Balancing Patch v 1.4
Moderator: Barbarossa
Re: Balancing Patch v 1.4
Czyli dwa boxy szkieletów ?
tez kompletnie nie rozumiem argumentu Jankiela... tak jak pisales Ja na zmiany w BP przyinwestowalem juz tyle co ludzie wydaja na armie... czy to 24 psy ktore potem trzeba bylo spylac taniej niz sie kupilo czy robienie wiekszej liczby horrorow tylko po to zeby 3 miechy pozniej robic klocek bloodletterow i wiecej furii, argument o tym ze ludzie juz maja figurki i byloby to przykre dla nich jest moim zdaniem sorki Jankielu ale zupelnie wyjety z dupytrikk pisze:a czy fair bylo zabieranie graczom demonow 4x flesh houndy i flamery? thurion np kupił chyba parę rzeczy tylko dla bp....
a co z graczami, którzy kupili 16 wraithów?!
swoja droga mam nadzieje ze nie bedzie juz wiecej zmian kompozycyjnych w demonach, juz wole jakies pierdoly w stylu ward na 6+ na magiczne zamiast 5+ itp..
Ja bede przeciwny, nie tylko dlatego, ze wystawiam armaty w WoCu.
Armaty to fajne urozmaicenie i nie musze wystawiac tylko helek beznadziejnych, nieuniwersalnych i w ogole nieklimatycznych (dziala demoniczne - bleeee).
Usuniecie (armat) DoW poglebi tylko przepasc pomiedzy VC, DE, Demonami a reszta (bo te armie ich nie potrzebuja).
Jedyny problem to lizaki, ale mnie jakos armaty w nich nie przerazaja...
Nic w tym przegietego, ot ciekawe urozmaicenie dla jednokopytnych armii.
A poczucie klimatu to rzecz wzgledna .
Dla mnie DoW w wojownikach chaosiu to zajebisty klimat (w przeciwienstwie do helek).
Poza tym armaty to fajny straszak/kontra na ST (ktore odblokowalismy ostatnio) i Duze Demony (ktore zawsze beda przegiete).
Armaty to fajne urozmaicenie i nie musze wystawiac tylko helek beznadziejnych, nieuniwersalnych i w ogole nieklimatycznych (dziala demoniczne - bleeee).
Usuniecie (armat) DoW poglebi tylko przepasc pomiedzy VC, DE, Demonami a reszta (bo te armie ich nie potrzebuja).
A poczucie klimatu to rzecz wzgledna .
Dla mnie DoW w wojownikach chaosiu to zajebisty klimat (w przeciwienstwie do helek).
Poza tym armaty to fajny straszak/kontra na ST (ktore odblokowalismy ostatnio) i Duze Demony (ktore zawsze beda przegiete).
halooo - z całym szacunkiem Marku ale chyba nie przeczytałeś wcześniejszej dyskusji mówimy o zakazie DOW dla nowych armii, przy czym O&G czy też WoCh jako armie poszkodowane przez los mogą sobie ich ewentuanalnie używać (kwestia do dogadania), takie rozwiązanie pogarsza sytuację wielkiej 4.
o braku sensu wystawiania armat w VC powiedz Barbowi
czy armaty to fajne urozmaicenie dla WE wolałbym nie dyskutować
Ż.
o braku sensu wystawiania armat w VC powiedz Barbowi
czy armaty to fajne urozmaicenie dla WE wolałbym nie dyskutować
Ż.
Zamysł DoW był chyba taki, żeby sobie wystawić fajne oddziały z ciekawymi zasadami specjalnymi, ale jak to ludzie- biorą tylko to co jest mocne a reszta to crap.
Osobiście wywaliłbym całkowicie te DoW i zostawił je jako armię samą w sobie jeśli ktoś chce zagrać sobie czystym DoW.
Co za sens robić kodeksy do innych armii z ich fluffem, specjalnymi jednostkami itd skoro ludzie i tak wezmą sobie albo działa, albo mengili albo cieżką kawę i będą miały to co inne armie.
Nie piszę tego, że jakoś by mnie to specjalnie bolało, ale jak ostatnio grałem z HE i zobaczyłem 2 armaty na przeciwko to chciałem zwymiotować.
W czterdziestce też jest taki potworek jak "kroot mercenary list", ale obecnie prawie nigdzie nie da się tym zagrać jako sprzymierzeńcami, chyba, że chce sie wystawić samodzielną armie krootów.
Armie są jakie są i podpakowywanie ich na siłę działami i mengilami trochę nie ma sensu.
