Problem jest następujący, ponieważ mamy Oath stone który daje nam 1 MR na oddziale, wiadomo MR się nie kumuluje ale co się dzieję jeśli mamy MR 1 a do tego dodamy kumulatywny MR 1 np z rune of warding. Więc czy bazowe MR (1) +1 =2? czy może 1??
Pozdro
Magic resistance 1+1=2?
Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer
Magic resistance 1+1=2?
Paskudny uśmiech power gamera
A w ogóle to z jakiej racji DE mogą stackować Null Stone'a ponad 3 razy, mając więcej niż 3MR, według uściśleń sędziowskich:
Czy DE przypadkiem nie mają już i tak ostrej ochrony magicznej z pomocą Ring of Hotek? Czemu akurat oni mają być wyjątkiem od zasad (bezpośrednio zapisanych w Rulebooku, w którym jest zapisane, że niż 3MR mieć nie można)? Czy może to błąd słowny w uściśleniach?a) Można mieć więcej niż MR3 dzięki nullstone'om
"Remember, a Dwarf's only as big as his beard."
Raczej nie chodzi mi o użycie Null Stone'a (-ów) w grze, bo wiadomo - rzadko kiedy ten item się stackuje by skorzystać z tego wyjątku.
Chodzi mi raczej o zasadę - dlaczego w ogóle podjęto się wprowadzania kolejnego wyjątku od reguły, wyraźnie zapisanych w Rulebooku? No i dlaczego akurat dla Dark Elfów?
I pytanie trochę bardziej na temat, tak żeby się upewnić:
Czy jako, że zapisek runy na sztandar - Rune of Sanctuary - nie mówi nic o stackowaniu się runy (nie ma słówka "cumulative), to czy nakładając więcej niż jedną z tych run na jeden sztandar zyskuje się Magic Resistance 2 lub 3?
Chodzi mi raczej o zasadę - dlaczego w ogóle podjęto się wprowadzania kolejnego wyjątku od reguły, wyraźnie zapisanych w Rulebooku? No i dlaczego akurat dla Dark Elfów?
I pytanie trochę bardziej na temat, tak żeby się upewnić:
Czy jako, że zapisek runy na sztandar - Rune of Sanctuary - nie mówi nic o stackowaniu się runy (nie ma słówka "cumulative), to czy nakładając więcej niż jedną z tych run na jeden sztandar zyskuje się Magic Resistance 2 lub 3?
"Remember, a Dwarf's only as big as his beard."