Pytania wszelakie ... ;)
Moderator: JarekK
- Aron_Banalny
- Masakrator
Re: Pytania wszelakie ... ;)
witam
czy za pomocą word of agony można "wyciągać" bohaterów z oddziału?
czy za pomocą word of agony można "wyciągać" bohaterów z oddziału?
- Aron_Banalny
- Masakrator
men, ale dziadostwo
pytam jako przeciwnik WoCH, czy prócz warda jest coś czym można to zblokować?
- Khuman
- Ciśnieniowiec
- Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>
niesiupal pisze:men, ale dziadostwo
mam pytanko, jak chempioni też muszą wyzywać na pojedynek to czy rzucają na eye of the god's ? ( bez warshraina ofc )
No ba, ze szkoda! ;]
Ale wtedy by to bylo przegiete...
pzdr!
pzdr!
"If its made by a Dwarf, keep it. If its made by a Human, sell it. If its made by an Orc, bin it. If its made by an Elf, burn it !!! " - Perv
www.facebook.com/XIIIKohorta
www.facebook.com/XIIIKohorta
- Khuman
- Ciśnieniowiec
mystawiam z maruderach konnych markiem khorna i w piechotowej też, u warrior'sów mus, w knightach niekoniecznie, czasem jednak dużo daje, ale nie wszędzie...yedee pisze:I tak nie oplaca sie wystawiac czempionow prawie w zadnym oddziale, wiec nie jest to takie problematyczne.
odrazu przegiente...Filup pisze:No ba, ze szkoda! ;]
pzdr!
-
- Masakrator
Czempioni są obligatoryjniw oddziałach,gdzie mamy walczących herosów.Z niemiłym przymusem wyzywania na pojedynki ,to czempion lepiej się spisuje jako mięso armatnie..a heros wycina i nabija cr:)No i to ratuje naszych magów od niechcianych dueli.
i dzieki takiemu czempionowi w rycerzach to wlasnie heros zasysa z armaty a nie jakis tam leszcze ktory chcial sie poswiecic
To bierz 6, nie będziesz miał takiego problemu.
Ęodrazu przegiente...
Prezynajmniej przy pierwszym strzale
Pytanko: Czy po zabiciu w pojedynku czempiona bohater rzuca na tabelkę? Nie znalazłem w polskim AB przeciwwskazań
Pytanko: Czy po zabiciu w pojedynku czempiona bohater rzuca na tabelkę? Nie znalazłem w polskim AB przeciwwskazań
"Three things make the Empire great: faith, steel and gunpowder".
- Magnus the Pious
- Magnus the Pious
No, nie inaczej !!!Dymitr do Lohosta pisze:Wrocław nie jest częścią Śląska, który jest powszechnie rozumiany jako Górny Śląsk, geograficzny matole
A kto bierze walczacych bohaterow do oddzialu np. knightow? Toc to overkill i totalna wtopa punktow. No i czempion w takim oddziale to zawsze jeden model mniej do Look outa.
Sens brania czempiona jest tylko w wypadku wystawiania klockow piechoty, zeby zminimalizowac straty od smoka/mocnych bohaterow. No ale chaos na piechocie to nie jest zbyt mocna opcja.
Sens brania czempiona jest tylko w wypadku wystawiania klockow piechoty, zeby zminimalizowac straty od smoka/mocnych bohaterow. No ale chaos na piechocie to nie jest zbyt mocna opcja.
Kuman, ale ja pytam o odwrotną sytuację, kiedy to bohater pokonuje czempiona w pojedynku, a nie czempion bohatera tak jak w Twoim pytaniu.
- Magnus the Pious
- Magnus the Pious
No, nie inaczej !!!Dymitr do Lohosta pisze:Wrocław nie jest częścią Śląska, który jest powszechnie rozumiany jako Górny Śląsk, geograficzny matole
Dzięki, to drugie wiedziałem.
- Magnus the Pious
- Magnus the Pious
- Khuman
- Ciśnieniowiec
solider4 pisze:Kuman, ale ja pytam o odwrotną sytuację, kiedy to bohater pokonuje czempiona w pojedynku, a nie czempion bohatera tak jak w Twoim pytaniu.
niezkumałem
a grałeś piechotą? może to nie wydaje się mocne tak jak granie najlepszą kawalerią w WH, ale jest ciekawiej niż granie kawą, zabije z jakiegoś shita 1 i bez frenzy trudno się przebić przes co kolwiek, a w piechocie to przynajmiej jakić CR za szeregiyedee pisze:A kto bierze walczacych bohaterow do oddzialu np. knightow? Toc to overkill i totalna wtopa punktow. No i czempion w takim oddziale to zawsze jeden model mniej do Look outa.
Nie chce sie wymadrzac, ale tak - gralem na piechocie dluzszy czas. Testowalem rozne kombinacje zarowno warriorow i maruderow, bo lubie ich klimat. Niestety przy najwiekszych checiach nie posiadam takich zdolnosci zeby taka armia wygrywac z przecietnymi/dobrymi graczami.
W VII edycji poprawila sie piechota chaosu (zmniejszony koszt, lepsze staty warriorsow) i sam liczylem ze armia piechotna bedzie wystawialana. GW jednak postanowil poprawic takze kawe (i to duzo bardziej anizeli piechote), a pozostale armybooki zostaly wzmocnione. W obecnej edycji piechota jest bardzo slaba, chyba ze mozna ja wskrzeszac, jest unbreakeable lub ma ASF i duzo atakow z duza sila... Licze tylko ze wraz z nadejsciem VIII edycji sytuacja sie zmieni.
Jesli grasz na turnieju i chcesz wygrac to musisz wybrac jedyna sluszna sciezke chaosu (niestety) - kawa + magia, bo to jedyna sensowna kombinacja obecnie.
W VII edycji poprawila sie piechota chaosu (zmniejszony koszt, lepsze staty warriorsow) i sam liczylem ze armia piechotna bedzie wystawialana. GW jednak postanowil poprawic takze kawe (i to duzo bardziej anizeli piechote), a pozostale armybooki zostaly wzmocnione. W obecnej edycji piechota jest bardzo slaba, chyba ze mozna ja wskrzeszac, jest unbreakeable lub ma ASF i duzo atakow z duza sila... Licze tylko ze wraz z nadejsciem VIII edycji sytuacja sie zmieni.
Jesli grasz na turnieju i chcesz wygrac to musisz wybrac jedyna sluszna sciezke chaosu (niestety) - kawa + magia, bo to jedyna sensowna kombinacja obecnie.