Prayers of sigmar - kwestia modelu

Jak zaszarżować trzy oddziały na raz, strzelać z łuku ze sztandarem w ręku i schować przed ostrzałem wielkiego spaślaka w grupie pokurczów.

Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Wrubel
Mudżahedin

Prayers of sigmar - kwestia modelu

Post autor: Wrubel »

Hammer of Sigmar: The model can re-roll failed rolls to hit and wound. RiP.

Prayers of Sigmar: ....Unless differently stated in their description, they can be cast on the Priest himself or on any one character or unit champion within 12" of the priest.

Rzucam na kapitana na pegazie/generała na gryfie - czy gryf/pegaz ma przeżuty????? Moim zdaniem tak - są jednym modelem.

Awatar użytkownika
Shyym
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Shyym »

To nie jest save ani nic podobnego, a pisze wyraźnie model. Przerzucaj do woli :P

Awatar użytkownika
Sa!nt
Falubaz

Post autor: Sa!nt »

Moim zdaniem nie.

Wyżej jest napisane (nie mam booka pisze z pamięci) że modlitwy kapłana działają na czempiona lub bohatera ale nie na jego mounta ;)

EDIT: Podobnie White Cloak działa tylko na hero a nie na mounta chociaż w opisie ma model ;)
squiq pisze:Mój Sigmar myśli inaczej.

Awatar użytkownika
ismael
Wodzirej

Post autor: ismael »

IMO również NIE działa na mounty. Tak właśnie spojrzałem, że modlitwy: 4+ ward i healing też są na model, więc Twoja interpretacja zbyt piękna by była ;)

PS. O, Saint wrócił ;)

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

Nie dziala, w DE ring of darkness również ma zapisek "model" ale na smoka nie dziala.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

quas
Niszczyciel Światów

Post autor: quas »

opis prayers mowi co jest celem modliwty. jest nim albo charakter albo champion w 12" albo sam priest.

Awatar użytkownika
Wrubel
Mudżahedin

Jak to się ma do drugiego FAQa GW oraz tej dyskusji:

http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 78&start=0

Są lepsi i gorsi????

Jeżeli wyjdzie Soulfire Lektorowi na ołtarzu to zadaje rany wszystkim oddziałom stykającymi się z modelem - czyli ołtarzem. Opis mówi na co mogę rzucić modlitwę - owszem, ale w opisie modlitwy jest na co działa, podobnie jak z soulfirem - rzucam na priesta - działa na oddziały (nie można używać MR itp.). Takie moje rozumowanie.
Nie dziala, w DE ring of darkness również ma zapisek "model" ale na smoka nie dziala.
Rozmawiamy o czarach nie o przedmiotach.

quas
Niszczyciel Światów

Post autor: quas »

tyle ze papiez ma podstawke taka jak oltarz.

Awatar użytkownika
Wrubel
Mudżahedin

no i???? ma to jakieś znaczenie?????

Awatar użytkownika
Byro
Niszczyciel Światów

Post autor: Byro »

Sporo rzucałem tą modlitwę na moich bohaterów na koniach i jakoś nigdy nie przerzucałem ataków z konia, podobnie nie przerzucałbym z pegaza gryfa. Łaska Sigmara jest dla bohaterów, a nie dla zwierząt.
Coma pisze:I po co czytasz komentarze sfrustrowanych miernot?
Niech się durnie trują jadem, oszczędź sobie złego.

Awatar użytkownika
Wrubel
Mudżahedin

Mój Sigmar myśli inaczej.

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Post autor: bigpasiak »

to sie myli...
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...

Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned

Awatar użytkownika
Wrubel
Mudżahedin

Na jakiej podstawie tak sądzisz?????

Bo patrząc poprzez analogię do tego co jest w 2gim FAQu to modlitwa jak najbardziej działa na mounta. Są jednym modelem stąd rozlosowywanie czarów takich jak "rule of burning iron" pomiędzy górę a dół

Ponad to jeszcze raz powtarzam iż zasada ogólna mówi na co mogę rzucić modlitwę a opis modlitwy stanowi o tym na co działa.

Na razie to widzę tu "nie bo nie", takie teksty to sobie można darować.

Awatar użytkownika
Byro
Niszczyciel Światów

Idąc takim tokiem rozumowania, Jade amulet też powinien działać na mounta, a nie działa. Przez analogię z tym przedmiotem powiedziałbym, że niestety nie działa.

Awatar użytkownika
Wrubel
Mudżahedin

Powtarzam iż rozmawiamy o czarach a nie o przedmiotach - nie ja piszę FAQi tylko GW.

i jeszcze raz:

viewtopic.php?f=3&t=17778&start=0

szczególnie 3 strona

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Post autor: bigpasiak »

uwazasz je jak model dostaje regeneracje [ z czaru ] to ma ja i smok i jezdziec?
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...

Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned

Awatar użytkownika
Byro
Niszczyciel Światów

heh, czy to miałoby znaczyć, że lore of heaven też daje przerzuty jedynek jeźdźcowi i mountowi?

Niee Squig, to byłoby piękne (zwłaszcza danie modelowi ward 4+ z modlitwy, gdyby gryf mógł mieć taki boost to byłoby naprawdę pięknie)...ale tak nie jest. Myslenie życzeniowe, ot co...

Awatar użytkownika
Wrubel
Mudżahedin

Wiem że było by to piękne.

W faqu jest wyraźnie że jeżeli trafiam np. "Rule of Burning Iron" w jeźdźca na smoku to i ta muszę rozlosować w co trafiam ponieważ jest to jeden model - proszę o przeczytanie tego uściślenia. Po tym uściśleniu reszta przestaje być już taka jasna i klarowna - albo rybki albo pipki. Gryf z generałem raz jest jednym modelem a raz nie jest.
uwazasz je jak model dostaje regeneracje [ z czaru ] to ma ja i smok i jezdziec?
W świetle tego co czytam w przytoczonym fragmencie jeżeli ma zapis iż działa na model to tak.

Awatar użytkownika
Byro
Niszczyciel Światów

Uważaj, bo jeszcze się okaże, że modlitwy kapłana będą wymagały losowania w co wchodzą, mounta czy jeźdźca....

misha
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: misha »

Tak moim zdaniem to ciągnięcie tej dyskusji nie ma większego sensu. Jak dobrze widziałem chyba nikt z LS się nie wypowiedział. Być może uznali, że aktualne wypowiedzi są wyczerpujące i nie będą strzępić tu swojej klawiatury.
Jak się uprzesz, że jednak grasz po swojemu w domku to ok, a sędziowie na turniejach zasędziują inaczej i chyba kłócenie się z nimi nie da Ci żadnych korzyści. 8)
Pozdrawiam
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A

ODPOWIEDZ