Cerbowe Skaveny
Moderator: Hoax
Cerbowe Skaveny
Juz od jakiegos czasu (dosc w sumie dlugiego) zabieralem sie do zrobienia fotek moim szczurom. Generalnie cała armia jest robiona pod klan Skryre (oczywiscie z wyjatkiem PlagueMonkow, Gutterów itp).
Lord:
Warlord/Warlock Master (czesto w towarzyskich grach gram Skryre z konca podrecznika)
GreySeer (Thanquol i GreySeer maja zamontowane magnesy wiec bez problemu mozna ich zamieniac miedzy wersja na dzwonie a wersja na piechote)
GreySeer (na dzwonie)
Thanquol
Ikit Claw (narazie bez plecaka, sztandar w trakcie produkcji)
Hero:
Elektrycy - w sumie juz chyba ich trzecia wersja . Konwersje z Clanratów i róznych dziwnych bitsów.
1:
2:
3:
Assasin - jeden z pierwszych modeli jakie malowalem do Skavenow
Chieftan BSB - robiony z Clanrata również dość dawno
Reszta:
Clanraty - kazda z jednostek clanratów dostaje jakiegos fillera - po to aby wygladac bardziej Skryre'owo i oszczedzic mi malowania kolejnych 9 kolesi (ale problem nie znika bo klocków przybywa )
1:
Unit:
FCG:
Filler:
2:
Unit:
FCG:
Filler:
Zgniłki - w sumie rzadko uzywany oddzial - jakos nigdy na nich punktów nie moge znalezc. WIP.
Unit:
FCG:
Globadierzy - jeden z moich ulubionych oddzialów Dwóch kupilem bez plecaków i maja dorobione.
Rat Ogry - niedawno poszli do zmycia, dostali kable tu i tam do tego dzialko na wysiegniku (zrobiony z nogi od Terminatora z 40k) i wróciły do armii. Moze na nowym AB w konuc ich bede wystawial ?
1:
2:
WarpFire Thrower - dwie maszynki - podobnie jak RO, prawie ich nie wystawiam chyba ze dla funu. Rattlingi aktualnie poszly do zmycia i sa malowane - pomaluje to wstawie.
1:
2:
Maszynki:
Coś - narazie nieuzywany ale docelowo pójdzie do jednoski która zazwyczaj pcha dwon. Wymiary podstawki takie same. (60x40)
Rat tank - czasem gram nim na zasadach z starej storny GW. Generalnie zrobiony całkowicie ze smieci, malowany chyba z 5 razy. Straaasznie wybuchowy ;D
Doomwheel - jak wyzej - genialna maszynka - niestety zajmuje slot Rare. Ale jak na 150 punktów potrafi namieszać. Wystawiana równiez na zasadach ze strony GW
WarpLightning Canon - latarki - w sumie pierwsza samoróbka do tej armii. Generalnie zaczęło sie od jednej, ale potem powstala kolejna. Niedawno zrobilem 3 dodatkowe - ale nie wszystkie dla mnie. Musze dorobic obslugnatów do maszyn.
Tunel markery - uzywam ich do oznaczenia miejsca gdzie guttersi sie wykopia (o ile tunel im na leb nie spadnie). Podstawki 25mm.
No i tereny na których czesto moje szczury walcza ze swiatem:
No i to bedzie jakis kawalek hordy (ten co mam jako tako zrobiony)
w kolejce do zrobienia czeka: VerminLord, 3 Rattlingi, 40clanratów (jeszcze w pudlach ;( ), 15 guttersów, 20 Night Runnerów, 4 miotacze ognia, Jezzaile, +jakies pojedyncze modele. Uff. Pomocy!
Lord:
Warlord/Warlock Master (czesto w towarzyskich grach gram Skryre z konca podrecznika)
GreySeer (Thanquol i GreySeer maja zamontowane magnesy wiec bez problemu mozna ich zamieniac miedzy wersja na dzwonie a wersja na piechote)
GreySeer (na dzwonie)
Thanquol
Ikit Claw (narazie bez plecaka, sztandar w trakcie produkcji)
Hero:
Elektrycy - w sumie juz chyba ich trzecia wersja . Konwersje z Clanratów i róznych dziwnych bitsów.
1:
2:
3:
Assasin - jeden z pierwszych modeli jakie malowalem do Skavenow
Chieftan BSB - robiony z Clanrata również dość dawno
Reszta:
Clanraty - kazda z jednostek clanratów dostaje jakiegos fillera - po to aby wygladac bardziej Skryre'owo i oszczedzic mi malowania kolejnych 9 kolesi (ale problem nie znika bo klocków przybywa )
1:
Unit:
FCG:
Filler:
2:
Unit:
FCG:
Filler:
Zgniłki - w sumie rzadko uzywany oddzial - jakos nigdy na nich punktów nie moge znalezc. WIP.
