MASTER PGA - Lord of the Green! 17/18.X.09
Re: MASTER PGA - Lord of the Green! 17/18.X.09
ale powiedz ze nie slusznie 

The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
Abandoned
Ależ ze wszech miar słusznie - racja Twojej racji jest oczywista 

no 
a co do odpowiedzi?

a co do odpowiedzi?
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
Abandoned
Abandoned
nie do konca. niegdzie nie wystepuje adittional hand weapon i choppa.ksch pisze:Ależ ze wszech miar słusznie - racja Twojej racji jest oczywista
Zawsze jest two choppas lub do choppy dokupuje sie additional choppe

choc imo i tak scenariusz zamienia bron oddzialu na choppy... skoro wiec bronia oddzialu sa 2 bronie to obie powinny byc zamienione na choppy
dokladnie.
Abandoned
Abandoned
Walczymy o możliwość naciągnięcia zasad dla tancerzy, dobrze pamiętam
Pytanko do tych, którzy już zabukowali sobie nocleg, względnie są z Poznania, możecie coś polecić? Bo nasza ekipa bierze się za załatwianie tego od jutra:)

Pytanko do tych, którzy już zabukowali sobie nocleg, względnie są z Poznania, możecie coś polecić? Bo nasza ekipa bierze się za załatwianie tego od jutra:)
-
- Plewa
A czemu niby oddzialy ktore maja miec 2 hand weapony mialyby dostac 2 choppy?
To analogicznie rzecz biorac, kazdy powinien dostac po dwie. Od razu by sie night gobliny czy inni swordsmeni ucieszyli z dodatkowego ataku.
To analogicznie rzecz biorac, kazdy powinien dostac po dwie. Od razu by sie night gobliny czy inni swordsmeni ucieszyli z dodatkowego ataku.
Ja mam nocleg w Hostel Poznań ale watpie zeby jeszcze jakies miejsca były - zadzwon : http://www.slowackiego.hostelpoznan.pl/cennik.htmlksch pisze:Walczymy o możliwość naciągnięcia zasad dla tancerzy, dobrze pamiętam![]()
![]()
Ja rozumuję w ten sposób: mam hand weapon, wymieniam na choppy = zyskuję. Mam dwa razy hand weapon wymieniam na choppę = zyskuję i tracę (+1s, -1A). Chyba, że damy, że jak masz aditional to on zostaje normalnie, a druga broń to choppa. Oczywiście tancerze wciąż są poszkodowani w takiej sytuacji ponieważ oni mają po prostu wardancer weapons, więc opcja additional + choppa u nich nie występuje. Dlatego ze wszech miar słusznie Pasiak walczy o dwie choppy. Oczywiście można powiedzieć - nie chcesz chopp na tancerzach - nie bierz, ale byłby to prostacki responsTajemniczyWarboss pisze:A czemu niby oddzialy ktore maja miec 2 hand weapony mialyby dostac 2 choppy?

Dzięki Rzymek

- dziekanotr
- Wodzirej
Witam, czy jest juz jakas lista zgloszonych? jesli tak to moge prosic o link? niby jest na stronie strefy zero ale tam nie moge znalezc, pozdrawiam
- szafa@poznan
- Rulzdaemon
Po kolei.
Shino - juz raz mówiłem Ci żebys najpierw czytał, potem pisał, nie na odwrót
Oddział NIE ZAMIENIA broni, tylko dostaje JEDNĄ, DODATKOWĄ CHOPPĘ.
Nie, nie dostaje dwóch chop.
Nie, nie zamienia dwóch broni na dwie chopy.
Jak ma dwie broni, to może walczyć nimi normalnie, albo zrezygnować z dodatkowego ataku na rzecz +1 do siły.
Od hitów z Big Bossa obowiązuja normalnie wszystkie rzuty ochronne.
Shino - juz raz mówiłem Ci żebys najpierw czytał, potem pisał, nie na odwrót

Nie, nie dostaje dwóch chop.
Nie, nie zamienia dwóch broni na dwie chopy.
Jak ma dwie broni, to może walczyć nimi normalnie, albo zrezygnować z dodatkowego ataku na rzecz +1 do siły.
Od hitów z Big Bossa obowiązuja normalnie wszystkie rzuty ochronne.
Beasts of Chaos - circa 5k
Warriors of Chaos - circa 5k
Daemons of chaos - circa 3,5k
Czy Fanatyka mozna dać załodze maszyny? Wiem ze niby piechota ale... 

- szafa@poznan
- Rulzdaemon
Otrzymuje, nie zatępuje.Jeden oddział piechoty otrzymuje darmowe choppy. Może ich używać zamiast swojej zwykłej broni.
Może, nie musi.
Nie wkręcaj ludziom. Chopa jest dodatkiem, mozesz jej uzywac zamiast normalnej broni.
Fanatyka możesz dac oddzialowi piechoty, i robisz to na poczatku bitwy. Na poczatku bitwy załoga maszyny nalezy do maszyny, a nie piechoty (piechota = infantry, rulebookowe). Więc nie

Beasts of Chaos - circa 5k
Chociaż tyle mozna było zbalansowac;p tak polowa przegietych kopaczoarmii ma jeszcze wiecej mocy a tak przynajmniej cokolwiek by było dla innych:P(tak, nie chce wystawiac kusznioli)
Nie no szczury to armia dla ambitnych 

W obecnych czasach napewno bardziej niż najnowsze armie 

Rzymek - dzięki Twojemu linkowi mamy problem z noclegiem z głowy, także dzięki za uczynność