanie zawalać na wrogi gun/shotline.
Ma 5t i 4+wsa.To nie jest źle wcale....zobaczymy przetestuję

Awatar użytkownika
Mhroczny Rycerz
Falubaz

Nie zdziw sie jak szybko zejdzie od czegoś mocnego. Np. taka porządna lanca jeżeli go zaszarżuje to może zrobić kuku. Ale najważniejsze to chroń go przed czymś co strzela dużą ilością pocisków bo ward 4+ to tylko 50% szans na zdanie. A że ma tylko 4 woundy to już sie robi nieciekawie. Ale życze dobrej zabawy.

Why so serious? ;)

Varinastari
Masakrator

Właśnie tutaj pokazuje swój sens Mantle of Chaos.Łuki mają siłę maksimum 2,kusze 3 etc.Nawet bolec nas rani na 4+ maksymalnie.
Z działami gorzej ale hej....na ma kontry na wszystko:)

Awatar użytkownika
Mhroczny Rycerz
Falubaz

Ty lepiej jednak uważaj na skinki :P

Why so serious? ;)

Varinastari
Masakrator

taaa PA są niezbyt fajne:)Ale jakoś mam odczucie,że typ da radę.Szkoda,że to chyba jedyne sensowe złożenie Dp(tzeentch z tym całym defensywnym syfem)

Awatar użytkownika
Mhroczny Rycerz
Falubaz

No inne nie ma racji bytu. Za to model kozak.

Why so serious? ;)

Varinastari
Masakrator

Ano zgadza się.Ten pan w ab aż się prosi o kupienie i użycie(jak tylko będzie dostępny).
No potestuję i zobaczę,czy warto.W sumie ciekawy kompromis pomiędzy lordem na smoczku/mantysi.Tylko brak tych magicznych ataków eeeeh.No ale wolę chyba stubborn:)Brakuje go własnie na łowcach magów/machin wojennych/oddziałów łuczników.

Awatar użytkownika
trikk
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: trikk »

DP nurgle
4 lvl
Mantle of Chaos
Fury of the Blood God

IMO daje rade. skinki nie bola, bo daleki, ruch, nurgle i nie ma poisona, a jak jest, to na 5-6 niweluje ostrzal. bolce tez moze przyjac. A magia nurgle jest dosc uniwersalna (w tzeentchu losuje 1,2,4,5 i jest dupa)
Release the Przemcio!

Awatar użytkownika
Mhroczny Rycerz
Falubaz

Ty weź mi nie mów bo ja raz rzuciłem 1,2,3,4... (Tęczy marka miał)

Why so serious? ;)

Awatar użytkownika
trikk
Szef Wszystkich Szefów

3 jest zajebiste. z 4 kosci bym rzucal ;]
Release the Przemcio!

Awatar użytkownika
Mhroczny Rycerz
Falubaz

Tiaaa... tylko to była Bretka bez magiczki... :evil:

Why so serious? ;)

Awatar użytkownika
trikk
Szef Wszystkich Szefów

obniżanie Ld też boli ;)
Release the Przemcio!

Awatar użytkownika
Mhroczny Rycerz
Falubaz

Fakt. Obniżenie z 9 na 7,8 to faktycznie straszna rzecz. Szczególnie że grailowcy są ITP i to oni prawie zawsze szarżują, Erranci w szarży też są ITP i... też przeważnie to oni pierwsi szarżują!!! Na tą bitwe pandemonium mi sie nie przydało. Ale ogólnie moim zdaniem spoko czar.

Why so serious? ;)

Awatar użytkownika
trikk
Szef Wszystkich Szefów

terror na ld 7... boli, na ld 8 tez. a grali sie latwo rozjezdza :D
Release the Przemcio!

Awatar użytkownika
Mhroczny Rycerz
Falubaz

No wiesz nie pomyślałem wtedy aż tak bo sie uczyłem nowej rozpy. Ale ogólnie od DP wole Lorda na Smoku :twisted:

Why so serious? ;)

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

Wie ktoś może kiedy ma wyjść nowy DP?
Kumpel od 40K mówil mi coś o końcu listopada/październiku, wydaje wam się że to realny termin?
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

ODPOWIEDZ