siła w szarżach i ovverrunanch

Jak zaszarżować trzy oddziały na raz, strzelać z łuku ze sztandarem w ręku i schować przed ostrzałem wielkiego spaślaka w grupie pokurczów.

Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Ice-T
Kretozord

siła w szarżach i ovverrunanch

Post autor: Ice-T »

Wiam mam pytanko już nie pamiętąłem jak to sie działo a w booku nie pisze a wszyscy wiemy ze WFB to gra gdzie logika nie istnieje.

Chodzi mi o sytuację gdy oddział wpada z overruna w inny a potem ten sam oddział dostaje szarżę np na plecy. Teraz o ile pamiętam walkę rozgrywa się po inicjatywie (a nie jak chyba niegdyś overrun a potem szarża) i teraz tak czy np kawaleria overrunując w przód nagle dostajac szarze na tył może odwinac się do tyłu zamiast do przdu z bonusem +2S ? (bo np po co walić w jakiś śmieci z bonusem skoro lepiej w coś silniejszego co mamy na tyle a ewentualnie końmi oddać po plewach)

Wiem ze w realiach jest to nie możliwe ale w mechanice battla szarżujący otrzymuje bonus do siły overrun liczy sięjako szarża a co z tego ze nagle dostają w plecy skoro mogą samiast do przodu ustawić kopie za siebie :D...

Awatar użytkownika
Ice-T
Kretozord

mam jeszcze raz wyjaśnić czy nikt nie wie?

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Post autor: bigpasiak »

wg tego co bylo omawiane juz wczesniej nie ma przeciwwskazan...

to moje zdanie ale jestem prawie pewien ze przeszlo to po sporej dyskusji...
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...

Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned

Awatar użytkownika
Kosmo
Kradziej

Post autor: Kosmo »

Ano, była już dyskusja na ten temat, jakbyś poszperał to byś znalazł. Stanęło na tym, że można choć przeczy to logice jednak nie ma nigdzie zapisu ani sformułowania które by temu zabraniało.

Awatar użytkownika
Marek G
Kretozord

Post autor: Marek G »

w pirewszym faq do rb jest wyraznie napisane, ze bonus z lanc dziala tez do tylu.

Awatar użytkownika
Ice-T
Kretozord

dzięki nie potrafiłem znaleść w podreczniku a nie byłem pewien ;) no ale mogłem sobie szukać skoro w faqu sprostowali tą/tę kwestię...

ODPOWIEDZ