Galeria Krasnoludów

Dwarfs

Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Re: Galeria Krasnoludów

Post autor: Klafuti »

Może nie jakieś super fajerwerki, ale chętnie zapoznam się z waszą opinią.
http://pokazywarka.pl/warriorscg/
Obrazek
http://pokazywarka.pl/gatekeeper/
Obrazek
Ostatnio zmieniony 6 paź 2009, o 14:07 przez Klafuti, łącznie zmieniany 2 razy.
Obrazek
"Głos opinii publicznej nie jest substytutem myślenia."
~Warren E. Buffett

Drachenfein
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Drachenfein »

Według mnie porządnie pomalowane nie zauważyłem jakichś tam zacieków etc, mi się podoba + :D
Podnosząc topór, przeklął przeciwnika i ruszył do ataku .....
Jeden cel .......
Może być ostatni ......
Pomścić Krzywdę Klanu z Karak Vlag .....
KU CHWALE KRASNOLUDZKIEJ POTĘDZE .......

Awatar użytkownika
Bananovitch
Chuck Norris

Post autor: Bananovitch »

Czysto i schludnie, tylko dlaczego ten młotodzerżca ma taki dziwny ten młotek? :wink:
http://laiglenid.blogspot.com/-jak Bananek Bretońców malował.

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

elegancko. Cała armia tak pomalowana będzie wyglądać super :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Filup
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Filup »

Fajne kolorki.. podoba mnie sie...

To moze ja tez cosik pokaze, pare moich chlopakow:

BSB:
Obrazek
Than i ME:
Obrazek
OG:
Obrazek
Wojownicy:
Obrazek
IB (przed skonczeniem podstawek... no i na zywo mi sie znaczni bardziej podobaja :p):
Obrazek
Filler, nie wszyscy lubia fillery... ja bardzo lubie, i mam zamiar miec fillery (kazdy inny i tylko po jednym), w kazdym klocku 20+:
Obrazek

I to na razie tyle... tempo malowania mam strasznie slimacze... takze nowe rzeczy sie u mnie pojawiaja w odstepach miesiecznych :p

pzdr!
"If its made by a Dwarf, keep it. If its made by a Human, sell it. If its made by an Orc, bin it. If its made by an Elf, burn it !!! " - Perv
www.facebook.com/XIIIKohorta

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Klafuti »

Zdaje się, że używasz za gęstej farby. Lepiej malować kilkoma cienkimi warstwami, niż nakitolić jedną grubą (kilka cienkich warstw zapobiega również świeceniu).
Drybrush to też nienajlepszy pomysł do malowania metalików (i czegokolwiek za wyjątkiem, piasku na podstawkach ew. kolczug). Musisz nabrać nieco wprawy, nauczysz się nowych technik, przemalujesz i będzie git. Masz za to ładną kolorystykę armii i rozplanowanie kolorów. Obsługant od organek jest niezły. Filler też. Nie martw się, jak zaczynałem to było podobnie.

Przy okazji, paru chłopaków z obsługi:
http://pokazywarka.pl/catapultcrew/ W rzeczywistości wyglądają lepiej, bo są mniejsi.
http://pokazywarka.pl/cannoneer1/ W tle turbolaser. :D
Obrazek
"Głos opinii publicznej nie jest substytutem myślenia."
~Warren E. Buffett

Awatar użytkownika
Bananovitch
Chuck Norris

Post autor: Bananovitch »

Zabejcowani? Bo tak wyglądają.
http://laiglenid.blogspot.com/-jak Bananek Bretońców malował.

Awatar użytkownika
Filup
Szef Wszystkich Szefów

Niet... zero bejcy. Niektore brody tak wygladaja, bo washow uzylem... tych starych. Nie do konca mi sie zawsze efekt podoba, ale co tam.

Przemalowywac nie bede, mam dosc do pomalowania, zeby cokowleik robic od nowa. Pozatym, wiem ze nie sa najwyzszych lotow... ale mnie sie podobaja :)

pzdr!
"If its made by a Dwarf, keep it. If its made by a Human, sell it. If its made by an Orc, bin it. If its made by an Elf, burn it !!! " - Perv

Awatar użytkownika
Łukasz_
Chuck Norris

Post autor: Łukasz_ »

Klafuti, wydaje mi się, że malujesz w podobnym stylu co ja, tylko używasz innych kolorów. Ja ze swoich modeli jestem całkiem zadowolony jak na rok paćkania. Bez mega fajerwerków ale raczej schludnie i pożądnie 8) Twoje też mi się podobają :D Wrzuciłbym coś swojego ale muszę się nauczyć robić zdjęcia :wink:

EDIT: Obtłukła Ci się farba dokładnie w tym samym miejscu co mi :twisted:

EDIT2: Mógłbyś napisać jakich kolorów użyłeś do zrobienia ze swoich kraśków blondynów i ew. czy da się w ten sposób uzyskać jeszcze trochę jasniejszy kolor? Ja ze swoimi eksperymentuję i ciagle wychodzą mi siwiejący blondyni albo tacy mega jaśni.

