Pytania wszelakie ... ;)

Warriors of Chaos

Moderator: JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
trikk
Szef Wszystkich Szefów

Re: Pytania wszelakie ... ;)

Post autor: trikk »

Standard 2000+
Woody, do przodu
HE, jak Star Dragon, to zalezy czy helki zdejma smoka, jak zdejma to do przodu, jak nie to remis-do tylu.
DE, dobrze zlozone i zagrane kroi WoCh, chyba, ze smoka zdejma helki ;)
Release the Przemcio!

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

Post autor: Durin »

w tych starych usciśleniach wyczytałem że nie można czaru z book of secrets zmieniać na 1 prawda to, aktualne to?
Shino?

yedee
Mudżahedin

Post autor: yedee »

Nieprawda, to uscislenie powstalo przed wyjsciem faka i juz nie jest aktualne.

Awatar użytkownika
Breslauer
Chuck Norris

Post autor: Breslauer »

Czy waszym zdaniem na format 2250 opłacalne jest wystawiać jedynie 5 rycerzy chaosu i 5 wybrańców jeśli chodzi o speciale?

Awatar użytkownika
Delight
Chuck Norris

Post autor: Delight »

Chaos_Warrior pisze:Czy waszym zdaniem na format 2250 opłacalne jest wystawiać jedynie 5 rycerzy chaosu i 5 wybrańców jeśli chodzi o speciale?
5 wybrańców spadnie po pierwszym ostrzale... i punkty w plecy.
Moim zdaniem jak chcesz się bawić w chosenów to w oddziałach minimum po 15.

A ja mam takie pytanie:
Jedynką z nurgla możemy wybrać sobie dowolny model z oddziału przeciwnika nawet herosa prawda?
Czy mogę wycelować jedynkę nurgla np. w sztandar w unicie? Taki np. magiczny sztandar :) I Unit zostaje bez sztandaru. (Nie mówię tutaj o BSB tylko o zwykłym sztandarze w klocku).

Awatar użytkownika
RAFIX
Falubaz

Post autor: RAFIX »

sztandaru oddziałowego nie możesz zabić, jak go zabijesz następny z oddziału go podnosi
sztandar się traci przez ucieczkę z kombatu i zniszczenie go przez magie

Awatar użytkownika
Mythren
Pseudoklimaciarz

Post autor: Mythren »

Jesteś pewien? Jakby się zastanowić, to dopłacając do unitu płaci się za upgrade jednego modelu do standard bearera a nie za sam sztandar, więc możnaby to zinterpretować tak, że tylko ta jedna jednostka w oddziale może nieść sztandar.

Awatar użytkownika
ANtY
Kretozord
Kontakt:

Post autor: ANtY »

Tu nie ma co interpretować zasady są jasne.

yedee
Mudżahedin

Mythren pisze:Jesteś pewien? Jakby się zastanowić, to dopłacając do unitu płaci się za upgrade jednego modelu do standard bearera a nie za sam sztandar, więc możnaby to zinterpretować tak, że tylko ta jedna jednostka w oddziale może nieść sztandar.
Poczytaj RB, czasami sie mozna czegos ciekawego dowiedziec. :)

Awatar użytkownika
Mythren
Pseudoklimaciarz

Czytam po troche każdego dnia, ale tego wszystkiego dużo jest ;)

Awatar użytkownika
Breslauer
Chuck Norris

Post autor: Breslauer »

Powtórzę moje pytanie bo padła tylko jedna odpowiedź a to troszkę mało :evil:

Czy warto wystawiać na format 2250 po 5 Knightów czy 5 Chosenów? #-o

yedee
Mudżahedin

Chaos_Warrior pisze:Powtórzę moje pytanie bo padła tylko jedna odpowiedź a to troszkę mało :evil:

Jak jestes turbo-klimaciarzem i grasz tylko z kilkoma kumplami o podobnych zapatrywaniach, to czemu nie? Wszystko warto wtedy wystawic.

Jezeli powyzsze Ciebie nie dotyczy to:

Chosenow nie warto nigdy wystawiac wg. mnie. Jak juz chcesz sie bawic w piechote to mozesz wrzucic caly ich klocek (15+) albo 5-6 z markiem slaanesha, tarcze, dwuraki i masz jako takich kolesi do flankowania, ale to tylko luzne pomysly. Naturalnie tylko wtedy gdy grasz z przeciwnikiem malo strzelajacym.

Rycerze sa jedna z najlepszych jednostek WoC w chwili obecnej i kazda ich liczba jest pozadana. Generalnie im wiecej tym lepiej, no i z moich doswiadczen wynika ze nie warto zbyt wiele uwagi poswiecac zadnym upgreadom, bo wychadza wtedy cholernie drogo. Jak chcesz 5 sztuk wystawic, to najlepiej tylko z muzykiem.

