Championi z Magic Weaponami
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
Championi z Magic Weaponami
Oddział Chosenów: Halabardy, tarcze, champion
Champion: Sword of Might, Favour
Czy podczas combata, gdy oddział wyciąga halabardy, champion moze uzyc som+tarcza?
Champion: Sword of Might, Favour
Czy podczas combata, gdy oddział wyciąga halabardy, champion moze uzyc som+tarcza?
Release the Przemcio!
pytanie czy mając tarczę i wolną rękę możesz jej nie używać...
w zasadach stoi że może być inaczej wyekwipowany niż reszta oddziału intuicja podpowiada mi że po to by móc z tego ekwipunku skorzystać...
opis czempiona jest b. lakoniczny, RAW-owo rzecz ujmując są enumeratywnie wymienione przypadki w których jest on "inny" od rank and file. Aczkolwiek do mnie osobiście argument nr 1 bardziej przemawia.
miłego,
Ż.

w zasadach stoi że może być inaczej wyekwipowany niż reszta oddziału intuicja podpowiada mi że po to by móc z tego ekwipunku skorzystać...

miłego,
Ż.
nie do konca. Championi korzystaja z niekotrych zsaad bohaterow (opisanych zreszta w rb... np nie licza se do lookouta tudziez wyzywaja challenge)Grichalk pisze:Chempioni korzystają z zasad bohaterów.
co nie zmienia faktu, ze jesli champion ma magiczna bron (lub jakikolwiek inny ekwipunek wyrozniajacy go z oddzialu jak np. champion korszarzy) uwazam, ze moglby miec co innego niz reszta oddzialu. Jesli caly oddzial ma halabardy i tarcze to imo musi musi uzywac tego samego co reszta.
nie bardzo... niestety phoenix nie moze wziać enchanted shieldaMorrok pisze:
podobnie z phoenix guardami i czempionem z enchanted shield- jesli wszyscy wezmą halabardy to nie moze uzywac ench. shielda

a szkoda
tak argumetnetowano, że nie ma opcji tarczy a więc nie ma opcji jej kupienia, to tak offtopując.