Awatar użytkownika
Pitas
Powergamer Rozpiskowy
Kontakt:

Post autor: Pitas »

No to kilka moich chłopaków, tempo malowania iście ślimacze, ale stałe :mrgreen:
przez cały okres grania nigdy nie miałem pomalowane więcej jak 60% armii :mrgreen:
Ogółem:
Filler, stary rangers champion którego używam jako Thane'a, moje Kowadło samoróba (koszt 3 grosze :mrgreen:), i mój gyro,który troszeczkę się świeci, ale to wina użytego werniksu.
docelowo będzie miał jakieś wyrzutnie albo miniguny na skrzydełkach :mrgreen: Do tego ekonomiczny hammerer sztandar.
http://img147.imageshack.us/gal.php?g=m ... lka007.jpg
Obrazek
As I walk through the valley of the shadow of death I am not afraid 'cause I'm the BIGGEST MOTHERFUCKER in the whole valley!
Gen. George S. Patton

Awatar użytkownika
Filup
Szef Wszystkich Szefów

Kowadlo fajne... proste i tanie, tak jak lubie :)

Widze, ze lubisz tez fillery, ten twoj jest calkiem ciekawy... Tylko jak na moj gust, 3 kraski na filler, a w zasadzie 4, bo jeszcze ten na kolumnie, to chybs troche za duzo :)

ale co tam... fajnie wyglada :)

Awatar użytkownika
Pitas
Powergamer Rozpiskowy
Kontakt:

Właśnie też się obawiałem że trochę gęsto ich będzie, ale jak się wystawia to aż tak nie razi, zresztą traktuje kraski dość indywidualnie, i stosuje myk z numerowaniem podstawek więc spokojnie mi się wszystko mieści. Co do samego fillera, miała być beczka piwa, ale ktoś mnie przebił w aukcji dawno temu a od tamtego czasu nigdzie nie natrafiłem, tak żeby się zbiegło z posiadaniem gotówki :mrgreen:
Co do kowadła, osobiście Thorek średnio mi się podoba względem skali. To kowadło jest ZA WIELKIE.
As I walk through the valley of the shadow of death I am not afraid 'cause I'm the BIGGEST MOTHERFUCKER in the whole valley!
Gen. George S. Patton

tomasso
Mudżahedin

Post autor: tomasso »

Sory za może dziwne pytanie, ale po co jest ten cały filler?

Awatar użytkownika
Pitas
Powergamer Rozpiskowy
Kontakt:

Najprościej ujmując dla klimatu i dla wystawienia większego oddziału jak nie masz wystarczającej ilości modeli :mrgreen: Jak sama nazwa wskazuje: filler-> wypełniacz.
Gen. George S. Patton

kuby
Wałkarz

Post autor: kuby »

Filup. Mam pytanie. Jak malowałeś białą brodę u Bsb? :) Moja mi się średnio podoba a twoja jest ładna. Mógłbyś zdradzić tajniki? :D

Awatar użytkownika
Filup
Szef Wszystkich Szefów

kuby pisze:Filup. Mam pytanie. Jak malowałeś białą brodę u Bsb? :) Moja mi się średnio podoba a twoja jest ładna. Mógłbyś zdradzić tajniki? :D
Standardowym sposobem opisanym w krasnoludzkim AB, na robienie blond brody... bo to tak na prawde nie jest siwy, tylko na zdjeciu tak wyglada ;)

Ona podobna jest w rzeczywistosci do tego co ma than. Czyli bleached bone -> flesh wash -> bleached bone ->bleached bone z odrobina bialego...

Musze przyznac, ze za kazdym razem mi wychodzi inaczej... i ani razu nie przypominala tego, co im w ksiazce wyszlo... Zadko tez mi sie podoba i przewanie smaruje cos innego. Moj ulubiony to burbonic brown i koejne warstwy z coraz wieksza iloscia bleched bonea... generalnie mam z tym niewielki problem, bo albo wszytkie brody sa takiego samego koloru, albo koncza mi sie pomysly i zaczynam kombinowac i wychodzi z tego kupa :p a przeciez nie chce miec wsytkich Krasnowludow z tej samej rodziny, co nie ? :)

pzdr!

HubertOti
Pseudoklimaciarz

Post autor: HubertOti »

To może i ja pochwalę się moim Dwarfem.
Prosze o krytykę i komentarze.
BTW. Maluję figurki na zamówienie - zapraszam napewno się dogadamy.
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=110&t=18806
Butki sa nieskończone, ich nie komentujcie :P
Obrazek

Awatar użytkownika
ANtY
Kretozord
Kontakt:

Post autor: ANtY »

OMG, już przestań spamować tym dwarfem, czy koniem, każdy już je widział i wie, że malujesz na zamówienie.

HubertOti
Pseudoklimaciarz

Post autor: HubertOti »

heh, tu nie chodzi o to że spamuję, no może i spamuje z tym ogłoszeniem że maluje za kase.
Chce żeby wkońcu ktoś go konstruktywnie wkońcu ocenił :P a jakoś nie mogę się tego doczekać.
Ale jeśli uraziłem twe serce to przepraszam.

Awatar użytkownika
ANtY
Kretozord
Kontakt:

Post autor: ANtY »

Uraziłeś i to grubo, w dziale Usługi nikt nie ocenił, bo jest to chyba zabronione.
A krasnal niezły, ale to trochę mało, daj oddział albo coś.
Plastiki lepiej wyglądają w grupie.

ODPOWIEDZ