Unit:
FCG:
Globadierzy - jeden z moich ulubionych oddzialów Dwóch kupilem bez plecaków i maja dorobione.
Rat Ogry - niedawno poszli do zmycia, dostali kable tu i tam do tego dzialko na wysiegniku (zrobiony z nogi od Terminatora z 40k) i wróciły do armii. Moze na nowym AB w konuc ich bede wystawial ?
1:
2:
WarpFire Thrower - dwie maszynki - podobnie jak RO, prawie ich nie wystawiam chyba ze dla funu. Rattlingi aktualnie poszly do zmycia i sa malowane - pomaluje to wstawie.
1:
2:
Maszynki:
Coś - narazie nieuzywany ale docelowo pójdzie do jednoski która zazwyczaj pcha dwon. Wymiary podstawki takie same. (60x40)
Rat tank - czasem gram nim na zasadach z starej storny GW. Generalnie zrobiony całkowicie ze smieci, malowany chyba z 5 razy. Straaasznie wybuchowy ;D
Doomwheel - jak wyzej - genialna maszynka - niestety zajmuje slot Rare. Ale jak na 150 punktów potrafi namieszać. Wystawiana równiez na zasadach ze strony GW
WarpLightning Canon - latarki - w sumie pierwsza samoróbka do tej armii. Generalnie zaczęło sie od jednej, ale potem powstala kolejna. Niedawno zrobilem 3 dodatkowe - ale nie wszystkie dla mnie. Musze dorobic obslugnatów do maszyn.
Tunel markery - uzywam ich do oznaczenia miejsca gdzie guttersi sie wykopia (o ile tunel im na leb nie spadnie). Podstawki 25mm.
No i tereny na których czesto moje szczury walcza ze swiatem:
No i to bedzie jakis kawalek hordy (ten co mam jako tako zrobiony)
w kolejce do zrobienia czeka: VerminLord, 3 Rattlingi, 40clanratów (jeszcze w pudlach ;( ), 15 guttersów, 20 Night Runnerów, 4 miotacze ognia, Jezzaile, +jakies pojedyncze modele. Uff. Pomocy!
Ostatnio zmieniony 14 wrz 2009, o 22:30 przez Cerb, łącznie zmieniany 1 raz.
- quidamcorvus
- Niszczyciel Światów
- Kontakt:
Kawał dobrej roboty .
Bardzo ciekawe konwersje . Malowanie wystarczające na stół.
Gratuluję, bardzo przyjemne ogląda się twoją armię Snif, snif...
Bardzo ciekawe konwersje . Malowanie wystarczające na stół.
Gratuluję, bardzo przyjemne ogląda się twoją armię Snif, snif...
-
- "Nie jestem powergamerem"
Panie ! naprawdę świetne skaveny GRATULACJE
Podnosząc topór, przeklął przeciwnika i ruszył do ataku .....
Jeden cel .......
Może być ostatni ......
Pomścić Krzywdę Klanu z Karak Vlag .....
KU CHWALE KRASNOLUDZKIEJ POTĘDZE .......
Jeden cel .......
Może być ostatni ......
Pomścić Krzywdę Klanu z Karak Vlag .....
KU CHWALE KRASNOLUDZKIEJ POTĘDZE .......
Miałem okazję oglądać na żywo. Wyglądają lepiej niż na zdjęciach. Całkiem ciekawe konwersje i samoróbki.
Mi jednak najbardziej podobali się pomutowani marini do 40k, ale to nie temat o nich.
Muszę się kiedyś wreszcie z tobą Cerb dogadać odnośnie terminu gry zarówno w WFB jak i w Mordheim ( z tego co pamiętam to ty chciałeś tych autorskich Skyre wystawić? ).
Mi jednak najbardziej podobali się pomutowani marini do 40k, ale to nie temat o nich.
Muszę się kiedyś wreszcie z tobą Cerb dogadać odnośnie terminu gry zarówno w WFB jak i w Mordheim ( z tego co pamiętam to ty chciałeś tych autorskich Skyre wystawić? ).
no z tym jest problem często... czasami na zdjęciach armia wygląda pięknie a w realu nie za fajnie albo na odwrót...Miałem okazję oglądać na żywo. Wyglądają lepiej niż na zdjęciach
mam nadzieję że będę mógł poznać Twoje szczurki przy okazji jakiegoś turnieju... może spróbuj zrobić jakieś inne fotki?
widać że włożyłeś w te skaveny kupę roboty i pomysłów więc jak najbardziej Ci chwała.
