Codex 7 edycji dla besti?

Beastmen

Moderator: Dibo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Ratzing
Kretozord

Re: Codex 7 edycji dla besti?

Post autor: Ratzing »

Nowość to nie jest, bo spory czas temu to linkowali na herdstonie.
Nowsze jest chyba to:
I have heard that along with Ghazrak, Gorthor and Morghur returning there will be three other characters;

A Minotaur character who pulls along a braystone and can cast spells

A drunken centigor character with a magical double handed weapon

Some monster called ' the thing in the woods'

please someone of authority confirm or rebuff as i am desperate to know if its true
I to:
I heard some more info from my source today, as to tell the truth the more I hear the harder I find it to believe. Anyways;

Apparently all units with the Ambush special rule will be able to do so, no more half deployed and half in ambush

There will be different 'breeds' of hound available as upgrades, however upgrading them means they lose ambush. No further info on this was forwarded to me.

There will be a range of mutations available as upgrades for characters in similar vein to chaotic/demonic/vampyric upgrades

Harpies are almost 100% gonna be in the new list

I would be in-debted to the Pie Man to either confirm or deny this info, or at the very least confirm or deny that he may at some time confirm or deny this info
Uerph.

Klops
Falubaz

Post autor: Klops »

Takiet am z herdstona

Apparently all units with the Ambush special rule will be able to do so, no more half deployed and half in ambush

--------------------------------------------------------------------------------

The claim that Harpies will be in the book seems to be unanimous, but I've heard they're called Gargoyles - whatever. A man-sized flying unit seems to be on the cards.

I've heard that Daemon Princes will return as a Lord option, cheaper and with magical attacks, with access to 150pts (?!) of Beast Mutations - given that most of these are rather more formidable/fundamental than the Mortal Gifts, this should make them a more attractive choice than in the Warriors of Chaos book.

There's going to be a new marked (pretty sure it's Nurgle, but it could be Slaanesh) Daemon Prince Special Character, too.

I've also heard about a Tzeentchian Brayshaman with a raven's head, which sounds rather cool.

All the current Special Characters will be returning.

EDIT: I've also heard something about Daemonkin, which sounded rather garbled. I guess it's a new unit, or a (special) character, or something? The beastman equivalent of possessed/forsaken?

--------------------------------------------------------------------------------

Hound breeds "MAY" or "MAY NOT" be divided into four categories: Attack hounds which get extra attacks, Gaurd hounds which may have a flanking rule similar to empire detachments, Pursuit hounds which roll an extra d6 in pursuit disgarding the lowest roll and Hunting packs which may have the scout rule.

There MAY be a large monster on the unit strength 3 bases which accompanies lord level characters as an upgrade similar to monstrous mounts but NOT a mount in of itself. I thought this may be the thing in the woods mentioned earlier.

Awatar użytkownika
Shinue
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Shinue »

kolejne plotki z warseera a właściwie z WD:

Kod: Zaznacz cały

This months WD, page 12 may have provided confirmation of new Beastmen.

'If you go down to the woods today you're sure for a big surprise... especially if its one of the dark woods that cover the Old World.'
najbardziej prawdopodobnym terminem wydaje się być luty 2010.
Obrazek

Varinastari
Masakrator

Post autor: Varinastari »

Powiem szczerze,nie wiem czego się spodziewać po gw.....
Mam troszkę nadzieji, co do efektów marków(choć odmneinnych efektów na rożnych jednostkach już raczej nie będzie).
Spodziewam się 2 ataków dla bestigorów(to już norma w 7mej edycji....,a jak na hth zorientowaną armię Bestiom teraz brakuje kopa).Zmienią magię,bestie dostaną odmienne lory od demonów i wocha.To chyba oczywiste.
Marzy mi się troszkę lataczy(jeśli plotki o tych gargulcach są prawdziwe,to cieszę się niezmiernie :mrgreen: ).
Znając świat,splewią kompletnie shaggotha i giganta,zatem ich brak w nowym ab uważalbym za coś dobrego :)
Zasada ambush-a wymaga pewnych dostosowań do realiów 7ej edycji.
Opcja ulepszeń psów,ciekawe,nie powiem.
Czekam na to cholerstwo z lasu,skavom jakoś nie ufam....śmierdzą :mrgreen:
Przynajmniej bardziej od kóz.
:mrgreen:

