Beast of CHAOS, pytania poczatkujacego...
Moderator: Dibo
Re: Beast of CHAOS, pytania poczatkujacego...
Już wolał bym sobie zkonwertowac własne dragon ogry... te są po prostu paskudne
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
- dark kaczuszka
- "Nie jestem powergamerem"
Witam wszystkich czcicieli kóz, tak sobie przeglądałem moje fiksy z różnych armii i bue tylko, doszedłem do wniosku że nawet bez proksowania jestem w stanie złożyć małą armie bestii
Mam:
beastlorda (poprzedni właściciel używał jako bloodków do demonów)
championa bestigorów (tak samo)
20 beast herdów (tak samo)
13 piesków
5 ogrów
rydwan
i giganta
Armia jest bardzo ładna więc czemu nie zacząc nią pogrywać:P
Teraz mam parę pytań.(tak wiem że najlepiej sprawdzić samemu ale na razie nie mam jak i z kim:P:P)
- Czy czymś z wyżej wymienionych gra się tak tragicznie że nie opłaca się tym w ogóle grać?
- Co w pierwszej kolejności powinienem zdobyć by było
a) klimatycznie i ładnie
b) w miarę grywalne jak na kozie warunki
Pozdrawiam
Mam:
13 piesków
5 ogrów
rydwan
i giganta
Armia jest bardzo ładna więc czemu nie zacząc nią pogrywać:P
Teraz mam parę pytań.(tak wiem że najlepiej sprawdzić samemu ale na razie nie mam jak i z kim:P:P)
- Czy czymś z wyżej wymienionych gra się tak tragicznie że nie opłaca się tym w ogóle grać?
- Co w pierwszej kolejności powinienem zdobyć by było
a) klimatycznie i ładnie
b) w miarę grywalne jak na kozie warunki
Pozdrawiam
Dibo pisze:5 ... Przynajmniej ja mam 5 rodzaji czy jest wiecej nie wiem - nie kojaże .
a - Z klocem na hełmie trzymający broń w 1 ręce
b - W rogatym hełmie , broń trzyma oburącz
c - Hełm z rogami (jak w b) i broń w jednej ręce
d - w Hełmie z kucykiem i małymi góżkami , trzyma miecz w 1 łapce
e - Hełm z kucykiem bez rogów i topór dwuręczny
Teoretycznie powinien być jeszcze :
x - koleś z kolcem na hełmie i bronią dwuręczną
to ja mam jeszcze jednego :/
broń w jednej lapie, a hełm z kitą i rogami <chyba że to b to wtedy przepraszam>
W pierwszej kolejności powinineneś zdobyć 3 dragon ogry, akurat się składa, że je mam
- dark kaczuszka
No tak mogłem się takiej odpowiedzi spodziewać:P nie chodzi że akurat spodziewałem się dragon ogrów w odpowiedzi tylko raczej modeli które ludzie będą chcieli sprzedać (co nie jest z resztą złe)
Co do zbierania bestii dodam że myślę też trochę pod kątem nadchodzących beastów.
Co do zbierania bestii dodam że myślę też trochę pod kątem nadchodzących beastów.
Minotaurów bym nie kupował, bo pewnie wyjdą nowe,
jak masz rydwan to możesz kupić 2, bo w nowym booku mają być w specjalach po 2,
pozatym rydwan z markiem korna ma 6 ataków z s5 2 z s4 w szarży plus D6+1 impaktów więc działają jak takie rydwaniki jak 3 minoski, a łatwiej zrobić tym szarże, skrinujesz to herdem a potem razem z nim szarża.
piesków nigdy za dużo tak koło 25 starcza do wszystkiego,to samo jest z herdami, ja mam około 110 i gdyby nowy book to bym kupił więcej,
centki raczej wyjdą pewnie w plastiku.
jak masz rydwan to możesz kupić 2, bo w nowym booku mają być w specjalach po 2,
pozatym rydwan z markiem korna ma 6 ataków z s5 2 z s4 w szarży plus D6+1 impaktów więc działają jak takie rydwaniki jak 3 minoski, a łatwiej zrobić tym szarże, skrinujesz to herdem a potem razem z nim szarża.
piesków nigdy za dużo tak koło 25 starcza do wszystkiego,to samo jest z herdami, ja mam około 110 i gdyby nowy book to bym kupił więcej,
centki raczej wyjdą pewnie w plastiku.
Strasznie dziwny bestiowy świat, kupuj to co ci się podoba (polecam 3 drago ogry) a nie 110 psów może niektórzy lubią kolekcjonować psy ale 110 i to są 2 rodzaje modelu pewnie.
Ostatnio zmieniony 8 wrz 2009, o 22:23 przez Mr. Hyde, łącznie zmieniany 1 raz.
Dobrze gada, polać mu.
Nie kupuj 110 psów bo w punktach to wyjdzie tyle samo co jeden dragon ogr bez nogi.
A ja mam 3 z nogami
Nie kupuj 110 psów bo w punktach to wyjdzie tyle samo co jeden dragon ogr bez nogi.
A ja mam 3 z nogami
A bez dragon ogrów nie pociśniesz a jak już mają nawet nogi to oooo.
To chyba jedno i to samoFoalooke pisze:to ja mam jeszcze jednego :/Dibo pisze: d - w Hełmie z kucykiem i małymi różkami , trzyma miecz w 1 łapce
broń w jednej lapie, a hełm z kitą i rogami <chyba że to b to wtedy przepraszam>
Ej panowie . Klops nie mówi o 110 psach tylko o 110 kozach z herdów - czytajcie uwążniej
Sory cie ANtY ale zrobie ci anty reklame :
@ Dark kaczuszka - Nie kupuj Dragon Ogrów - bo nie wiadomo czy wogóle będą w bestiach w nowej edycji . Minosy sobie kup ale tylko jak będą tanio na allegro inaczej nie ma sensu . Kup sobie shamanów , herdy , rydwany , psy .. i wystarczy .
