Rozpiski WE - (8 edycja od strony 339)
Moderator: Gremlin
Re: Rozpiski WE
sztandar na glade ridersach = źle
bow of loren na małym alterze... hmm jak kto lubi
bow of loren na małym alterze... hmm jak kto lubi
nie miałem na co wycisnąć już punktów, więc dałem szmatki na wildach, a co dać małemu biegaczowi? bo ten na pticy ma kosić ewentualne maszyny wroga ?
dużej generałce ostatnio dałem w łapę ds, teraz chciałem raz przetestować jak się sprawdzi glamurka ...
dużej generałce ostatnio dałem w łapę ds, teraz chciałem raz przetestować jak się sprawdzi glamurka ...
- Bananovitch
- Chuck Norris
Zdajesz sobie sprawę z tego, że to nie jest żaden argument? Bo wychodząc z takiego założenia to w ogóle nie opłaca się kupować BoL (nawet lord biegacz ma tylko 5 strzałów z S3, nawet jeżeli są bez sejwa) czy HoDA (bo to losowe 3k6 strzałów-możesz wyrzucić18 ale równie dobrze możesz wyrzucić 3, a siłą 4 to też jakaś szałowa nie jest).Piotras pisze:chyba z glamura moglbys zrezygnowac... Poza tym alter to 4 strzały na 2+ s siła 3 i... tyle? Co chcesz tym zabijac?
http://laiglenid.blogspot.com/-jak Bananek Bretońców malował.
- WitchHunter
- "Nie jestem powergamerem"
Jakieś uwagi do takiego czegoś na 1250 pkt:
Spellsinger 140
2 x Dispel Scroll
Alter Noble 158
Helm of Hunt, Hail of Doom Arrow
10 x Glade Guard 120
10 x Glade Guard 120
10 x Glade Guard 120
8 x Dryads 96
8 x Dryads 96
6 x Wild Riders 217
War Banner , full command
7 x Wardancers 133
Musician
1 x Eagle 50
Pozdrawiam
Spellsinger 140
2 x Dispel Scroll
Alter Noble 158
Helm of Hunt, Hail of Doom Arrow
10 x Glade Guard 120
10 x Glade Guard 120
10 x Glade Guard 120
8 x Dryads 96
8 x Dryads 96
6 x Wild Riders 217
War Banner , full command
7 x Wardancers 133
Musician
1 x Eagle 50
Pozdrawiam
- WitchHunter
zamienię Go na jednego tancerza. albo wywalę jeszcze jednego jeźdźca i dam lvl 2 na magu
ale jak patrze na ta rozpiskę to VC mnie zmasakrują aż miło:D
choć w sumie najbardziej obawiam się kraśków...
ale jak patrze na ta rozpiskę to VC mnie zmasakrują aż miło:D
choć w sumie najbardziej obawiam się kraśków...
jak to ma być na wampiry to styka. Chciaż ja bym zrezygnował z gg na rzecz np. driad. Bo fakt jest taki, ze gg mozesz sobie strzelać do batów i piesków. Reszta z tafem 4 i wskrzeszaniem to i tak za dużo nie zdziałasz.
Choć wyrzeł to nie głupi pomysł. Reszta raczej standardowa...
@ Mati.pl nie, nikt nie próbowal takiej imprezy bo co? 3x treesining na 2 kosciach i na co to to? Jakiś wyższy cel do takiego złożenia masz? No i nie mówiąc o tym, że na armii masz generalskie 8 LD.
pozdro
Choć wyrzeł to nie głupi pomysł. Reszta raczej standardowa...
@ Mati.pl nie, nikt nie próbowal takiej imprezy bo co? 3x treesining na 2 kosciach i na co to to? Jakiś wyższy cel do takiego złożenia masz? No i nie mówiąc o tym, że na armii masz generalskie 8 LD.
pozdro
- WitchHunter
@ Piotras, nie to nie ma być strikte pod wampy... miałby to jak największy uniwersal na łucznikach.. powiedzmy wymienię jednych GG na driady... to zostanie ich 20 ni to postrzelają więc mało co zadziałają więc, postanowiłem wrzucić ich 30... wiem wszystko kwestią testów jest... jak patrze na tą rozpiske na kartce też wydaje mi się uboga i to bardzo ale może coś uda się tym ugrać
Wiesz, przekonałem się że na male pkt 20 łuków starcza. I tak wszystkim dążysz do CC, a potem oni nie mają co robić. Przydają się przez 2-3 tury -> wystrzelanie jakiś fastów, piesków, śmieci etc.
Zamiast nich lepiej oddział wr.