Dziekuje bardzo za takie mile komentarze . Co do zminiejszenia fotek - mam wrazenie ze wówczas figsy byloby bardzo slabo widac, nastepne "projekty" sproboje wstawiac tak aby nie wyszly takie szerokie.
@Chmura - zgadamy sie jakos w niedziele albo na gg. chcialem Skryre zagrac ale slyszalem ze sa uber gięci. Bedzie trzeba to sprawdzić
@Kefas - zdjęcia "dośc" wiernie oddaja modele w rzeczywistosci. Jesli ktos chce je zobaczyc z realu to zapraszam na turniej w Sopocie w tą sobote. Mnie tam nie bedzie ale pozyczam @Kervynowi pare modeli (clanraty itp). A na turniejach pewnie zaczne sie pojawiac jak te bande gryzoni skoncze. (czyli posklejam te choerne Clanraty zebym ciagle nie musial wystawiac monków w ich roli ) LINK DO TEMATU TURNIEJOWEGO
P.S. Powoli koncze 3 rattlingi i kolejnego fillera. Na dniach powinny sie pojawic nowe fotki.
@Chmura - zgadamy sie jakos w niedziele albo na gg. chcialem Skryre zagrac ale slyszalem ze sa uber gięci. Bedzie trzeba to sprawdzić
@Kefas - zdjęcia "dośc" wiernie oddaja modele w rzeczywistosci. Jesli ktos chce je zobaczyc z realu to zapraszam na turniej w Sopocie w tą sobote. Mnie tam nie bedzie ale pozyczam @Kervynowi pare modeli (clanraty itp). A na turniejach pewnie zaczne sie pojawiac jak te bande gryzoni skoncze. (czyli posklejam te choerne Clanraty zebym ciagle nie musial wystawiac monków w ich roli ) LINK DO TEMATU TURNIEJOWEGO
P.S. Powoli koncze 3 rattlingi i kolejnego fillera. Na dniach powinny sie pojawic nowe fotki.
@Cosmo - No to jestesmy kwita - ja przez caly hardkon nie wiedzialem ze grasz w wfb i to szczurami .A co do linków - jakos sam jak widze miniaturki nigd nie chce mi sie otwierac miliona linkow . a tutaj wszystko jest w jednym (choc rozjechanym) temacie. Jakos wydaje mi sie to wygodniejsze. Zreszta jak lookniesz na linki to zobaczysz ze sa z imegashacka
@MarsnTwix - nie mam pojecia jak z turniejami - gdyz na zadnym jeszcze moich skavenow nie bylo. Ale WYDAJE mi sie ze nie powinno byc problemów. A jak trafisz na kogos komu to bedzie przeszkadzac - mozesz wyjac fillera i na jego miejscu ustawic modele. Problem z glowy .
@MarsnTwix - nie mam pojecia jak z turniejami - gdyz na zadnym jeszcze moich skavenow nie bylo. Ale WYDAJE mi sie ze nie powinno byc problemów. A jak trafisz na kogos komu to bedzie przeszkadzac - mozesz wyjac fillera i na jego miejscu ustawic modele. Problem z glowy .
mimo słabego malowania widać sporo fajnych pomysłów;]
http://picasaweb.google.pl/vocart - moja galeria
Jesli zakladaz ze są to sily klanu Skryre to te "wynalazki" miałyby szanse zaistnieć. Klan Skryre np. niedawno opracowal spaczeniowy pociąg (chyba uzywaja go przy wydobywaniu rudy z kopalni). Planuje polozenie torów pod calym under-empire aby przewozic miedzy innymi wojska ;D. Szczury chyba wyprzedzaja inne rasy w technologi dzieki spaczeniowi, i równiez dzieki niemu wiekszosc z ich zabawek predzej czy później robi boooom!
Super są ci Twoi skaveni!
Najbardziej podobają mi się znaczniki ,plażusy ( ) ze sztandarem i elementy terrainu.
Tak btw. to sie nawet nie przedstawiłem
Od roku zbieram Szczurków i wkręciłęm się w WFB na maxa. Byłem 2 razy na zawodach pooglądać co i jak (z Morii).
EDIT:
Cholera, rozgrzebałem stary temat,sorry.
Najbardziej podobają mi się znaczniki ,plażusy ( ) ze sztandarem i elementy terrainu.
Tak btw. to sie nawet nie przedstawiłem
Od roku zbieram Szczurków i wkręciłęm się w WFB na maxa. Byłem 2 razy na zawodach pooglądać co i jak (z Morii).
EDIT:
Cholera, rozgrzebałem stary temat,sorry.
O największy z wielkich! Co będziemy robić w tej edycji? To samo co w każdej głupcze... Opanowywać świat!
Opolski klub gier bitewnych "WarAcademy"
Opolski klub gier bitewnych "WarAcademy"