Mantic Games - konkurent dla GW?

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Grand Admiral Thrawn
Falubaz

Mantic Games - konkurent dla GW?

Post autor: Grand Admiral Thrawn »

A więc stało się. Dla tych, którzy jeszcze nie wiedzą, Mantic Games - firma stworzona przez 'uciekinierów' z GW postanowiła rzucić 'swojej byłej' wyzwanie. Zaczęli od Elfów a kolejne armie (docelowo mają być podobno wszystkie jakie GW ma w WFB) w drodze.

Więcej pod tymi linkami:
http://www.cytadela.pl/modules.php?name ... =0&thold=0

http://www.manticgames.com/

http://corvusminiatures.blogspot.com/se ... ic%20games

http://3.bp.blogspot.com/_pyfuAuhu_jQ/S ... _front.jpg

http://1.bp.blogspot.com/_pyfuAuhu_jQ/S ... e_back.jpg

Ja osobiście czekam na Imperium i Krasnale bo na temat elfów się nie wypowiem. Zrobią to o wiele lepiej sami zainteresowani.
Remember, having fun and keeping to the spirit of the game is more important than winning at any cost.

Awatar użytkownika
ANtY
Kretozord
Kontakt:

Post autor: ANtY »

Box 20 chłopa 59zł, 10 chłopa 39zł.
Tylko to boli, że są jendoczęściowe, znaczy niby 2 (ciało i ręka).
Figurki ładne, opakowania wypaśne, tylko tak stojąc w szeregu wyglądają strasznie chudziutko, no i te dziwne podstawki, do których są przyczepione, lepiej byłoby zrobić im piny plastikowe na stopach i dziurki w podstawkach jakby ktoś chciał inną podstawkę to tylko piny se odcina. Jeszcze te shieldy u włóczników jak dla mnie słabo wyglądają i te balisty trochę zbyt 40tkowo/zabawkowo.
Czekam jak będą wyglądały inne armie.

Awatar użytkownika
Mhroczny Rycerz
Falubaz

Post autor: Mhroczny Rycerz »

Jakoś do mnie te elfy nie przemawiają. A to nie jest przypadkiem kradzież twórczości umysłowej GW? Takie wydanie wszystkich ich armii?
White Lion pisze:Mam prośbę :)

Nie, nie masz. Chyba że znudziło Ci się to forum, to wtedy możesz kontynuować nakłanianie do piractwa -- Tomash
Why so serious? ;)

Awatar użytkownika
ANtY
Kretozord
Kontakt:

Post autor: ANtY »

Do innych systemów też wydają np armie elfów leśnych i nie jest to kradzież, więc to nie jest najlepszy argument.

Awatar użytkownika
Mhroczny Rycerz
Falubaz

To nie był argument tylko pytanie. Poza tym mi chodzi o to że z wypowiedzi tego gościa i treści informacji na Cytadeli wynika, że planują wydać wszystkie armie wydane przez GW. To już chyba jest niezgodne z prawem?

Nie, nie masz. Chyba że znudziło Ci się to forum, to wtedy możesz kontynuować nakłanianie do piractwa -- Tomash
Why so serious? ;)

Kajsper
Wałkarz
Kontakt:

Post autor: Kajsper »

A czy ktoras armia zostala przez nich calkowicie wymyslona i nie posiada swojego odpowiednika w literaturze, filmie itp.?

Johny Kalesony
Warzywo

Post autor: Johny Kalesony »

Ja myślę, że ubezpieczyli się na ten wypadek i sprawdzili, czy to legalne, czy nie.

