2000 much, śmierdzącego mięsa i demonicznej grozy...

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

2000 much, śmierdzącego mięsa i demonicznej grozy...

Post autor: KrzysiekW »

2000 bez przedmiotów magicznych, max 4 levele magii. Dawno nie grałem DL-em, a taki format wydaje mi się dobry dla tej armii.

Ograniczają mnie posiadane modele, ale kilku PB lub jakiegoś wierzchowca dla któregoś heralda mógłbym doproxować, ze 2 podstawki nurgląt znajdą się takoż. Ew. mogę coś z magii obciąć.
Wziąłem horrory, bo mają momentami paskudne czary (zwłaszcza jak znajdą się 12 cali od przeciwnika). A jak bedą blisko heralda, to i może jakiś klocek utrzymają.
Ekipa Khorne'a daje DD, ew. MR i próbuje pomóc głównemu klocowi w walce. Generalnie trudno tym coś subtelnego wydumać, tak myślę.

Shyneez'anr'tk Daemon Prince @ 420 Pts
Mark of Chaos Undivided; General; Magic Level 3

7 Chaos Furies @ 105 Pts

Scrofus Nur'sus Daemonic Herald @ 185 Pts
Mark of Nurgle; Greater Icon of Chaos
16 Plaguebearers @ 291 Pts FCG

2 Nurglings Base @ 80 Pts

3 Plagueriders @ 240 Pts

1 Chariot of Nurgle @ 150 Pts

11 Horrors @ 165 Pts

Khar-Gar Daemonic Herald @ 150 Pts Mark of Khorne
11 Bloodletters @ 211 Pts FCG

Casting Pool: 5
Dispel Pool: 5

Models in Army: 54
Total Army Cost: 1997

Awatar użytkownika
Reyki
Masakrator

Post autor: Reyki »

Tak coś malutko ciebie jest.Jakoś nie widzę tego na stole.Co to w ogóle ma robić?

Ni to szybkie,ni to mocne.Jakoś nie widzę w tym jakiegoś większego sensu.

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

Aś mnie skryklał, ojciec. ;)
Reyki pisze:Tak coś malutko ciebie jest.Jakoś nie widzę tego na stole.
Koszt demonów boli. Mała liczebność to chyba generalny problem armii DL. Poza tym, jak pisałem, ograniczają mnie posiadane modele. Mógłbym pomysleć nad wprowadzeniem do armii jednostek Pana Rozkoszy, za cenę innych, ale nie mam piechotnych demonetek. A że to na SW 8 pomyślane, więc tez nie będę aż tak żyłował armii. (co prawda teraz już wiem, że na 99,9 % mnie nie będzie, ale co tam. Poczytam komentarze, będę mądrzejszy. :) )
Reyki pisze:Co to w ogóle ma robić? Ni to szybkie,ni to mocne.Jakoś nie widzę w tym jakiegoś większego sensu.
Po konsultacjach ze znajomym modem (dziękuję! :) ) wyleciał rydwan, wleciały za to z piskiem 4 screamery, i trochę ta armia przyspieszyła. Resztę punktów mogę rozprowadzić po oddziałach, lub za cenę poobcinania kilku modeli dodać podstawkę nurgląt lub któregoś heralda wsadzić na mounta.
Co ma robić? Nie wiem. :) Zależy na kogo trafię. Antymagię jakąś mam. 2 jednostki i jeden model latający. "Kawaleria" Nurgle'a potrafi i coś utrzymać (- 1 do hita, T 5, ward 5+) i tymi swoimi trującymi atakami przywalić. Piechota nieźle trzyma. To wszystko i tak założenia, ale może kogoś w okolicy namówię na "playtesta".
Poza tym, po prostu lubię Nurgle'a i z chęcią zagrałbym sobie taką armią na turnieju z taką atmosferą jak Silesian Wars. :)
Pozdrawiam,
Krzysiek

Awatar użytkownika
zaf
Masakrator

Post autor: zaf »

Nie chce byc czepliwy
ale to wyglada na opis zerzniety z mojego tematu:P

zza wegła :
daj nurgleta, daj nurgleta, daj nurgleta
niedoceniana jedna z najlpeszych jednostek w armi

dalej juz z dalszej odleglosci
nurgleta, nurgleta, jeszcze jeden, jeszcze jeden...
Ostatnio zmieniony 10 kwie 2007, o 17:18 przez zaf, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

zafael pisze: Nie chce byc czepliwy
ale to wyglada na opis zerzniety z mojego tematu:P
Hmm, a ja mam wrażenie, że nawet sam Ci pisałem na GG, że pozwoliłem sobie sparafrazować Twój temat... ;)
zafael pisze:zza wegła :
daj nurgleta, daj nurgleta, daj nurgleta
niedoceniana jedna z najlpeszych jednostek w armi

dalej juz z dalszej odleglosci
nurgleta, nurgleta, jeszcze jeden, jeszcze jeden...
No to byłyby 4 screamery i dodatkowy "dywanik" wrzeszczących małych kupek i kulek brudu... Bo też je bardzo lubię.
"Moje dzieci, moje zwierzątka, moje brudaski kochane... Chodźcie do mnie, papa Nurgle kocha was wszystkie..." ;)

ODPOWIEDZ