Grimoire Daemonicus (Daemons of Chaos FAQ)
Moderator: KrzysiekW
Re: Grimoire Daemonicus (Daemons of Chaos FAQ)
Ok dzięki za odpowiedzi.. Trochę rzeź z tym ward save'em
Jeszcze znalazłem jedną rzecz, która wymaga wyjaśnienia. Otóż w zasadach armii podane jest, że wszystkie ataki są magiczne. I mam pytanie o flamer'y. Przy opisie podane jest, że strzelanie jest "..treated as normal missile.."
W związku z tym Flames o' Tzeentch są normalne czy magiczne..
Jeszcze znalazłem jedną rzecz, która wymaga wyjaśnienia. Otóż w zasadach armii podane jest, że wszystkie ataki są magiczne. I mam pytanie o flamer'y. Przy opisie podane jest, że strzelanie jest "..treated as normal missile.."
W związku z tym Flames o' Tzeentch są normalne czy magiczne..
wszystkie ataki demonów czy w CC czy w shootigu są magiczne
To nie heraldowie. Ma to znaczenie przy dolaczaniu do jednostek. Herald of Khorn nie moze dolaczyc do jednostki Pink Horrorow, a Skulltaker jak najbardziej.Qba pisze:1. Czy bohaterów - np. Epydemius i Maska można wystawiac podczas normalnych potyczek? czy są traktowanie jak np. Korad von Carstein czy Bugman? Czy może to po prostu mocniejsze wersje heraldów?
czemu skulltaker może się przyłączyć do horrorów przecież jest khornowym demonem
@Rafix, masz to w FAQ
Nawiasem mowiac, warto przynajmniej swoj FAQ znac, wiec jak grasz danonkami to wsydz sie
Nawiasem mowiac, warto przynajmniej swoj FAQ znac, wiec jak grasz danonkami to wsydz sie
gram demonami ale nigdy raczej nie uda mi się zagrać ze SPECAMI, więc wszystkie akapity dotyczące ich zasad po prostu nie czytam.
Dzięki za odpowiedzi. Jeszcze mam pytanie co do giftów. Czy gifty są traktowane jak magiczna broń? (vide firestorm blade) Chodzi mi o przedmioty, które "wyłączają" (np. obsidian armour) specjalne efekty broni. Wyłączają gifty czy też nie?
- dziekanotr
- Wodzirej
wszystkie ataki demonow sa magiczne, nie wazne czym walcza, wiec takk;)
Mam pytanie o gifta Tzeentch's Will.
Czy przerzut jednej kości przypada na każdą turę: moją i przeciwnika.
Opis przedmiotu:
The Demon may re-roll a single D6 once per player turn (including a single dice from a batch of 2D6, 3D6 and so on).
Czy przerzut jednej kości przypada na każdą turę: moją i przeciwnika.
Opis przedmiotu:
The Demon may re-roll a single D6 once per player turn (including a single dice from a batch of 2D6, 3D6 and so on).
-
- Mudżahedin
-
- Mudżahedin
Nie sadzilem , ze nawet taki duzy i stary demon sie boi Polanskiego
Ja myślę że jest pryśnięty szarym podkładem