-Mage
lev 1, generał, scroll, Ring of Corin
-Dragon Mage
lev. 2 ring of fury, silver wand
-10 archers
-5 dragon princes
muzyk, champion, amulet of light
-5 dragon princes
muzyk, banner, banner of Ellyrion
-10 phoenix guard
champion, standard, banner of sorcery
-2 * Bolt thrower
W teorii ma to działać tak: magowie służą do puszczania maksymalnej ilości pocisków, gienek tylko lv 1 bo inaczej rozpa nie bedzie zgodna z nowym BP. bolce+łucznicy+magia (a przeciwnik raczej będzie trzymał 2 kości w rezerwie na corina, więc da radę się przebić) zmuszają przeciwnika do ofensywnej gry. Na krasnoludy pozostaje się modlić, żeby bolce/katapy miały rune of burning. phoenix trzyma przy zyciu generała i banner, princes w ostateczności z pomocą smoczka przebijają się przez przeciwnika. Wady które widzę w tej chwili to przede wszystkim: strasznie mnie mało, a generał jest drogi i mało uzyteczny. Ale jak na razie nie widzę lepszego zlozenia ze smokiem na te pkt
HE, 1500 smok
Ja odradzam Dragon Mage'a. Plewa jakich mało, ładnie wygląda tylko na papierze. A prawda jest taka, że jest to cholernie wrażliwe T 3 z 2 W, bez armor save'a i warda, za kupę punktów. Siedzi zaś nie na smoku, tylko na jakimś pseudo-gryfie, co sam niewiele potrafi, kosztuje sporo i łatwo schodzi. Ponadto, mag kompletnie nie umie się bić, a flaming sworda wpuści Ci tylko kompletny idiota (tura magii jest przed turą walki przecież).
-
- Oszukista
=> ale smok, jest głównie od straszenia, zawsze widok takiego maleństwa nie tylko powoduje ze oddzialy wroga musza zdawac terror, ale jest tez niezla bronia psychologiczna ("o k****, mag na smoku na male punkty, jak ja mam to ubić?")
=> zamiast bolców można coś wstawić, tylko właściwie... co? piechota wolna, SH, rydwan (strasznie latwy do zabicia) daja troche dodatkowego kopa, ale wtedy nie bardzo jak mam wyciagac przeciwnika do walki
a smok dla maga, jest: taksówką i ochroniarzem. W walce będę go uzywał w ostateczności - nie po to mag ma bound spella, a smok zionięcie. ostatnio widziałem rozpiski DE i chaos warriors na magach na smoku, obie dzialaly wcale niezle, wiec zaczalem sie zastanawiac nad uzyciem czegos takiego na male punkty
=> zamiast bolców można coś wstawić, tylko właściwie... co? piechota wolna, SH, rydwan (strasznie latwy do zabicia) daja troche dodatkowego kopa, ale wtedy nie bardzo jak mam wyciagac przeciwnika do walki
a smok dla maga, jest: taksówką i ochroniarzem. W walce będę go uzywał w ostateczności - nie po to mag ma bound spella, a smok zionięcie. ostatnio widziałem rozpiski DE i chaos warriors na magach na smoku, obie dzialaly wcale niezle, wiec zaczalem sie zastanawiac nad uzyciem czegos takiego na male punkty
spoko jak na DM.
Wywaliłbym szmate z DP, muzyków i uciął PG, wstawił fasta, odginaczka zawsze się przyda.
Boli ochrona przeciw magi, no ale trudno![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
Wywaliłbym szmate z DP, muzyków i uciął PG, wstawił fasta, odginaczka zawsze się przyda.
Boli ochrona przeciw magi, no ale trudno
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
Nie zgadzam się, że ten smok to pseudo-gryf. Porównaj staty jego i np. mantikory czy gryfa. Za 30 pkt więcej masz +1 W, +1 T, 5+ Sv i zionięcie. Inna sprawa, że strasznie miękka góra.
Jakbys jednego bolca zamienil na orła i wywalił 2 phoenix guardów to by ci weszła 5 gołego fasta albo rydwan.
W domu mozna tak pograc, fajny klimat, ale na jakimkolwiek turnieju to raczej lipa... chyba że masz szczęście do przeciwników i nikt nie będzie miał łuczników (itp) :p
Jakbys jednego bolca zamienil na orła i wywalił 2 phoenix guardów to by ci weszła 5 gołego fasta albo rydwan.
W domu mozna tak pograc, fajny klimat, ale na jakimkolwiek turnieju to raczej lipa... chyba że masz szczęście do przeciwników i nikt nie będzie miał łuczników (itp) :p
Bo oba te smoki to prawdziwe bestie, a nie plewne jaszczurki ze skrzydłami, jak ta podkładka dragon mage'aemiel_regis pisze:=> ostatnio widziałem rozpiski DE i chaos warriors na magach na smoku, obie dzialaly wcale niezle, wiec zaczalem sie zastanawiac nad uzyciem czegos takiego na male punkty
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
a dodatkowo magowie chaosu mogą nosić zbroje a DE pedanta.. czyli są lepiej chronieni niż magowie HE...Matis99 pisze:Bo oba te smoki to prawdziwe bestie, a nie plewne jaszczurki ze skrzydłami, jak ta podkładka dragon mage'aemiel_regis pisze:=> ostatnio widziałem rozpiski DE i chaos warriors na magach na smoku, obie dzialaly wcale niezle, wiec zaczalem sie zastanawiac nad uzyciem czegos takiego na male punkty.
![Obrazek](http://i46.tinypic.com/pq4n7.jpg)