Szybcy Wojownicy Chaosu na 2250
Szybcy Wojownicy Chaosu na 2250
Rozpiska po polsku, ale chyba to Was nie zniechęci do przeczytania i podrzucenia uwag na jej temat.
Chaos Lord:
MoT, runiczny miecz chaosu, talizman ochrony, zaklęta tarcza, paraliżujący ryk, smok chaosu.
Czarodziej chaosu:
2 DS, MoT, rumak chaosu, 2 poziom.
Czarodziej chaosu:
3x5 Maruderzy konni:
MoS, flaile, muzycy.
2x5 piesków
6 piesków
5 Rycerzy Chaosu:
chorąży, MoN, War Banner, muzyk.
5 Rycerzy Chaosu:
chorąży, MoN, chorągiew rozkoszy, muzyk.
5 Rycerzy Chaosu:
chorąży, MoT, gorejący sztandar, muzyk.
Co o tym sądzicie?
Chaos Lord:
MoT, runiczny miecz chaosu, talizman ochrony, zaklęta tarcza, paraliżujący ryk, smok chaosu.
Czarodziej chaosu:
Czarodziej chaosu:
3x5 Maruderzy konni:
MoS, flaile, muzycy.
2x5 piesków
6 piesków
5 Rycerzy Chaosu:
chorąży, MoN, War Banner, muzyk.
5 Rycerzy Chaosu:
5 Rycerzy Chaosu:
Co o tym sądzicie?
"Three things make the Empire great: faith, steel and gunpowder".
- Magnus the Pious
- Magnus the Pious
No, nie inaczej !!!Dymitr do Lohosta pisze:Wrocław nie jest częścią Śląska, który jest powszechnie rozumiany jako Górny Śląsk, geograficzny matole
co to jest choragiew rozkoszy? Rapturous standard? czemu tzeentch na 3. knightach?solider4 pisze:
5 Rycerzy Chaosu:
5 Rycerzy Chaosu:
smok, tęczowcy, horsemani i kawa.. czysty standard?
PS: jesli po polsku to poprosze "konnych grasantow z piętnem slaanesha i cepami bojowymi"
Tak chorogiew rozkoszy to Rapturous standard.
Niektóre nazwy lepiej jednak brzmią po angielsku
Tęcza na trzeciej kawie, bo z tym sztandarem mają warda na 4+ przed ostrzałem, co pozwala pruć do przodu bez większej obawy o działa i tym podobne maszynki.
Wiem, że to standard, ale szybkiej rozpy, która ma powera raczej nie złożę z piechoty.
Zastanawiam się jeszcze nad zdjęciem poziomów z magów. Zawsze to +70 pts.
Niektóre nazwy lepiej jednak brzmią po angielsku
Tęcza na trzeciej kawie, bo z tym sztandarem mają warda na 4+ przed ostrzałem, co pozwala pruć do przodu bez większej obawy o działa i tym podobne maszynki.
Wiem, że to standard, ale szybkiej rozpy, która ma powera raczej nie złożę z piechoty.
Zastanawiam się jeszcze nad zdjęciem poziomów z magów. Zawsze to +70 pts.
- Magnus the Pious
- Magnus the Pious
No, nie inaczej !!!Dymitr do Lohosta pisze:Wrocław nie jest częścią Śląska, który jest powszechnie rozumiany jako Górny Śląsk, geograficzny matole
Ten z frenzy to Proporzec Wściekłości
gorejacy sztandar daje 5+ ward od ataków w fazie strzelania.
A gadżety na Lordzie mogą być?
gorejacy sztandar daje 5+ ward od ataków w fazie strzelania.
A gadżety na Lordzie mogą być?
- Magnus the Pious
- Magnus the Pious
Ja widze ze ma 4 DS. Z magow faktycznie zrob zwyklych caddych i zdejmij im te marki to oszczedzisz sporo punktow. Jak chcesz na 3x knightach grac i miec na nich bannery to lepiej zainwestuj w ich wieksza liczebnosc. 6-7 z bannerem jest calkiem ok, jak 5-6 to tylko z muzykiem.
Co do samego smoka to ujdzie, ale mozna bardziej pokombinowac. SoM, ToP (albo collar jak masz tylko jednego caddiego) sa przydatne i stosunkowo tanie, a daja odopwiednio znosna sile, magiczne ataki i warda na 5+. Masz jeszcze pare pkt na inne zabawki albo mozesz pooszczedzac i dopakowac inne rzeczy. Sam osobiscie wzialbym dla niego napewno word of agony aby mogl kroic cos wiecej jak tylko czempionow w pierwszej turze walki.
Co do samego smoka to ujdzie, ale mozna bardziej pokombinowac. SoM, ToP (albo collar jak masz tylko jednego caddiego) sa przydatne i stosunkowo tanie, a daja odopwiednio znosna sile, magiczne ataki i warda na 5+. Masz jeszcze pare pkt na inne zabawki albo mozesz pooszczedzac i dopakowac inne rzeczy. Sam osobiscie wzialbym dla niego napewno word of agony aby mogl kroic cos wiecej jak tylko czempionow w pierwszej turze walki.
Dzisiaj przejechałem (zmasakrowałem) tą rozpą TK. Jedyne wprowadzone zmiany to marki na magach, byli Nurglowi. Nie wiem czemu, ale nurgl odpowiada mi najbardziej
- Magnus the Pious
- Magnus the Pious
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
- Khuman
- Ciśnieniowiec
- Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>
tak tak tak powię jeszcze raz tak bo popiream mego przedmówcęRakso_The_Slayer pisze:Chorągiew rozkoszy, Gorejący sztandar - brzmi zajebiście i nie wiem o co Wam chodzi. Jak się Wam język ojczysty nie podoba to za granice
Ja też wolę polskie podręczniki
Co do klasyki, to zdaję sobie z tego sprawę, ale chciałem się upewnić co do przedmiotów
3x TAK dla Papy Nurgl jest świetny, jeszcze się na jego magach nie zawiodłem.Rakso_The_Slayer pisze:Bo Papa Nurgl kocha swoje dzieci (i nie jak Slaanesh - od tyłu )
Chorągiew rozkoszy, Gorejący sztandar - brzmi zajebiście i nie wiem o co Wam chodzi. Jak się Wam język ojczysty nie podoba to za granice
A co do rozpy to taka klasyczna
Co do klasyki, to zdaję sobie z tego sprawę, ale chciałem się upewnić co do przedmiotów
- Magnus the Pious
- Magnus the Pious