Orki i Gobliny 2000 pkt

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Ketman
Mudżahedin

Orki i Gobliny 2000 pkt

Post autor: Ketman »

1 Orc Great Shaman @ 300 Pts
General; Magic Level 4; Big Waagh; Choppa
Nibbla's Itty Ring [20]
Staff of Baduumm [40]
Power Stone [25]

1 Night Goblin Shaman @ 135 Pts
Magic Level 2; Little Waagh
Staff of Sneaky Stealin' [50]

1 Night Goblin Shaman @ 135 Pts
Magic Level 2; Little Waagh
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]

1 Black Orc Big Boss @ 180 Pts
Heavy Armour; Battle Standard
Morks Spirit Totem [50]
1 Boar

5 Goblin Wolf Riders @ 71 Pts
Spear; Light Armour; Musician
5 Wolf

5 Goblin Wolf Riders @ 71 Pts
Spear; Light Armour; Musician
5 Wolf

21 Night Goblins @ 117 Pts
Shortbow; Musician
2 Fanatic

31 Night Goblins @ 201 Pts
Netters; Shield; Standard; Musician
1 Night Goblin Boss
2 Fanatic

23 Orc Boyz @ 174 Pts
Choppa; Light Armour; Shield; Standard; Musician
1 Orc Boss

23 Orc Boyz @ 174 Pts
Choppa; Light Armour; Shield; Standard; Musician
1 Orc Boss

2 Spear Chukka @ 70 Pts

2 Spear Chukka @ 70 Pts

2 Spear Chukka @ 70 Pts

2 Spear Chukka @ 70 Pts

1 Doom Diver @ 80 Pts

1 Doom Diver @ 80 Pts

Casting Pool: 10 + pierscionek
Dispel Pool: 6 +3 ze szmatki +2 DS

Models in Army: 159
Total Army Cost: 1998

Da się tym pocisnąć imperium ?

Awatar użytkownika
Dasieq
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Dasieq »

Pewnie że da. Tylu balist żaden czołg nie przyjmie na klate. Gobosy i orki...mało tego ale cóż, magia jest kosztowna.
Chociaż w sumie na te punkty jesteś teraz nastawiony na full obronę a nie atak, więc nie wiem czy chcesz to imperium cisnąć czy wystarczy ci remis...
"Kobieta powinna być na tyle wykształcona, żeby przyciągnąć głupich mężczyzn i na tyle wulgarna, by kusić inteligentnych"

Awatar użytkownika
loko
Masakrator

Post autor: loko »

wsadzilbym jakes herdy jako kontre bo jej nie masz a liczyc ze nic nie dojedzie to mozna sie przeliczyc:) taka moja uwaga poparta swierzym doswiadczeniem :)
kupię bretke,orki, leśne elfy i wampiry. http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=52293

Awatar użytkownika
Undead
Falubaz

Post autor: Undead »

Imperium od kopa sie kładzie...jak dobrze wszystko pojdzie to powinienies czołgi poskładać w 2 tury a artylerie magią pocisnąć...na imperium fajna rozpa...aczkolwiek ja ze zmian które bym wprowadził to zamienił bym 2 chuki na 1 katapke i tyle...a tak to cała reszta mnie sie spodoba... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Awatar użytkownika
Dasieq
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Dasieq »

No tak. Imperium z kopa ale gdzie on tu jest? 2 oddziały orków którzy mają po jednej czoppie więc w starcu z oddziałem imperialnym i detką od boku leżą i kwiczą :? Oddziałów na konkretny atak jest stanowczo za mało. Imperium ostrzałem zakosi mu szeregi, do tego jak przypadkiem trafi w jeden oddział wyrzutnia rakiet to po bitwie. Za mały front. Fanole w oddziale goblinów bitwy nie załatwią, a unieruchomienie czołgu też chyba nie do końca.
"Kobieta powinna być na tyle wykształcona, żeby przyciągnąć głupich mężczyzn i na tyle wulgarna, by kusić inteligentnych"

Awatar użytkownika
Charki
Falubaz

Post autor: Charki »

6 czuk + klopa albo 4 +2 jest lepsze imo od 8 bolcy.
Imperium na czołgach poskładasz, ale.. bedąc graczem imperialnym składającym rozpiske na bitwe z orkam, biorąc pod uwagę orkowy park maszyn który bym spotkal, napewno bym nie wziął dwóch czołów, zastanowiłbym się czy wogóle jest je sens dawać i nie lepiej zagrać na orki bez czołgów ;) Więc może wrto troche uszczuplic park maszyn

Awatar użytkownika
Yahoo82
Kradziej

Post autor: Yahoo82 »

Rozpa ciekawa, ale co zrobisz, jak okaże się, że nia ma czołgów, są armaty, hellstormy i masa strzelania? Do tego jakaś piechota i ciężka konnica... Nie odbijesz tego.
Dlatego zmieniłbym 2 chukki na lobbę i może zamiast jednego klocka orkasów dałbym NG z fanolami. Ewentualnie kosztem NG z łukami podrasowałbym orkasy do big unsów ze spearami.

Chyba, że jesteś pewien dwóch czołgów - wtedy powinienes zrobić złomowisko :twisted:
Obrazek

I może następnym razem ktoś łaskawie napisze co jest nieregulaminowe w podpisie zanim go wypierdzieli?

Awatar użytkownika
Ketman
Mudżahedin

Post autor: Ketman »

Dziękuje bardzo za tyle odpowiedzi :)

hmmm mysle ze loba + 6 bolcow moze byc ok. Co do czołgów to niestety nie mam pewnosci ze beda 2 (co do jednego to mam 95 % szansy ze wystawi).

myslicie zeby zamiast jednego dooma dac 4 trolle ?

Awatar użytkownika
loko
Masakrator

Post autor: loko »

4 trole to 160 , wiec jeszcze bys musial pkt poszukac ktorych nie masz. mowie wywal luki na ng i wsadz herdy albo jazde savage.
kupię bretke,orki, leśne elfy i wampiry. http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=52293

ODPOWIEDZ