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

Dark Knight pisze:To nie był argument tylko pytanie. Poza tym mi chodzi o to że z wypowiedzi tego gościa i treści informacji na Cytadeli wynika, że planują wydać wszystkie armie wydane przez GW. To już chyba jest niezgodne z prawem?
wydaja własny system, własne figurki, własne wzory, własne zasady...
GW nie ma zastrzeżonych nazw i rodzajów armii :)

ja zobaczę jak będzie wyglądała kawaleria i elitarna piechota HE.. z jeden oddział zawsze można sobie kupić. na polce będzie ładniej wyglądało... a zagrać tym też będzie można :)

z tego co widzę to figsy są dość szczegółowe. co może ładnie się prezentować po pomalowaniu.
Obrazek

Chmuruś
Chuck Norris

Post autor: Chmuruś »

Mi powiem szczerze bardzo odpowiadają te Elfy i chyba od razu po pojawieniu się w sklepach kupię 10 Łuczników.
Swoją drogą pomysł z opakowaniami mają świetny :D

Awatar użytkownika
Mhroczny Rycerz
Falubaz

No i odpowiedź Asassello wszystko mi wyjaśniła. Po co sie tak czepiać kiedy człowiek jest ciekawy? (pytanie retoryczne)

Why so serious? ;)

Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Post autor: Jasiuuu »

tanie brzydale : )

Awatar użytkownika
Grand Admiral Thrawn
Falubaz

Post autor: Grand Admiral Thrawn »

Te elfy przypominają te z podręcznika GW od HE, ALE tylko te z artów - są wysokie, smukłe. Pożyjemy zobaczymy jak inne armie będą wyglądały. Co do praw autorkich to niektóre nazwy GW ma zastrzeżone jak chociażby Helblaster czy Reaper Bolt Thrower ale to można obejść używając innych nazw. 3majmy kciuki, żeby to wypaliło bo jakaś porządna konkurencja na tym rynku wszystkim na zdrowie wyjdzie.
Remember, having fun and keeping to the spirit of the game is more important than winning at any cost.

Awatar użytkownika
Lukaszxx
Chuck Norris

Post autor: Lukaszxx »

jeżeli będą przynajmniej śladowo ładne to będę te fixy kupował z przekory w stosunku do GW - firmy która ma w dupie swoich klientów. Od dawna szukałem taniego zamiennika od tych
buców.

Awatar użytkownika
Gelo
Chuck Norris

Post autor: Gelo »

Te figurki pewnie będą tanim materiałem zastępczym dla GW, ale niestety o gorszej jakości, jedno, albo dwu-częściowe figurki to nie jest niestety coś super :). Ale im więcej konkurencji dla GW tym lepiej.
No i odpowiedź Asassello wszystko mi wyjaśniła. Po co sie tak czepiać kiedy człowiek jest ciekawy? (pytanie retoryczne)
No już tak nie przeżywaj...

Awatar użytkownika
Mhroczny Rycerz
Falubaz

Następny bucu sie znalazł... Sie kiedyś prawem interesowałem to i mnie zaciekawiła taka sytuacja. Mam nadzieje że modele do "złych" armi będą lepsze. Bo jeżeli tej jakości wizualnej to ja dziękuje.

Why so serious? ;)

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

Mnie te elfy się nie podobają; są za smukle (nawet jak na elfa), mają malo zróżnicowane postawy, malo dodatkowych bitsów. ogólnie jeszcze jak patrze na fotki tych spearmenów to mam wrażenie że to figsy do jakiegoś systemu steampunkowego lub s-f.
Mam nadzieje że kolejne figsy tej firmy będą mi się bardziej podobać, bo ceny są kuszące.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Johny Kalesony
Warzywo

Post autor: Johny Kalesony »

Dark Knight lepszych modeli niż WoCh nie da się zrobić.

Awatar użytkownika
Mhroczny Rycerz
Falubaz

A widziałeś Chosenów na żywo? Bo ja pare dni temu tak i prawie zapłakałem. Na zdjęciach super ekstra ale w realu tragedia. Przynajmniej dla mnie. Hellennka niestety też na żywo duuuuuuuużo traci bo jest malutka. Za to warriorzy, knighci, shaggoth, marudy jedne i drugie to jest to :twisted: (wypowiadam sie o tym co widziałem i jest to moja opinia).

Why so serious? ;)

Awatar użytkownika
Duke
Masakrator

Post autor: Duke »

hellcannon jest malutki dla Ciebie?
Obrazek

Awatar użytkownika
Celedor
Kretozord

Post autor: Celedor »

Toż to ma tyle kół, niczym tir...! :D
Blog o malowanych przeze mnie figurkach. http://celedorverminhorde.blogspot.com/

ODPOWIEDZ