Doch na PGA
Doch na PGA
Hej, jeśli uda mi się skompletować brakujące modele i podana niżej rozpiska zda test w Katowicach to chciałbym z tym jechać na PGA.
Hero:
GUO +4lv+Trappings of Nurgle+Nurgling Infestation=670
Herald Nurgla+bsb+Palanquin of Nurgle+Noxious Vapours=215
Herald Tzeentcha+Spell Breaker=140
Core:
Furie x5=60
Furie x5=60
Horrory x10=120
Horrory x20+chempion+standard bearer=264
Plaguebearers x16+chempion+standard bearer+Standard of Seeping Decay=241
Special:
Nurglings x3=105
Rare:
Flamers x5=175
Beasts of Nurgle x3=300
suma: 2350
Hero:
GUO +4lv+Trappings of Nurgle+Nurgling Infestation=670
Herald Nurgla+bsb+Palanquin of Nurgle+Noxious Vapours=215
Herald Tzeentcha+Spell Breaker=140
Core:
Furie x5=60
Furie x5=60
Horrory x10=120
Horrory x20+chempion+standard bearer=264
Plaguebearers x16+chempion+standard bearer+Standard of Seeping Decay=241
Special:
Nurglings x3=105
Rare:
Flamers x5=175
Beasts of Nurgle x3=300
suma: 2350
z kopią Twoich demonów +thurion pisze:duzy + bo cos innego
+ vs inne demony bo mega wytrzymale
+ bo ciezko tym przegrac
- bo malo mobilne i np gejowskich DE raczej za chiny ludowe nie dorwiesz
- bo nienawidze Nurgla
mysle ze napewno powalczysz
pzdr
z kopią Bladego/Moich/Kalafiora raczej minus, blodzio z flejmingami robi rzeź
fajne bo inne ciekawe czy sie sprawdzi
Hej
Dzięki za komentarze, choć przyznam, że po uwzględnieniu waszych rad musiałbym zmienić całą armie .
1. Syrenka wydaje mi się zbędna, mogę dodać ewentualnie chempiona do flamerów, i łapać bloodzia oddziałami. Przy generale i bsb powinny one spokojnie ustać i przytrzymać go do nadejścia GUO.
2. Potem już wystarczy rzucić "1" Nurgla i zabić go kombinacją statica i ataków z GUO. Taka jest przynajmniej teoria, muszę to jeszcze w praktyce sprawdzić.
3. Zastanawiam się również nad wywaleniem scrolla i daniem dodatkowej pd na heraldzie tzeentcha. Osiągam w ten sposób 12 pd, co daje mi dużo więcej możliwości rozegrania fazy magii.
4. Odnośnie walk z gej elfami oddział 6+ podstawek nurglingów powinny dać rade wypchnąć ich z lasu, i wystawić ich na moje strzelanie i magie.
pozdrawiam
Dzięki za komentarze, choć przyznam, że po uwzględnieniu waszych rad musiałbym zmienić całą armie .
1. Syrenka wydaje mi się zbędna, mogę dodać ewentualnie chempiona do flamerów, i łapać bloodzia oddziałami. Przy generale i bsb powinny one spokojnie ustać i przytrzymać go do nadejścia GUO.
2. Potem już wystarczy rzucić "1" Nurgla i zabić go kombinacją statica i ataków z GUO. Taka jest przynajmniej teoria, muszę to jeszcze w praktyce sprawdzić.
3. Zastanawiam się również nad wywaleniem scrolla i daniem dodatkowej pd na heraldzie tzeentcha. Osiągam w ten sposób 12 pd, co daje mi dużo więcej możliwości rozegrania fazy magii.
4. Odnośnie walk z gej elfami oddział 6+ podstawek nurglingów powinny dać rade wypchnąć ich z lasu, i wystawić ich na moje strzelanie i magie.
pozdrawiam
Bloodzia spokojnie mogą złapać:
flamery, nurglingi
Zatrzymać go mogą w mojej armii:
plugasy, duze horrory, bestie, małe horrory z heraldem, GUO, flamery i nurglingi.
