Pytania wszelakie ... ;)

Warriors of Chaos

Moderator: JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec
Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>

Re: Pytania wszelakie ... ;)

Post autor: Khuman »

żyraFFa pisze:Dzięki za odpowiedź, możesz mi jeszcze to zdanie przetlumaczyć:
Mythren pisze: The mortal palanquin is carried by four Chaos Warriors of Nurgle. They give the character 2 Weapon Skill 5 Strength 4 Initiative 5 attacks.
Byłbym bardzo wdzięczny :)

ten tron nosi 4 warriorsów którzy mają : 2WS 5S 4I 5A, tylko niewiemz kąd te informacje wzioł Mythren... w podręczniku jest napisaneprzecie jakie ma statystyli i pisze jak działa... tak jest na podstawce 50x50, osobiście używałem model pandomicusa ( czy jak to się pisało ) tego specjal heralda nurgla 8)
kuman pisze:mam pytania do dwóch przedmiotów:

ojciec mieczy, czy jak np. DE rzuci 1 / 1 / 3 na wtrafienie, to z hate przerzuci tylko 3?

zbroja potępienia, czy jak np. Blodek wyrzucił 1 / 2 / 3 / 4 / 5 / 6, to pierw ma przerzuca, a potem dopiero w trafia jeszcze raz?
czy ktoś odpowie? :(

yedee
Mudżahedin

Post autor: yedee »

ten tron nosi 4 warriorsów którzy mają : 2WS 5S 4I 5A
No cos Ci tlumaczenie nie wyszlo. :D To dopiero byloby giete, szkoda ze tlko 2 WS.... :mrgreen:

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec

przynajmiej prubuje :D to dawaj twardzielu tłumacz 8)

ps.: i niech wkońcu ktoś odpowie na me pytanie :roll:

Awatar użytkownika
Mythren
Pseudoklimaciarz

Post autor: Mythren »

Głupio mi teraz trochę, ale mój błąd z tym całym opisem, to chyba był poprostu jakiś post na forum a ja nie zweryfikowałem przed copy paste, mea culpa.
W kwestii palanquina sprawa wygląda ostatecznie tak, podstawka 50x50 i daje armor save jak zwykły mount, a nie +2.

Przepraszam za to całe zamieszanie.

A tak swoją drogą w kwestii tłumaczenia, to by było "Palanquin mortali jest niesiony przez czterech nurglowych wojowników chaosu. Dają oni modelowi 2WS 5S 4I 5A.", ale to w sumie nie ważne.

Sama nazwa "palanquin", gdyby ktoś był zainteresowany, pochodzi od lektyki stosowanej w indiach, która tak własnie się nazywała.

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec

nic się nie stało złego... już myśalałem że coś w WD wyszło nowego, albo coś w tym rodzaju, fajowo wiedzieć z kąd pochodzi geneza tego słowa :)

Awatar użytkownika
Mythren
Pseudoklimaciarz

To tak w ramach pokuty ;)

yedee
Mudżahedin

Mythren pisze: A tak swoją drogą w kwestii tłumaczenia, to by było "Palanquin mortali jest niesiony przez czterech nurglowych wojowników chaosu. Dają oni modelowi 2WS 5S 4I 5A.", ale to w sumie nie ważne.
No i znowu nie tak. Jako ze jestem "twardziel" :wink: to samemu sprobuje:

blabla...daja 2A z WS5 o S4 na I5...

Kto widzi roznice? :lol2:

Awatar użytkownika
Solider
Falubaz

Post autor: Solider »

Delikatnie Twoje tłumaczenie wygrywa :lol2:
"Three things make the Empire great: faith, steel and gunpowder".

- Magnus the Pious
Dymitr do Lohosta pisze:Wrocław nie jest częścią Śląska, który jest powszechnie rozumiany jako Górny Śląsk, geograficzny matole
No, nie inaczej !!!

Awatar użytkownika
Mythren
Pseudoklimaciarz

Tylko wszystko Ci się przesunęło o jedno w lewo, bo to miało być pięć ataków o sile pięć przy współczynniku walki wręcz równym dwa z inicjatywą cztery. ;) Dobra, eot bo się burdel tutaj zaczyna robić.