Takie rzeczy zostawcie na turnieje typu starego TROPIKU
Osobiście wywaliłbym całkowicie te DoW i zostawił je jako armię samą w sobie jeśli ktoś chce zagrać sobie czystym DoW.
Co za sens robić kodeksy do innych armii z ich fluffem, specjalnymi jednostkami itd skoro ludzie i tak wezmą sobie albo działa, albo mengili albo cieżką kawę i będą miały to co inne armie.
Nie piszę tego, że jakoś by mnie to specjalnie bolało, ale jak ostatnio grałem z HE i zobaczyłem 2 armaty na przeciwko to chciałem zwymiotować.
W czterdziestce też jest taki potworek jak "kroot mercenary list", ale obecnie prawie nigdzie nie da się tym zagrać jako sprzymierzeńcami, chyba, że chce sie wystawić samodzielną armie krootów.
Armie są jakie są i podpakowywanie ich na siłę działami i mengilami trochę nie ma sensu.
Takie rzeczy zostawcie na turnieje typu starego TROPIKU
Mariusz 'Marios' Krakowczyk
Inkwizytor Warszawa
Niekończąca się krucjata przeciw "wujkowi dobra rada".
Inkwizytor Warszawa
trikk pisze:Z głupotą można żyć.
obawiam sie, ze jest szansa, ze jeszcze jakies beda...swoja droga mam nadzieje ze nie bedzie juz wiecej zmian kompozycyjnych w demonach, juz wole jakies pierdoly w stylu ward na 6+ na magiczne zamiast 5+ itp..
ja mowilem o dow dla 6ed armii (+ o&g i ew. imperium ale to drugie do przedyskutowania)Usuniecie (armat) DoW poglebi tylko przepasc pomiedzy VC, DE, Demonami a reszta (bo te armie ich nie potrzebuja).
Gdyby jeszcze ludzie jeszcze w ogóle mieli te armaty i mengili.
Ostatnio jak widziałem na turnieju mengili, którzy wyglądali jak... normalni kusznicy DE pożyczeni od kumpla 3,5 minuty przed turniejem, tak było na kilku stołach. Działa DoW to zazwyczaj maźnięta na czarno malutka armata z podstawki z pożyczonymi od kumpla 3ma miecznikami/goblinami/zombiakami czy innym szmelcem.
Proszę wiecej nie wspominać, że "ludzie na tym stracą".
@Marek
Działo klimatyczne dla WoCa a helka już nie? Chyba czytaliśmy inny fluff w dexie i inne ksiażki o inwazjach chaosu.
Ostatnio jak widziałem na turnieju mengili, którzy wyglądali jak... normalni kusznicy DE pożyczeni od kumpla 3,5 minuty przed turniejem, tak było na kilku stołach. Działa DoW to zazwyczaj maźnięta na czarno malutka armata z podstawki z pożyczonymi od kumpla 3ma miecznikami/goblinami/zombiakami czy innym szmelcem.
Proszę wiecej nie wspominać, że "ludzie na tym stracą".
@Marek
Działo klimatyczne dla WoCa a helka już nie? Chyba czytaliśmy inny fluff w dexie i inne ksiażki o inwazjach chaosu.
Mariusz 'Marios' Krakowczyk
Inkwizytor Warszawa
Inkwizytor Warszawa
trikk pisze:Z głupotą można żyć.
kiedyts ci pokaze moje dzialko dowOstatnio jak widziałem na turnieju mengili, którzy wyglądali jak... normalni kusznicy DE pożyczeni od kumpla 3,5 minuty przed turniejem, tak było na kilku stołach. Działa DoW to zazwyczaj maźnięta na czarno malutka armata z podstawki z pożyczonymi od kumpla 3ma miecznikami/goblinami/zombiakami czy innym szmelcem.
zaloganci sa zrobieni z undeadzkich piratow a i dzialko wyglada na prznosne (szkoda, ze gw takich nie robi )
ale co do mengili to fakt... nie za czesto sie widuje normalnych mengili na turniejach
Ale po kiego grzyba banować DoW ? Przegraliście mecz z kimś kto miał działa lub mengili, i teraz chcecie się zemścić na forum ? Lepiej poćwiczcie jak to rozwalić, a trudno nie jest, w końcu to jednostki z DoW - jednej z najsłabszych armii Warhammera a DoW jest na scenie już od 6 edycji, i gdyby były przegięte w kosmos to już dawno byłyby zbanowane.
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!
jak to nie ?
przykładowe na szybko 2250
Supreme Sorceress @ 325 Pts
General; Magic Level 3
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]
Pearl of Infinite Bleakness [25]
1 Sorceress @ 125 Pts
Magic Level 1
Dispel Scroll [25]
1 Master @ 175 Pts