Awatar użytkownika
cobra651
Wodzirej

Post autor: cobra651 »

Occ pisze:Przynajmniej bardziej od kóz.
:mrgreen:
Uważaj, bo V kolumna Szczurzego Legionu czuwa, i żadna koza przed nią nie jest bezpieczna :wink:

A z tym smrodem to kłóciłbym się, nasze kozy śmierdzą bardziej od kanalarzy :mrgreen:

Awatar użytkownika
Shinue
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Shinue »

cobra651 pisze:A z tym smrodem to kłóciłbym się, nasze kozy śmierdzą bardziej od kanalarzy :mrgreen:
czy w Kędzierzynie-koźle wszyscy graja kozami? :wink:
Obrazek

Awatar użytkownika
cobra651
Wodzirej

No herb miasta do czegoś zobowiązuje :wink: Pewnie jego założyciele byli zmutowanymi kultystami Chaosu :lol2: A tak na poważnie, to chyba jestem jedyny. Kiedyś był jeszcze jeden ziomek w czasach 5 edycji, ale wyjechał za granice, zaś młodszych to nie czaję, poza tą moją grupą, w której nikt inny ich nie posiada.

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

Post autor: Kefas »

Lublin miasto z rogami a kóz mało, chociaż znam fajną bandę z Zamościa :> co do szczurów to w Lublinie lepiej ;) większa frekwencja pomimo że część postanowiła opanować na jakiś czas Albion! no i pamiętajcie że jest taki szczur co ma rogi i wcale nie jest kozą ;) Kto w rankingu na najbardziej śmierdzące "coś" prowadzi ale wiem że nie chciał bym być w jednym pokoju z papcią nurglem który właśnie puścił bąka ;)

Awatar użytkownika
cobra651
Wodzirej

No Albion także zabrał sporą grupę moich znajomych, ale cześć już wróciła, a część wraca. Niestety zapomnieli o swoim hobby, co jest przykre bo graczy Bestii jest naprawdę mało, ale widzę w tym winę ich połowic, bo są straszliwie dominujące i twierdzą że chłopaki są za starzy na zabawę żołnierzykami (ciekawe że żadna nie powie im tego wprost, ja dowiedziałem się tego od mojej żony, bo te kobiety to jej dobre koleżanki). Co do graczy szczurów, to znam jednego, ale od momentu skończenia studiów również rzucił grę w WFB. GUO jest najbardziej śmierdzący i nieczysty w świecie WFB i nic go nie przebije :wink: A zaraz na drugim miejscu są nasze śmierdzące kozy :mrgreen:

Awatar użytkownika
Deather
Chuck Norris

Post autor: Deather »

nie ma tutaj kogoś z nożyczkami? przecież jest tyle tematów do p********** głupot, po kiego piszecie w tym?

Może jestem naiwny, ale jeśli w takim temacie pojawiają się posty, to powinno to oznaczać pojawienie się jakichś plotek/przecieków bądź też rozmowy na temat takowych, a nie to, że komuś się nudzi.

Awatar użytkownika
trikk
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: trikk »

Panowie, koniec offtopa bo powycinam!
Release the Przemcio!

Awatar użytkownika
Pocisk
Masakrator

Post autor: Pocisk »

Awatar użytkownika
Jasif
Masakrator

Post autor: Jasif »

pieknie pieknie :-D co prawda fala plastiku mnie napawa niechecia, ale i tak sie nie moge doczekac reedycji booka :-D mysle, ze potworki z WoCh odpadna i na ich miejsce wpadnie troche nowych rzeczy. mam adzieje, ze bedzie duzo mozliwosci mieszania, bo przy tak malej ilosci oddzialow jaka sie zapowiada bedzie potzrebna jaks roznorodnosc, np. jak maja tearaz skaveni ( chodzi o wybor rozmaitych ulepszen)

Gargulce musza miec jakies fajne figurki bo IMo nie pasuaj do bestii klimatem ( jakos do mnie to po prostu nie przemawia)

Gorgon - o tak, prosze, zamiast shaggego cos pakernego sie nam nalezy ;-)

Opcja herdstonu - uwazam, ze byloby to swietne!
paulinka17 pisze:Mówiłem, jabaniutki nawet oczka zmrużył z rozkoszy.
Dziedzic pisze:JH i UD razem, piekło zamarzło i serce Szaitisa pękło.