Czcij Koze !!
Twoja Stara gra w Age of Sigmar !
- dark kaczuszka
Dobra więc już wiem co kupić (albo raczej za co mam się wymieniać:P) teraz poprosiłbym o podpowiedź do drugiego pytania (a w zasadzie to pierwszego)
"Mam:
13 piesków
5 ogrów
rydwan
i giganta"
Nie chodzi jedynie o skuteczność... o zabawę przede wszystkim (choć jeśli marnie przegrywam z słabymi graczami z przetłuszczonymi włosami i kupą pryszczy to nie bawię się za dobrze)
"Czy czymś z wyżej wymienionych gra się tak tragicznie, że nie opłaca się tym w ogóle grać?"
Wiem co gigant potrafi (spierniczyć), co ogry (zawalić), psy bo grywałem w innych armiach ale jak się spisują właśnie w koziołkach.
"Mam:
13 piesków
5 ogrów
rydwan
i giganta"
Nie chodzi jedynie o skuteczność... o zabawę przede wszystkim (choć jeśli marnie przegrywam z słabymi graczami z przetłuszczonymi włosami i kupą pryszczy to nie bawię się za dobrze)
"Czy czymś z wyżej wymienionych gra się tak tragicznie, że nie opłaca się tym w ogóle grać?"
Wiem co gigant potrafi (spierniczyć), co ogry (zawalić), psy bo grywałem w innych armiach ale jak się spisują właśnie w koziołkach.
rozumiem że ten herd to 12 gorów i 8 ungorów
graj sobie na 8 gogów\8 ungorów pozostałe 4 możesz przeznaczyć na konwersje, np szamana albo 2(sam mam takiego 1, i jest moim ulubionym),i BSB.
2x 5 psów jak zwykle do skrinowania, jeden do rydwanu Khorna, drugi załóżmy do 4 ogrów
Giguś lata sobie sam
Do tego wargor i Szaman 2 Lv
I już masz armie na prawie tysiaka
Dokupujesz sobie jeden herdzik wkładasz do niego kolejnego szamana i już masz 1250
Możesz sobie także sproksować z czegoś jeszcze 1 minosia i rać na 3 ogrów i 3 minosiów bo 5 ogrów to jednak trochę za dużo, a minosie jednak są dużo lepsze.
DO to największe plewo, jeden DO to prawie 2 minosie
graj sobie na 8 gogów\8 ungorów pozostałe 4 możesz przeznaczyć na konwersje, np szamana albo 2(sam mam takiego 1, i jest moim ulubionym),i BSB.
2x 5 psów jak zwykle do skrinowania, jeden do rydwanu Khorna, drugi załóżmy do 4 ogrów
Giguś lata sobie sam
Do tego wargor i Szaman 2 Lv
I już masz armie na prawie tysiaka
Dokupujesz sobie jeden herdzik wkładasz do niego kolejnego szamana i już masz 1250
Możesz sobie także sproksować z czegoś jeszcze 1 minosia i rać na 3 ogrów i 3 minosiów bo 5 ogrów to jednak trochę za dużo, a minosie jednak są dużo lepsze.
DO to największe plewo, jeden DO to prawie 2 minosie
- dark kaczuszka
Ano właśnie przecież mogę konwertować mam nawet z czego:) (hehe na upartego mogę nawet zrobić krówkę z mojego BloodThirstera:P:P:P)
No nic, dzięki wam wielkie na razie ograniczę się do zdobycia drugiego herda. Z resztą fiksów pewnie poczekam do nowej edycji, nie śpieszy mi się, mam czym grać:)
Teraz jeszcze pytanie do Dibo - Gdzie teraz grywasz po zamknięciu Imperium Gier??
No nic, dzięki wam wielkie na razie ograniczę się do zdobycia drugiego herda. Z resztą fiksów pewnie poczekam do nowej edycji, nie śpieszy mi się, mam czym grać:)
Teraz jeszcze pytanie do Dibo - Gdzie teraz grywasz po zamknięciu Imperium Gier??
O ! nie zauważyłem ześ ty Krakus ... W Bardzie czasem , zdazyło sie ze grałem w Smoku w galerii kazimierz . Jak coś to łap moje gg : 6533326 Umówimy sie na jakąś bitewke a zeby nie grać takimi samymi armiami to zagram moją bretonnią albo Ja bestiami a ty tym co tam masz jeszcze
A bloodtrister - to świetny materiał na Doombulla
A bloodtrister - to świetny materiał na Doombulla
Czcij Koze !!
Sprawe mam ... Chodz i mi o centigory ...w mej koziej głowie zrodziło sie pytanie . Czy kiedy centigory dostaną frenzy to jak jest z ich atakami ?? mają 3 ? 2 z góry i 1 z dołu ? czy 4 ? 2 z góry i 2 razy paznokciami ?
Czcij Koze !!
hmmm wiem wiem ale np rydwan z frenzy ma podwoujne ataki bo i świnki dostają dodatkowy atak i obsługa ;] ... wieć zaczełem sie zastanawiać czy nie dostajemu +1 w łapy i +1 w pazury , oczywiści jestem zwolennikim wersji 3 ataków ale zapytać można ... niech sie coś dzieje
Czcij Koze !!
TAk ale tylko jak są zaszarżowani ... doczytałem sobie zasade z centigorami ... tak to jest jak człowiek wiele miesięcy nie ma booka w rękach . Atak z pazurami jest ze specjalnej zasady a nie ze statystyk czy czegoś tam ... nieważne zapomnijmy o pytaniu.
Czcij Koze !!