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

Mythren pisze:"Palanquin mortali jest niesiony przez czterech nurglowych wojowników chaosu. Dają oni modelowi 2WS 5S 4I 5A."
Złe tłumaczenie.
yedee pisze: blabla...daja 2A z WS5 o S4 na I5...
Dobre tłumaczenie.

Widac kto się angielskiego pilnie uczy ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec

kuman pisze:mam pytania do dwóch przedmiotów:

ojciec mieczy, czy jak np. DE rzuci 1 / 1 / 3 na wtrafienie, to z hate przerzuci tylko 3?

zbroja potępienia, czy jak np. Blodek wyrzucił 1 / 2 / 3 / 4 / 5 / 6, to pierw ma przerzuca, a potem dopiero w trafia jeszcze raz?
czy ktoś odpowie? :([/quote]

[-o<

Awatar użytkownika
Delight
Chuck Norris

Post autor: Delight »

Moim zdaniem:
kuman pisze: ojciec mieczy, czy jak np. DE rzuci 1 / 1 / 3 na wtrafienie, to z hate przerzuci tylko 3?
Przerzuca tylko 3 ponieważ JUŻ trafił na dwóch jedynkach w siebie- a trafionych nie przerzuca.
Oj tu już trzeba zapytać "znawców" w myśl zasady że kości nie mogę być przerzucone 2 razy.

W faq do warriorów nie znalazłem informacji na ten temat;/
http://www.games-workshop.com/MEDIA_Cus ... eb2009.pdf

yedee
Mudżahedin

Co do armour of damnation:

uscislenia 12e:
JeŜeli w wyniku działania dwóch przeciwstawnych magicznych przedmiotów, zaklęć
lub zdolności jakiś rzut trzeba przerzucić dwukrotnie (np. jeden model przerzuca
wszystkie nieudane rzuty na trafienie i atakuje drugi model, który ma przedmiot
ochronny nakazujący przeciwnikowi przerzucić wszystkie udane rzuty na trafienie), to
działanie obu przedmiotów po prostu się wyłącza – wykonujemy jeden rzut i niczego
nie przerzucamy.
Jesli chodzi o father of blades, to wydaje sie rozsadne rozwiazanie zapropownowane przez Delighta.

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec

yedee pisze:Co do armour of damnation:

uscislenia 12e:
JeŜeli w wyniku działania dwóch przeciwstawnych magicznych przedmiotów, zaklęć
lub zdolności jakiś rzut trzeba przerzucić dwukrotnie (np. jeden model przerzuca
wszystkie nieudane rzuty na trafienie i atakuje drugi model, który ma przedmiot
ochronny nakazujący przeciwnikowi przerzucić wszystkie udane rzuty na trafienie), to
działanie obu przedmiotów po prostu się wyłącza – wykonujemy jeden rzut i niczego
nie przerzucamy.
Jesli chodzi o father of blades, to wydaje sie rozsadne rozwiazanie zapropownowane przez Delighta.
dziękować dziękować :D
Delight pisze:Moim zdaniem:
kuman pisze: ojciec mieczy, czy jak np. DE rzuci 1 / 1 / 3 na wtrafienie, to z hate przerzuci tylko 3?
Przerzuca tylko 3 ponieważ JUŻ trafił na dwóch jedynkach w siebie- a trafionych nie przerzuca.
Oj tu już trzeba zapytać "znawców" w myśl zasady że kości nie mogę być przerzucone 2 razy.

W faq do warriorów nie znalazłem informacji na ten temat;/
http://www.games-workshop.com/MEDIA_Cus ... eb2009.pdf
dziękować dziękować :D

ps.: w końcu wiem :twisted:

Peter99
Warzywo

Post autor: Peter99 »

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec

luzz... :)

Awatar użytkownika
Delight
Chuck Norris

Skomentowane ;)

@Kuman--> Niezamaco ;)

Luk
Wałkarz

Post autor: Luk »

Pytanko czy jak throgg jest w armii i jest dołączony do oddziału trolli to trolle muszą testować głupotę ( gdy są w jednym oddziale )

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec

Delight pisze:@Kuman--> Niezamaco ;)
?? co ??
Luk pisze:Pytanko czy jak throgg jest w armii i jest dołączony do oddziału trolli to trolle muszą testować głupotę ( gdy są w jednym oddziale )
tak muszą choć on nie ma głupoty

Awatar użytkownika
Delight
Chuck Norris

"Niema za co" ;)

ODPOWIEDZ