Wild Raider Lord
-netlingi
-spear of twilight (kb)
-3+ ward, wyczerpywalny
Alter Noble
-gw, la, s
-hoda
-hełm
2x caddy
10x glade guards
10x glade guards
10x glade guards
5x Glade Raiders
5x scouts
-banner of zenith
6x Wild Raiders
-fcg, WB
6x Wild Raiders
6x Wild Raiders
8x Wardancers
-fcg
7x Waywatchers
1x orzeł
równe 2250
ma być klimat i juz. Generał musi byc potężnym wojownikiem jak na wodza przystało. Do chelengów się nada, kb może wypłacić, doś ma ochrone.
Nie chce tu żadnego drzewa. Ma być indiański klimat. Jakby mi się chciało to kupie znowu WE i będe konwertował na czerwonoskórych . Wdzięczny byłbym za porady co zmienić (aby zachować koncepcje) i jakieś linki jeśli ktoś ma do armi o podobnym pomyśle
Indianie :D 2250
najpierw zamiast scoutów był drugi oddział fastów
jednak scouci mi klimatem pasują, fakt, że szmata troche go zabija, ale na Manitu, niech oni coś też zrobią w bitwie
jednak scouci mi klimatem pasują, fakt, że szmata troche go zabija, ale na Manitu, niech oni coś też zrobią w bitwie
moi to Mohikanie
kutwa, chaos to lepsi indianie
3 klepaczy na juggerach, bsb ze szmatą bogów
caddy
4x5 psy
2x8 psy
3x6 fast khorna z flailami
4x5 fast slanesza z toporkami i dzidami
3 klepaczy na juggerach, bsb ze szmatą bogów
caddy
4x5 psy
2x8 psy
3x6 fast khorna z flailami
4x5 fast slanesza z toporkami i dzidami
Pozmieniałbym trochę w tej rozpie.
Lord ma już warda od niemagicznych ataków na 5+, więc zamiast warda wyczerpywalnego powinien dostać warda od ataków magicznych na 4+ (armour of the fay). Jeśli ma netlingi, to zastanawiałbym się na sensownością czempiona w wildach, który odbiera generałowi look outa.
Dwa oddziały bez szmat, jeśli mają być tylko do wsparcia i nie ma w nich jeździć szef to zmniejszyłbym do 5tek.
Benner of zenith fajny jest, ale przy takiej ilości fastów, orle, wayach i skautach to przerost formy nad treścią no i wiadomo może się okazać że 100 darmowych punktów dla przeciwnika.
Oszczędziłeś punkty na conajmniej jedne driady, które nie dość, ze są dodatkowym wystawieniem to mistrzowską osłaniają łuczników.
Do tego moze starczy Ci na klimatycznego Great Staga pod lorda.
Lord ma już warda od niemagicznych ataków na 5+, więc zamiast warda wyczerpywalnego powinien dostać warda od ataków magicznych na 4+ (armour of the fay). Jeśli ma netlingi, to zastanawiałbym się na sensownością czempiona w wildach, który odbiera generałowi look outa.
Dwa oddziały bez szmat, jeśli mają być tylko do wsparcia i nie ma w nich jeździć szef to zmniejszyłbym do 5tek.
Benner of zenith fajny jest, ale przy takiej ilości fastów, orle, wayach i skautach to przerost formy nad treścią no i wiadomo może się okazać że 100 darmowych punktów dla przeciwnika.
Oszczędziłeś punkty na conajmniej jedne driady, które nie dość, ze są dodatkowym wystawieniem to mistrzowską osłaniają łuczników.
Do tego moze starczy Ci na klimatycznego Great Staga pod lorda.
moje kontr argumenty i to z czym się zgadzam
myślałem nad tą zbroją co piszesz, kwestia wyboru i przetestowania.
Czempion jest na czelendze z wrogimi czempionami ale można się go pozbyć.
2x5\2x6 wildów, chyba wolę tą drugą opcje, subiektywność po prostu
Scauci out na fasta
Driad nie chce, wiem, że są bardzo potrzebne WE ale nie, to ma być funnowa rozpa, do zabijania mam HE
Great stag z netlingami się słabo combuje.
myślałem nad tą zbroją co piszesz, kwestia wyboru i przetestowania.
Czempion jest na czelendze z wrogimi czempionami ale można się go pozbyć.
2x5\2x6 wildów, chyba wolę tą drugą opcje, subiektywność po prostu
Scauci out na fasta
Driad nie chce, wiem, że są bardzo potrzebne WE ale nie, to ma być funnowa rozpa, do zabijania mam HE
Great stag z netlingami się słabo combuje.