Ale wiem, że chodziło o uniwersalność. Potestuj. 30 łuków + hoda na pewno na takie pkt sprawdza się na dwarfy, możesz spokojnie ostrzelać wszystkie działka i masz przewagę zasięgu nad thundami.
Pozdro
Zamiast nich lepiej oddział wr.
Ale wiem, że chodziło o uniwersalność. Potestuj. 30 łuków + hoda na pewno na takie pkt sprawdza się na dwarfy, możesz spokojnie ostrzelać wszystkie działka i masz przewagę zasięgu nad thundami.
Pozdro
- WitchHunter
testy już we wtorek, więc się przekonam
ostatnio pociskałem sobie czymś takim:
pozdro
ostatnio pociskałem sobie czymś takim:
ale teraz chce spróbować bardziej defensywnie, nie chodzi o to że się nie sprawdzało, bo przyjemnie się grało tą rozpiską... z wampami spokojna fajna gra .. jedyne co mnie zabolało ta kraski.. odbiłem się od tego niemiłosiernie( może to przez rzuty, nie wiem ) ale zebrałem ostro, dlatego chce się pobawić defensem... ale w defensie boli mnie troszkę ta siła uderzeniowa, raczej jej brak .. tam miałem wardancer nobla który dawał rade wyciąga co poniektórych..Wardancer Noble(Siecioplotki xD ): 130pkt
Biegacz(LA,GW,Sh, Hail of Doom, Helm of the Hunt): 158pkt
Mag (1lvl) (2 xscroll) 140 pkt
Dryads x 8: 96pkt
Dryads x 8; 96pkt
Dryads x 8: 96pkt
Wild Riders of Kurnous x 6(full command, warbanner): 217pkt
Wardancers x 6 (full command): 129pkt
Wardancers x 6: 115pkt
Eagle x 1: 50 pkt
pozdro
Zacząłem malować swoje WE, na najbliższy turniej już połowę będę miał zrobioną (za połowę już są punkty, więc będę miał motywację ). Format to 1666 BP
Armia bardzij klimatyczna, niż do wygrywania, zobaczę, ile uda się tym zdobyć. Taką mam wizję WE - przede wszystkim strzelanie, a waywatcherzy czy skauci to jednostki obowiązkowe. Tu się niestety skauci nie zmieścili, ale na większe punkty będą na pewno
Waywatcher noble, hail of doom
Waywatcher noble, dwie snajperki
caddy
3x10 łuków
2x8 driad
2x5 fasta
2x7 wardancerów
7 waywatcherów
Armia bardzij klimatyczna, niż do wygrywania, zobaczę, ile uda się tym zdobyć. Taką mam wizję WE - przede wszystkim strzelanie, a waywatcherzy czy skauci to jednostki obowiązkowe. Tu się niestety skauci nie zmieścili, ale na większe punkty będą na pewno
Waywatcher noble, hail of doom
caddy
3x10 łuków
2x8 driad
2x5 fasta
2x7 wardancerów
7 waywatcherów
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
- WitchHunter
@ Jankiel
Rozpiska prosi się o banner wydłużający strefę bez marszu
ale wrzucanie to skautów mogłoby zachwiać rozpiskę.. nie ma za co ich dać w sumie..
tylko podejście funnowe do WE? czy będziesz potem próbował coś z nich wycisnąć na dzisiejsze standardy ?
Pozdro
Rozpiska prosi się o banner wydłużający strefę bez marszu
ale wrzucanie to skautów mogłoby zachwiać rozpiskę.. nie ma za co ich dać w sumie..
tylko podejście funnowe do WE? czy będziesz potem próbował coś z nich wycisnąć na dzisiejsze standardy ?
Pozdro
Fasty to Glade Ridersi? Jeśli tak to ja bym zamienił jedną ich piątke na 5 gołych WR, ale to już wedle uznania
Rozpa świetna, klimacik i skuteczność zarazem!
Powodzenia i pozdrawiam
Rozpa świetna, klimacik i skuteczność zarazem!
Powodzenia i pozdrawiam
Parravon pisze:Człowieku jaka " Flaing Skirmisza" mają zasadę Flying Cavalry a w rulebook-u poczytaj sobie o zasadach Flyers od strony 68 czytaj wszystkie zasady to nie będziesz miał takich problemów.mi_hau pisze:w RB nie ma ze Terki to Flaing Skirmisza jedynie - cold blod, Poison, flaing cavalary
Hie hie hie, testowałem to, jak im dasz jeszcze 2 bronie to na niektóre armie daja radeJankiel pisze:Waywatcher noble, hail of doom
Niestety na inne nie
A tak to rozpa w sumie jak Dzidzia mówi, jedni wildzi by się przydali.
pozdro