Pytania początkujących i niepewnych
Moderator: Yudokuno
Re: Pytania początkujących i niepewnych
Raptor, zluzuj. Ty też kiedyś nie wiedziałeś wielu rzeczy.
...mój bohaterlohost pisze:wspolczuje komus kto byl moderatorem gdy ja sie podobnie zachowywalem. od czytania tego szajsu mozg sie lasuje.
Taki Offtop ja sie pytałem czy Menele dostaną 100p a nie czy gonią
Pytanko co do Bolców
Gdy strzelamy Multiplem 4s i -2ap
To przeciwnik ma -3 do ArmorSave ?
Ktoś mi mówił ze nie to dla czego gdy używamy bicza który ma ap sumuje się z siłą mastera ?
jak master ma 4 siły +bicz = -2AS ?
Dzięki za odpowiedzi.
Pytanko co do Bolców
Gdy strzelamy Multiplem 4s i -2ap
To przeciwnik ma -3 do ArmorSave ?
Ktoś mi mówił ze nie to dla czego gdy używamy bicza który ma ap sumuje się z siłą mastera ?
jak master ma 4 siły +bicz = -2AS ?
Dzięki za odpowiedzi.
Daemons, X-Wing & Black Tea
hmm... mogłoby -2, jeśli (-1)-1. Słaba z matmy jestem... Zgadłam?Żaba pisze:@ Raptor to się nazywa budowanie wizerunku ale jeśli masz jakiekolwiek wątpliwości Raptorku to pytaj... chętnie pomogę
a korzystając z okazji: Ap to -1 do sv, S 4 kolejne -1 razem ile wychodzi ?
Ż.
...mój bohaterlohost pisze:wspolczuje komus kto byl moderatorem gdy ja sie podobnie zachowywalem. od czytania tego szajsu mozg sie lasuje.
- Andronicus
- Chuck Norris
Mam pytanie: Jak to jest w końcu z tym RoD, działa na mounty czy nie?? Spotkałem się już z różną interpretacją i mam mętlik w głowie.
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Dziala przy strzelaniu . Przy CC biją mounta normalnieAndronicus pisze:Mam pytanie: Jak to jest w końcu z tym RoD, działa na mounty czy nie?? Spotkałem się już z różną interpretacją i mam mętlik w głowie.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
- Andronicus
- Chuck Norris
Co do cc nawet nie miałem wątpliwości, ważne że przy strzelaniu działa
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Jakim cudem przeciwnik mialby minusy przy strzelaniu do herosa, a do mounta już nie skoro hity rozdzielane są dopiero po trafieniu w caly model heros+mount?
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
Arbiter Elegancji pisze:Jakim cudem przeciwnik mialby minusy przy strzelaniu do herosa, a do mounta już nie skoro hity rozdzielane są dopiero po trafieniu w caly model heros+mount?
jak to nie wiesz? Przecież to są te najnowsze zasady! pisane przez wałkazy
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Aaaaaa, TE zasady
- Andronicus
- Chuck Norris
Heh, no właśnie przez siedzenie na tym forum i czytanie "TYCH" zasad zgłupiałem do reszty. A pomyśleć że wcześniej działanie RoD było dla mnie oczywiste
Witam
Mam pytania co do kociołka i Hydry.
Kociołek:
1). Na jakiej standardowo podstawce stoi oraz jaką najmniejszą i największą podstawkę można użyć ?
2). Czy kociołek (nie obsługa) zasłania widok w strzelaniu, szarży itp.. ?
3). Czy jak ktoś chce zaszarżować kociołek to mierzy odległość do podstawki kotła czy obsługi ?
Hydra:
4). Czy Hydra może maszerować ? Z tego co pamiętam to coś w lesie nie mogła robić ale nie pamiętam co
Dziękuje
Mam pytania co do kociołka i Hydry.
Kociołek:
1). Na jakiej standardowo podstawce stoi oraz jaką najmniejszą i największą podstawkę można użyć ?
2). Czy kociołek (nie obsługa) zasłania widok w strzelaniu, szarży itp.. ?
3). Czy jak ktoś chce zaszarżować kociołek to mierzy odległość do podstawki kotła czy obsługi ?
Hydra:
4). Czy Hydra może maszerować ? Z tego co pamiętam to coś w lesie nie mogła robić ale nie pamiętam co
Dziękuje
Daemons, X-Wing & Black Tea