HE 1600

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Beny
Powergamer Rozpiskowy
Kontakt:

HE 1600

Post autor: Beny »

Na zasadach BP+R oraz przy ograniczeniu jednostek dla Armi HE 4 specjale i 1 rare, lub 3 specjale i 2 rare. Biorę Bolce co determinuje możliwość wystawienia 3 specjali.

1. Boli brak fastów i orłów. Kosztem: WL,DP.RBT mogę sobie wziąść, ale chyba się nie opłaca
2. Konie na magach wzięte w celu zwiększenia ich mobliności, skacząc po oddziałach można wypracować sobie dobrą pozycję do czarowania - innowacja (w razie czego to zawsze 24 pkt by wsadzić coś innego)
3. Nic lepiej nie będzie mi bronić BoS niż PG, na DP lub WL boję się wrzucać, dodatkowo przetrzyma najgroźniejsze szarże mając +5 do CR. Zatanawiam się czy dać im FCG.
4. Reszta wygląda na standard

1 Mage @ 197 Pts
General; Magic Level 2
Seerstaff of Saphery [30]
Dispel Scroll [20]
1 Elf Steed [12]

1 Mage @ 177 Pts
Magic Level 2
Silver Wand [10]
Dispel Scroll [20]
Elf Steed [12]

10 Archers @ 110 Pts

10 Archers @ 110 Pts

6 Dragon Princes @ 255 Pts
Standard; War Banner [20]
Drakemaster
Amulet of Light [15]

5 Dragon Princes @ 185 Pts
Standard: Banner of Ellyrion [15]

20 Phoenix Guard @ 362 Pts
Standard;Banner of Sorcery [50]

1 Repeater Bolt Thrower @ 100 Pts

Awatar użytkownika
Semi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Semi »

konie dla magow to sredni pomysl... owszem sa mobilniejsci ale do domku nie wjedziesz, beast cowers moga ci wrzucic na klocek z piechota, 1 z metala juz boli takiego maga. osobiscie nie lubie DP za 255 :O za drogo, ale przy tych ograniczej to hardcore, zamienil bym WB na liona, wszsytko co mozna zaranic magicznymi atakim sieje feara albo terror.
Ten klocek PG to tez lekki zal, 360 pkt ktore bedzie stalo rownie dobrze sie sprawdza 7 ale ograniczenie nie pozwalaja ci nic wiecej wystawic.. chyba ze 20 spearelfow :P
Obrazek
Highborn Elves Only!

Awatar użytkownika
Master of reality
Oszukista

Post autor: Master of reality »

zgadzam się z semim, przy czym ja do AoL dałbym ellyrion bo wszystko na co przydają się m. ataki popyla po lesie

Relosu
Kretozord

Post autor: Relosu »

jednak on nie bedzie tez gral tylko na armie wrazliwe na magiczne ataki, a latanie po lasach jak sie chce jest baaaaaaaaaaaardzo wygodne o cyzm przekonaly sie ostatnio skaveny =)

Awatar użytkownika
Adam
Chuck Norris

Post autor: Adam »

Tak czy tak raczej amulet of light jest lepszy na tych mobilniejszych DP do ścigania wraithów.

JANEK
Wałkarz

Post autor: JANEK »

Mi się rozpiska bardzo podoba . Ewentualnie co bym zmienił to zamiast tych małych DP dał bym SM , a na dużych DP dałbym ellyrian . No i na jednym magu dałbym ring of fury i silver wanda . Myślę , że 4 kości DD , scrol i + 1 do rozproszenia wystarczy . Przynajmniej ja bym tak to złozył .

Relosu
Kretozord

BP+R nie pozwala, bo to juz by bylo 9PD a ograniczenie jest do 8.

Beny
Powergamer Rozpiskowy
Kontakt:

Semi przekonałeś mnie by wrzucić na DP LS, możliwość oblania feara w kluczowym momencie bitwy jest dla mnie wystarczającym argumentem.

Po głębszych przemyśleniach 2 magów na koniach to lekka przesada dlatego z 1 maga zdejmę konia(z tego z seerstafem- gen, kluczowe czary, ), na drugim koń zostanie.

Myślałem jeszcze nad 2x12 archersów: po pierwsze ciężej to spanikować mag czuje się bezpieczniej, po drugie 20% więcej strzelania. W połączeniu z course of arrow atraction 2x12archerów+2xbolec to bardzo dobre strzelanie.

Beny
Powergamer Rozpiskowy
Kontakt:

Oto finalna wersja rozpiski:
1. Na DP dałem LS,
2. zmniejszyłem liczbę PG do 17
3. 12 Archersów zamiast 10
4. Dla jednego maga zabrałem konia

1 Mage @ 185 Pts
General; Magic Level 2
Seerstaff of Saphery [30]
Dispel Scroll [20]

1 Mage @ 177 Pts
Magic Level 2
Silver Wand [10]
Dispel Scroll [20]
Elf Steed @ [12]

12 Archers @ 132 Pts

12 Archers @ 132 Pts

6 Dragon Princes @ 260 Pts
Standard: Lion Standard [25]
Drakemaster
Amulet of Light [15]

5 Dragon Princes @ 185 Pts
Standard: Banner of Ellyrion [15]

17 Phoenix Guard @ 329 Pts
Standard: Banner of Sorcery [50]
Keeper of the Flame

Awatar użytkownika
janior123
Wałkarz

Post autor: janior123 »

wole DE

Relosu
Kretozord

no to wyjdz... boże coraz więcej debili w tym wfb się trafia...

Awatar użytkownika
Yahoo17
Pseudoklimaciarz

Post autor: Yahoo17 »

rozpa na prawde fajna dobrze zrobiona - choć tradycyjna dobra rozpa -to tzw standard niestety cieżko zrobić coś klimatycznego bez standartuxD- ale bardzo mi siepodoba 17 Phenix'ów - 17 to moja ulubiona liczba =D> :mrgreen:
"Come to me son of Sigmar! For the Empire! For the Sigmar!"-
unnamed priest of Sigmar

Relosu
Kretozord

niestety na male pkt nie ma czegos takiego jak standart. No w sumie to stety, bo zawsze trzeba kombinowac =) a jedyny standart jaki widzialem u he to he na 600pkt na zasadzie border patrolu, czyli noble z gw i caledorka 2 oddzialy spearmanow(20 i 19 spearkow) i bolt.

Awatar użytkownika
Yahoo17
Pseudoklimaciarz

Post autor: Yahoo17 »

w sumie racja -no bo rzadko widuje się orzełki :cry:
"Come to me son of Sigmar! For the Empire! For the Sigmar!"-
unnamed priest of Sigmar

Beny
Powergamer Rozpiskowy
Kontakt:

gdyby nie było ograniczenia 3 slotów specjal znalazłbym jeszcze pkt na fasta lub shadow warriorów :P

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

Semi pisze:beast cowers moga ci wrzucic na klocek z piechota, 1 z metala juz boli takiego maga.
niestety nie można rzucić beast cowers na klocek piechoty :/ nawet jak siedzi tam mag na koniku..
Obrazek

Awatar użytkownika
Semi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Semi »

czemu??
rzucasz czar na konnego i wtedy caly odzial sie nie rusza...
Obrazek
Highborn Elves Only!

Relosu
Kretozord

w opisie czaru nie mozesz wybrac poszczegolnego modelu w oddziale a ewentualnie caly oddzial, jako ze oddzial nie ma koni na wyposarzeniu to nie moze.

ODPOWIEDZ