Warstadt by qc
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Re: Galeria by quidamcorvus (WiP - Budynki do Warheim)
podziwiam, sporo pracy musiałeś w te domki włożyć, jak ty to wszystko mierzysz i składasz?
- quidamcorvus
- Niszczyciel Światów
- Kontakt:
Na oko Goblińska inżynieria: na ślinę i wikol, i jakoś działamaciek_89 pisze:podziwiam, sporo pracy musiałeś w te domki włożyć, jak ty to wszystko mierzysz i składasz?
Kozackie daj pomalowany jakiś
quidamcorvus pisze:Na oko Goblińska inżynieria: na ślinę i wikol, i jakoś działamaciek_89 pisze:podziwiam, sporo pracy musiałeś w te domki włożyć, jak ty to wszystko mierzysz i składasz?
Dla mnie na oko to jest to istna maskara
Produkujesz ,produkujesz a gdzie to później zmagazynujesz?
Też chętnie zobaczyłbym jedna konstrukcję pomalowaną!
Bardzo fajne chatki, jedyne do czego bym sie przyczepił to że są mocno zburzone a na podłodze ład i porządek, dodałbym troche desek i innych smieci. Czekam na pomalowane wersje
- quidamcorvus
- Niszczyciel Światów
- Kontakt:
Raptaparat pisze:Budujesz, budujesz, a kto to wszystko pomaluje?
Malował będę jesienią, jak będzie zimno, ciemno i będzie mi się chciałoszczurek pisze:Kozackie daj pomalowany jakiś
Do zbudowania zostały jeszcze trzy czy cztery budynki, no i te muszę skończyć to bo wciąż WiPy.
Gdzie się damaciek_89 pisze:Produkujesz ,produkujesz a gdzie to później zmagazynujesz?
Będzie gruz, połamane deski (tak jak w młynie) i strzaskane meble (jak mi się uda je zrobić).dargo000 pisze:Bardzo fajne chatki, jedyne do czego bym sie przyczepił to że są mocno zburzone a na podłodze ład i porządek, dodałbym troche desek i innych smieci.
- quidamcorvus
- Niszczyciel Światów
- Kontakt:
Zielonoskórzy wciąż czekają na dokończenie, tymczasem w wolnym czasie maluję Bloodlettera (który w Warheimiepojawia się czasem jako zdarzenie losowe). Model w fazie WiP, zarazem jest to pierwszy modeli w którym skórę pomalowałem farbami akrylowymi.
I kilka mniej lub bardziej nieudanych fotek:
I kilka mniej lub bardziej nieudanych fotek:
- quidamcorvus
- Niszczyciel Światów
- Kontakt:
Wciąż maluję, choć obecnie trochę więcej używam akryli. Stosuję różne farbki do różnych kolorów, czerwony na przykład bardzo dobrze maluje mi się akrylami z GW, w przypadku metalików czy zielonego wolę humbrole. Ale odkąd zacząłem stosować washe powoli przybywa mi kolorów 'akrylowych'maciek_89 pisze:A jak wrażenia, wcześniej malowałeś olejnymi?
QC - niegodnym nazywać się modelarzem jak patrzę na takie konstrukcje
Naprawdę wielkie wrażenie i olbrzymia dawka serca włożona w kupę pracy. Świetnie wygląda to już teraz. Wykończenie może być kłopotliwe (jak ja robiłem pierwsze makiety, to 4 razy czasu schodziło na rozjaśnianie, sucho-pędzlowanie itd), ale widząc tyle kapitalnych makiet po prostu pewien jestem, że doskonale wiesz co robisz i zrobisz to na bank dobrze.
Co za solidność, wytrwałość i w ogóle
KICKS ASS!
Naprawdę wielkie wrażenie i olbrzymia dawka serca włożona w kupę pracy. Świetnie wygląda to już teraz. Wykończenie może być kłopotliwe (jak ja robiłem pierwsze makiety, to 4 razy czasu schodziło na rozjaśnianie, sucho-pędzlowanie itd), ale widząc tyle kapitalnych makiet po prostu pewien jestem, że doskonale wiesz co robisz i zrobisz to na bank dobrze.
Co za solidność, wytrwałość i w ogóle
KICKS ASS!
z malowaniem to jeszcze sporo przed tobą. ale możliwosci masz- niewątpliwie
za to budynki? dla mnie bomba!
gromkie brawa!
za to budynki? dla mnie bomba!
gromkie brawa!
- quidamcorvus
- Niszczyciel Światów
- Kontakt:
- quidamcorvus
- Niszczyciel Światów
- Kontakt:
Kilka WiPów.
Squigi są już w sumie skończone. Być może jeszcze coś przy nich zmienię ale będą to raczej kosmetyczne zmiany. Podstawki zrobię razem z podstawkami reszty zielonoskórych.
Zwashowałem skórę orków:
No i WiP Banshee/Udręczonego bytu - zdarzenie losowe do Warheim - Fantasy Skirmish:
Macie jakiś pomysł na kolor włosów?
Squigi są już w sumie skończone. Być może jeszcze coś przy nich zmienię ale będą to raczej kosmetyczne zmiany. Podstawki zrobię razem z podstawkami reszty zielonoskórych.
Zwashowałem skórę orków:
No i WiP Banshee/Udręczonego bytu - zdarzenie losowe do Warheim - Fantasy Skirmish:
Macie jakiś pomysł na kolor włosów?
- quidamcorvus
- Niszczyciel Światów
- Kontakt: