Pytania początkujących i niepewnych
Moderator: Yudokuno
Re: Pytania początkujących i niepewnych
Tak moce Kotła możesz rzucać tylko na siebie nie na sojuszników.
Tak samo z czarami wspomagającymi.
Tak samo z czarami wspomagającymi.
Daemons, X-Wing & Black Tea
5/5 to lepsza opcja.
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
Witam,
od pewnego czasu noszę się z zamiarem ponownego zbierania DE (3 podejście będzie ). Chciałbym się dowiedzieć czy to, co planuje kupić będzie dobrym wyborem. Więc do rzeczy:
-batalion
-lord na CO
-box COK
-15 BG (command box+10)
-box demoneteK (cel wiadomy )
-hydra
-box GG (zaraz wyjaśnię)
Powyższa lista wraz z tym co na chwilę obecną ocalalo dawałoby mi:
20 włóczni
2x10kusz
15shadów(GG+korsarze i gs)
1-5 assasinów(5 pozostalych korsarzy+jakies bitsy i gs)
10xCOK (fcg+7)
15 BG
10 harpii
sorcerkę
hero na CO
hydrę
no i jakiegos BSB z bitsów też da się ulepić
Interesuje mnie gra zarówno for fun jak i turniejowa a budżet mam ograniczony. Proszę o jakieś komentarze i porady
Pozdrawiam.
od pewnego czasu noszę się z zamiarem ponownego zbierania DE (3 podejście będzie ). Chciałbym się dowiedzieć czy to, co planuje kupić będzie dobrym wyborem. Więc do rzeczy:
-batalion
-lord na CO
-box COK
-15 BG (command box+10)
-box demoneteK (cel wiadomy )
-hydra
-box GG (zaraz wyjaśnię)
Powyższa lista wraz z tym co na chwilę obecną ocalalo dawałoby mi:
20 włóczni
2x10kusz
15shadów(GG+korsarze i gs)
1-5 assasinów(5 pozostalych korsarzy+jakies bitsy i gs)
10xCOK (fcg+7)
15 BG
10 harpii
sorcerkę
hero na CO
hydrę
no i jakiegos BSB z bitsów też da się ulepić
Interesuje mnie gra zarówno for fun jak i turniejowa a budżet mam ograniczony. Proszę o jakieś komentarze i porady
Pozdrawiam.
Całkiem dobry pomysł. Spokojnie bedziesz mogł grać już tym.
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Bardzo fajne pomysły na zastępowanie figurek, gdyż sam kminię, skąd wytrzasnąć harpie
Moim zdaniem brakuje mi Dark Ridersów. Ja będę próbował skądś sobie wtrzasnąć, gdyż 300zł na 10 DR to nie mam, ale metale są bardzo fajne ;/
Moim zdaniem brakuje mi Dark Ridersów. Ja będę próbował skądś sobie wtrzasnąć, gdyż 300zł na 10 DR to nie mam, ale metale są bardzo fajne ;/
Zaraz 300 zł za 10 sztuka.
Na Allegro DR chodzą po ~20 zł, ostatnio nawet była piątka nówek w blisterkach za 110...
A harpie polecam z gamezona, co prawda wychodzi ~16 zł/model, ale moim zdaniem modele są mistrzowskie.
Na twojej liście brakuje mi kociołka.
Na większe punkty smoka.
No i może jakiegoś pegaza...
Na Allegro DR chodzą po ~20 zł, ostatnio nawet była piątka nówek w blisterkach za 110...
A harpie polecam z gamezona, co prawda wychodzi ~16 zł/model, ale moim zdaniem modele są mistrzowskie.
Na twojej liście brakuje mi kociołka.
Na większe punkty smoka.
No i może jakiegoś pegaza...
sprzedam z gz harpie z miłą chęcią albo wymienie na widzmy
Coż wymienione rzeczy doskonale pasują do budżetu jakim dysponuję . Nad smokiem już sobie pracuję. Znalazłem w galerii ciekawy link, który zainspirował mnie do zabawy w rzeźbienie . Myślałem nad zrobieniem DR z GR i częsci od DE warriorsów( dość pospolite ale skuteczne ). Jednak koszta są zbyt wysokie, więc odkładam to na później. Na razie chciałbym zacząć grać na jakies 1500 pkt czymś do walki w zwarciu . Co do modeli GZ-są fantastyczne jednak dość kosztowne tak więc może kiedyś się na nie skuszę. Do tego zabawy w smoki i inne pegazy planuję za jakiś czas. Trzeba najpierw zebrać sensowny trzon armii.
tak samo grywalne, jak każde inne... trza tylko umieć nimi graćŻaba pisze:harpie z GZ są mistrzowskie ale kompletnie nie grywalne...
Ż.
...mój bohaterlohost pisze:wspolczuje komus kto byl moderatorem gdy ja sie podobnie zachowywalem. od czytania tego szajsu mozg sie lasuje.
Wtedy nie możesz mieć assasina Ponieważ on MUSI startować na początku gry w jakimś oddziale w ukryciu
Kurcze, to mam niesamowitego pecha - gdyż ja DR za 20ł na allegro jeszcze nie spotkałem ;/
No i ja planuję zrobić och sobie z GR z WE, + te części które mam po batalionie. kolega czeka aż mu przyjdzie batalion WE, to pożyczy mi kilka części, wrzucę w silikon i potem odcisnę ;D
A te modele z GZ, gdzie mogę je kupić(w Polsce oczywiście)? Jakiś sklep...?
No i ja planuję zrobić och sobie z GR z WE, + te części które mam po batalionie. kolega czeka aż mu przyjdzie batalion WE, to pożyczy mi kilka części, wrzucę w silikon i potem odcisnę ;D
A te modele z GZ, gdzie mogę je kupić(w Polsce oczywiście)? Jakiś sklep...?
- Prowokator
- Wałkarz
Na sindarionie były z tego co kojarze, ale pewny nie jestem . Musisz sam poszukać http://www.sindarion.istore.pl/sklep,30 ... n,0,0.html
,,Everybody lies...''
Jak myślicie, dałoby się skutecznie grać delfami zupełnie bez cold one'ów? Klimat armii mi się bardzo podoba, ale tych dinozaurów nie jestem w stanie jednak strawić. Gdyby zakładać, że będzie się grać bez chariotów i kawy coldoneowej to dużo armia traci, czy powinno nie być problemów?
- Prowokator
- Wałkarz
To tak jak byś grał WE na samych elfach bez pomocy driad, drzew itp. Dla mnie te dinki to jest świetny klimat i do tego ze statystyk wynika, że są bardzo dobre i opłacalne. Na twoim miejscu bym zrobił rozpę ,,bezcoldonową'' i tym zagrał. Bez chariota można przeżyć, ale bez ciężkiej konnicy już będzie zdecydowanie trudniej
,,Everybody lies...''