Tutaj raczej chodzi o to, że bloodzio nie ma łatwych celów ataku, gdzie wpadnie będzie stał, i w końcu doczeka się na moją kontrę.
flamery, nurglingi
Zatrzymać go mogą w mojej armii:
plugasy, duze horrory, bestie, małe horrory z heraldem, GUO, flamery i nurglingi.
Tutaj raczej chodzi o to, że bloodzio nie ma łatwych celów ataku, gdzie wpadnie będzie stał, i w końcu doczeka się na moją kontrę.
- swieta_barbara
- habydysz
Wrzuc stubborn na BSB - bedziesz przejebany. I zabierz mu palankin, szkoda zeby zginal, im mniejsza podstawka takich kluczowych modeli, tym lepiej. Pare punktow mozesz zaoszczedzic zabierajac poziom z GUO.
Demony bez syreny - heh, wyszczelalbym Cie do nogi.
Anyways, podoba mi sie jej zaplesnialy klimat.
Demony bez syreny - heh, wyszczelalbym Cie do nogi.
Anyways, podoba mi sie jej zaplesnialy klimat.
- 4 karabiny
- Beast from the East
Nie w wykonaniu ćwierćmózga Boberathurion pisze:+ bo ciezko tym przegrac
Jak już horrory mają sztandar dałbym im Icon of Sorcery.
Fajna rozpiska, ma Nurgla (pozdro Thurion ) i nie jest kolejną kalką. No i tylko na dwóch bogach - dobre.
Grałem na infestacji i mocno doradzałbym wzięcie drugiego oddziału nurgląt, np. za jedną bestię. Przy jednej jednostce może się zdarzyć że jest ona za daleko od GUO albo właśnie z jakiejś przyczyny zniknęła.
Sztandar stubborn niby przy nurglingach fajny, ale w naszej okolicy jednak trochę demonicznych armii jest i miałyby ładnego boosta, zwłaszcza że dużo osób wystawia sztandar -2 Ld.
Grałem na infestacji i mocno doradzałbym wzięcie drugiego oddziału nurgląt, np. za jedną bestię. Przy jednej jednostce może się zdarzyć że jest ona za daleko od GUO albo właśnie z jakiejś przyczyny zniknęła.
Sztandar stubborn niby przy nurglingach fajny, ale w naszej okolicy jednak trochę demonicznych armii jest i miałyby ładnego boosta, zwłaszcza że dużo osób wystawia sztandar -2 Ld.
Bober pisze:Hej
hmm, 4 karabiny, chyba nie jestem "tym bobrem" za którego mnie bierzesz, bo ja Cie osobiście nigdy nie poznałem. Za tydzień w Katowicach jest turniej na zasadach PGA, zobaczę jak mi się ta armia spieszę. I w tedy ewentualnie zrobię pewne korekty.
pozdrawiam
Sorry rozwalilo mbnie to;)
- 4 karabiny
- Beast from the East
Łooo f..k ale dojeba....m.
Sorry wielkie myślałem, że to nasz lubelsko warszawski Bober
W każdym razie przepraszam bo ten nasz to właśnie lubi jak się do niego tak odzywasz itd.
Sorki jeszcze raz. Miło bylo poznać BTW.
Sorry wielkie myślałem, że to nasz lubelsko warszawski Bober
W każdym razie przepraszam bo ten nasz to właśnie lubi jak się do niego tak odzywasz itd.
Sorki jeszcze raz. Miło bylo poznać BTW.
- 4 karabiny
- Beast from the East
Kurcze, ja w sumie się dziwiłem co on tak długo flejma nie łapie??
Normalnie nie jak nasz Bober
Normalnie nie jak nasz Bober
- 4 karabiny
- Beast from the East
BrutalBoberr pisze:BUahahahh Karabinek :* moja kochana kolezanko cos Ci nie poszlo:p