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

Takie pytanko bo dzisiaj pojawiła się wątpliwość. Spawn po wylosowaniu dystansu ruchu przechodzi przez las. Las go spowalnia czy nie?
Obrazek

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec
Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>

Post autor: Khuman »

yedee pisze:
Chaos_Warrior pisze:Powtórzę moje pytanie bo padła tylko jedna odpowiedź a to troszkę mało :evil:

Jak jestes turbo-klimaciarzem i grasz tylko z kilkoma kumplami o podobnych zapatrywaniach, to czemu nie? Wszystko warto wtedy wystawic.

Jezeli powyzsze Ciebie nie dotyczy to:

Chosenow nie warto nigdy wystawiac wg. mnie. Jak juz chcesz sie bawic w piechote to mozesz wrzucic caly ich klocek (15+) albo 5-6 z markiem slaanesha, tarcze, dwuraki i masz jako takich kolesi do flankowania, ale to tylko luzne pomysly. Naturalnie tylko wtedy gdy grasz z przeciwnikiem malo strzelajacym.

Rycerze sa jedna z najlepszych jednostek WoC w chwili obecnej i kazda ich liczba jest pozadana. Generalnie im wiecej tym lepiej, no i z moich doswiadczen wynika ze nie warto zbyt wiele uwagi poswiecac zadnym upgreadom, bo wychadza wtedy cholernie drogo. Jak chcesz 5 sztuk wystawic, to najlepiej tylko z muzykiem.

1. dla kilmatu wszystko :wink:

2. choseni spłacają się, ale khorna lub nurgla i musi być dodatkowo ołtarz i koleszka z favored of the god's, a dwie opcje bronie czyli tarcze i halabardy 8)

3. knight najlepszą jednostka jest to fakt, ale jest ich mało, jeśli zabiją ci 1 a niedaj boże 2 i niemasz frenzy, to ma się problemy z przebiciem jakiegoś klocka... piechotke warto testować :twisted:
Rakso_The_Slayer pisze:Takie pytanko bo dzisiaj pojawiła się wątpliwość. Spawn po wylosowaniu dystansu ruchu przechodzi przez las. Las go spowalnia czy nie?
niestety spowalnia :(

Awatar użytkownika
PIOTROSLAV
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: PIOTROSLAV »

Chosenów jeśli juz to 15+, ale chłopaki drodzy jak licho są...
kawaleria natomiast jest dobra pod każdym względem - ja gram z muzykiem i sztandarowym zazwyczaj...

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec
Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>

Post autor: Khuman »

mam pytania do dwóch przedmiotów:

ojciec mieczy, czy jak np. DE rzuci 1 / 1 / 3 na wtrafienie, to z hate przerzuci tylko 3?

zbroja potępienia, czy jak np. Blodek wyrzucił 1 / 2 / 3 / 4 / 5 / 6, to pierw ma przerzuca, a potem dopiero w trafia jeszcze raz?

żyraFFa

Post autor: żyraFFa »

Hej

Mam małe pytanie odnośnie furek papcia Nurgla

Na jakiej podstawce jest, czy daje premię do As i jak go zrobić??

Z gory dzięki za odpowiedź i pozdro
"żyraFFa"
Jest moc :D

Awatar użytkownika
Mythren
Pseudoklimaciarz

Palanquin of Nurgle

The character and his Carriers fight as a single model with a Unit Strength of 5 (even in challenges). They are mounted on a 50mm wide by 50mm deep base.

The mortal palanquin is carried by four Chaos Warriors of Nurgle. They give the character 2 Weapon Skill 5 Strength 4 Initiative 5 attacks.
The Carriers add +2 to the Armour Save of the character (to a maximum of 1+) mounted on the palanquin.

czyli podstawka 50x50 i +2 do AS

http://www.games-workshop.com/gws/catal ... GameStyle=
tak to chyba oficjalnie wygląda, ale osobiście nie mam pomysłu jeszcze jak to skonwertować

żyraFFa

Post autor: żyraFFa »

Dzięki za odpowiedź, możesz mi jeszcze to zdanie przetlumaczyć:
Mythren pisze: The mortal palanquin is carried by four Chaos Warriors of Nurgle. They give the character 2 Weapon Skill 5 Strength 4 Initiative 5 attacks.
Byłbym bardzo wdzięczny :)
Jest moc :D

yedee
Mudżahedin

Mythren pisze:Palanquin of Nurgle

The character and his Carriers fight as a single model with a Unit Strength of 5 (even in challenges). They are mounted on a 50mm wide by 50mm deep base.

The mortal palanquin is carried by four Chaos Warriors of Nurgle. They give the character 2 Weapon Skill 5 Strength 4 Initiative 5 attacks.
The Carriers add +2 to the Armour Save of the character (to a maximum of 1+) mounted on the palanquin.

czyli podstawka 50x50 i +2 do AS
Wtf? :shock: Skad ty masz takie informacje? Nie slyszalem jeszcze o takim palanquinie...

ODPOWIEDZ