Armie WFB
- Temple Guard
- Falubaz
Następne w kolejnosci chyba TK i Skaven.
Gwardia umiera, ale się nie poddaje
www.robinofsherwood.fora.pl - forum o wspaniałym, klimatycznym serialu "Robin z Sherwood" - zapraszam serdecznie!
www.robinofsherwood.fora.pl - forum o wspaniałym, klimatycznym serialu "Robin z Sherwood" - zapraszam serdecznie!
No to sporo bo 10% z 13/15 armii. (tyle ich jest?)
Graj WoCh, mało graczy
Graj WoCh, mało graczy
wszystko zalezy gdzie, na Pomorzu najwiecej osob gra:
Dwarfami, HE (zdecydowanie najwiecej) i DE
potem WoCh, DoCh i VC (mniej wiecej po rowno i znacznie mniej od pierwszej 3)
najmniej gra Skavenami, TK czy Bestiami*
*(o armiach bez bookwych jak DoW czy ChD nie wspominam)
Dwarfami, HE (zdecydowanie najwiecej) i DE
potem WoCh, DoCh i VC (mniej wiecej po rowno i znacznie mniej od pierwszej 3)
najmniej gra Skavenami, TK czy Bestiami*
*(o armiach bez bookwych jak DoW czy ChD nie wspominam)
Oj będą będą Już się o to nie bój.
Najmniej jest bestii, ogrów itd, ale to są najsłabsze armie, dlatego ich tak mało.
Jeśli chcesz grać turniejowo to ogrami średnio będzie szło, a po co masz zmieniać armie
Ja bym robił Skavenów, Lizaki, Tomb Kingsów, Wood Elfy ... ciekawe armie, a nie ma ich zbyt wiele.
Najmniej jest bestii, ogrów itd, ale to są najsłabsze armie, dlatego ich tak mało.
Jeśli chcesz grać turniejowo to ogrami średnio będzie szło, a po co masz zmieniać armie
Ja bym robił Skavenów, Lizaki, Tomb Kingsów, Wood Elfy ... ciekawe armie, a nie ma ich zbyt wiele.
Szczerze mówiąc, to jakoś nigdy się nią nie przejmowałemRelosu pisze:nie usuną jej największej wady czyli spieprzania od byle czego =)
To dobry okres żeby zacząć grać Skavenami. Będziesz mógł mówić o tych, którzy zaczęli w listopadzie "ach, to Ci, którzy grają nowymi Skavenami, bo są przegięci. Splywam na nich wąskim strumieniem! Ja, gracz szóstoedycyjny" Tak na poważnie z tych mniej popularnych armii ta jest zdecydowanie najciekawsza.
Szczuraski mają jedną wielką zaletę: można nimi zagrać na wiele sposobów (szkoda, że większość ogranicza się do jednej góra dwóch rozpisek). Przecież można iść w strzelanie, magię, partyzantkę, ofensywną piechotę i w niewyobrażalną hordę (na 2000pkt spokojnie możesz przeskoczyć 220 modeli). Jedyne czego tej armii brakuje, to kawaleria, ale jakoś tak ciężko mi wymyślić, w jaki sposób mogłaby ona powstać w kanałach...
Co do tego lichego morale i spieprzania, to się nie zgodzę, u mnie spiernicza, to na czym średnio mi zależy, najważniejsze rzeczy mają 9 lub 10 LD. Nie jest zbyt popularne 10 LD ze zwykłych herosów, a tutaj jest to możliwe przy grze Eshinem.
Jedyną wadą armii jest tak na prawdę jej liczebność, mam w domu ok 300 modeli i jak patrzę na tą ilość, to odechciewa mi się malowania. Przez tą mnogość figurek armia jest sporo droższa od reszty "jakościowych" armii. Niebawem ukaże się kolejna odsłona Skavenów i znów trzeba będzie dokupić trochę świeżych modeli.
Co do tego lichego morale i spieprzania, to się nie zgodzę, u mnie spiernicza, to na czym średnio mi zależy, najważniejsze rzeczy mają 9 lub 10 LD. Nie jest zbyt popularne 10 LD ze zwykłych herosów, a tutaj jest to możliwe przy grze Eshinem.
Jedyną wadą armii jest tak na prawdę jej liczebność, mam w domu ok 300 modeli i jak patrzę na tą ilość, to odechciewa mi się malowania. Przez tą mnogość figurek armia jest sporo droższa od reszty "jakościowych" armii. Niebawem ukaże się kolejna odsłona Skavenów i znów trzeba będzie dokupić trochę świeżych modeli.