Awatar użytkownika
Marios
Mudżahedin

Post autor: Marios »

Ja już z niecierpliwością czekam na nowy AB do bestii.
Oczywiście mam nadzieję, że dorzucą sporo oddziałów bo jak na razie to nie będzie z czego wybierać.
W obecnych planach jeśli dojdą tylko gargulce i gorgona to prawdę mówiąc i tak będzie mało oddziałów do wyboru.
Mariusz 'Marios' Krakowczyk
Inkwizytor Warszawa
Niekończąca się krucjata przeciw "wujkowi dobra rada".
trikk pisze:Z głupotą można żyć.

Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Post autor: Jasiuuu »

jeśli polepszą bestigory herdy i centki a do tego te nowe gargulce to myślę że na tych 4ech jednostkach ze wsparciem minosów będzie można oprzeć fajny offensik

Awatar użytkownika
Temple Guard
Falubaz

Post autor: Temple Guard »

Bestigory mogłyby dostać Chaos Armour - skoro używają dwuraków i nie mogą mieć tarcz to save 4+ się przyda.
Gwardia umiera, ale się nie poddaje

www.robinofsherwood.fora.pl - forum o wspaniałym, klimatycznym serialu "Robin z Sherwood" - zapraszam serdecznie!

Awatar użytkownika
szafa@poznan
Rulzdaemon

Post autor: szafa@poznan »

bez czy z chaos armourem, nadal będą raczej szarże zbierać niż sami szarżować, a więc i padac jak muchy.

Jak by nie kombinować, w ofensie są 3 rodzaje oddziałów:
- wsparcie
- przyjmowacze szarż
- jednostki pizgające

Wsparcia powinno byc ile trzeba (małe, tanie herdy, gargulce, psiaki, centki), jednostek naporowych zawsze mielismy dużo (minosie, DRO, gigant, szagot, rydwany), ale funkcje przyjmowacza to co najwyżej mogli rycerze pełnić.

Bestigory jako napór zawsze prpzegrywały konkurencję z krówkami; zaś na przyjmowacza byli za mjentcy. save 4+ tego nie poprawi; poprawiłby to np. sutbborn, czy to bazowy czy z jakiegos itemu. A może nie z itemu tylko herdsttona? Marzenie żeby go dostali, ale to by było coś :D

ew. jakiś ward, dwie rany czy regenka mogłby poprawic ich funcjonalność jako przyjmowacza - ale to stubborn byłby absolutnym wypasem :)
Ostatnio zmieniony 2 lis 2009, o 14:46 przez szafa@poznan, łącznie zmieniany 1 raz.
Beasts of Chaos - circa 5k
Warriors of Chaos - circa 5k
Daemons of chaos - circa 3,5k

Awatar użytkownika
Temple Guard
Falubaz

Post autor: Temple Guard »

To wszystko prawda co piszesz, ale ChA im się należy, moim zdaniem, bo powinni mieć lepszego save'a, a ponieważ tarcz mieć nie mogą to inaczej się go poprawić nie da (chyba że by się bawili w jakies scaly skin ;)). Niby niewiele, ale zawsze coś.
Gwardia umiera, ale się nie poddaje

www.robinofsherwood.fora.pl - forum o wspaniałym, klimatycznym serialu "Robin z Sherwood" - zapraszam serdecznie!

Awatar użytkownika
wru
Chuck Norris

Post autor: wru »

Więcej nowych bestii!!! Po Starym Świecie grasuje tyle ich rodzajów a panom z GW się pomysły skończyły.
Come crawling faster, obey your Master...

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: GarG »

Coś słyszałem ze mają je łączyć z Ogrami #-o :?
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ? :)
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...

ODPOWIEDZ