1500 na skirmishu

Moderator: Ziemko

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
bem
Kradziej

1500 na skirmishu

Post autor: bem »

Żeby było zabawnie:

1 Skink Priest @ 150 Pts
General; Magic Level 2; Lore of Heaven
Itxi Grubs [25]
Cloak of Feathers [25]

1 Skink Priest @ 150 Pts
Magic Level 2; Lore of Heaven
Dispel Scroll [25]
Rod of the Storm [25]

1 Skink Priest @ 150 Pts
Magic Level 2; Lore of Heaven
Dispel Scroll [25]
Blood Statuette of Spite [25]

10 Skink Skirmishers @ 70 Pts
Blowpipe

Blowpipe

Blowpipe

Blowpipe

Blowpipe

4 Terradon Riders @ 120 Pts
Javelin
4 Terradons @ [0] Pts

4 Terradon Riders @ 120 Pts
Javelin
4 Terradons @ [0] Pts

14 Mengil Manhide's Manflayers @ 458 Pts
Great Weapon; Rptr Crossbow; Heavy Armour; Standard; Musician
#Banner Of Kalad [0]
1 Mengil Manhide @ [192] Pts
Great Weapon; Heavy Armour

Casting Pool: 8
Dispel Pool: 5
Models in Army: 76
Total Army Cost: 1498

Co myślicie? Masakry się tym nie zrobi, ale może da się coś ugrać?
Es ist wirklich phantastisch. Es ist wirklich ehrlich phantastisch. Es ist so phantastisch phantastich, ich glaube, ich würde es gerne klauen.

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Menghile u lizakow no comment.

Awatar użytkownika
Bojo
Mudżahedin

Post autor: Bojo »

megile to te twoje jaszczurki by sobie na torebki lub buty przerobili i okradli świątynie niż stanęli na rozkazy slaana :) :wink:
Podpis usunięty, gdyż narusza regulamin forum podpunkt 5.1 http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=12&t=69

pozdrawiamy
Administracja

Awatar użytkownika
bem
Kradziej

ok. rozumiem, że nie w klimacie blablabla. w takim razie można by się równie dobrze przyczepić do cannonów u lizaków (toż to przecie też najemnicy), albo jakiegokolwiek sojuszu w parówce.

z chęcią usłyszę jakieś sugestie co do zamian na inny oddział, tudzież oddziały, jednak chciałabym, żeby armia zachowała swój chamsko-partyzancki charakter. hmmm?
Es ist wirklich phantastisch. Es ist wirklich ehrlich phantastisch. Es ist so phantastisch phantastich, ich glaube, ich würde es gerne klauen.

Awatar użytkownika
Vergal
Warzywo

Post autor: Vergal »

Wywalic mengile, dac kameleony, dodac jednego lub 2 teradony do tych co juz masz by nie panikowali jak jeden zginie... i jak starczy to moze jungle swarm. Klimat zostaje, no ale czy ugrasz... zagraj zobacz.
Przepraszam za bledy ktore robie w pisaniu staram sie je sam znalesc i poprawic

Matis99
Chuck Norris

Post autor: Matis99 »

Vergal pisze:Wywalic mengile, dac kameleony, dodac jednego lub 2 teradony do tych co juz masz by nie panikowali jak jeden zginie... i jak starczy to moze jungle swarm. Klimat zostaje, no ale czy ugrasz... zagraj zobacz.
Z tego co zrozumiałem, autor tematu prosi o ocenianie pod względem powera przy jednoczesnym zachowaniu idei partyzanckiej armii. I patrząc z tego punktu widzenia, zamieniać świetny oddział DoW na splewione w tej edycji kameleony i swarmy nie jest najlepszym pomysłem :).

Awatar użytkownika
Vergal
Warzywo

Post autor: Vergal »

Zalozylem ze najemnicy nie wchodza w gre a tylko kameleony i swarm (ktory nie jest konieczny bo owszem nie oplaca sie go wystawiac) zachowa klimat
Przepraszam za bledy ktore robie w pisaniu staram sie je sam znalesc i poprawic

Awatar użytkownika
Raptor
Kretozord

Post autor: Raptor »

zamieniać świetny oddział DoW na splewione w tej edycji kameleony i swarmy nie jest najlepszym pomysłem .
grasz lizakami?
Obrazek

Matis99
Chuck Norris

SauruS PoweR pisze: grasz lizakami?
A co to ma do rzeczy?

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

Post autor: Kefas »

mengile to oddział najemników... mogą walczyć z kim się im tylko rzewnie podoba imo... a historyjkę można zawsze jakąś sklepać

Awatar użytkownika
Raptor
Kretozord

Kefas pisze:mengile to oddział najemników... mogą walczyć z kim się im tylko rzewnie podoba imo... a historyjkę można zawsze jakąś sklepać
no właśnie nie do końca :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Raptor
Kretozord

Kefas pisze:mengile to oddział najemników... mogą walczyć z kim się im tylko rzewnie podoba imo... a historyjkę można zawsze jakąś sklepać
A co to ma do rzeczy?
To ma do rzeczy ze nie czujesz klimatu.
Obrazek

Matis99
Chuck Norris

SauruS PoweR pisze:
To ma do rzeczy ze nie czujesz klimatu.
Twoją opinia na temat klimatu rozpy lub mojego klimatu nie ma żadnego znaczenia. Wypowiadałem się pod względem mechanicznym, tak jak prosił autor tematu. I miałem rację, dodajmy :).

re down:

Kolejny merytoryczny argument, jak widzę. Kończymy spam, ok :) ?
Ostatnio zmieniony 3 paź 2009, o 18:29 przez Matis99, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Raptor
Kretozord

I miałem rację, dodajmy .
uhuhuhu :lol2:
Obrazek

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Starczy spamowania , bo bede cial...

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

Post autor: Kefas »

rozwiń skrzydła...

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Rozumie Twoja wizje , zamysl , ale rozpa jest mega slaba. Nie masz nic na twarde unity , cala armia na mega wysokim ld 6. Lizaki na full skirmishu dzialaly ok w rozpach na 2k i wiecej w 6 ed. Biegacz , 3xshamanow , morze skinow , 2-3 terki , 2xsalki , to byl power. Teraz to juz przeszlosc , jak dla mnie ta rozpa dostaniesz lomot od prawie kazdej armii. Juz nawet nie mowie o nieklimatycznosci Menghili w lizakach , bo to jest juz total zal.

Awatar użytkownika
bem
Kradziej

Zagrałam jedną bitwę na tej rozpisce, na dodatek nie była rozstrzygnięta, nad czym ubolewam :< Bitwa była toczona przeciwko O&G. Krótko o rozpisce: big boss na prosiaku, dwóch goblińskich szamanów, chyba 4 klocki goblinów, w każdym po trzech fanoli, 2x5 spider riders, 4x czuka, doom diver, rock lobber.

Skirmish przydał się na czuki, jednak lekko ucierpiał od katapult. Dwa oddziały spadły, kolejne dwa w połowie. Spadły terki - jedne od fanoli, drugie uciekły za krawędź stołu stołu przy ucieczce przed kolejnym :/ Priesty przetrwały, trochę poczarowały. Mengile trochę postrzelały, ale bez rewelacji. Ponad 1000 pkt. utrzymanych czyli plan A wykonany.

U przeciwnika rozpieprzony fast (jeden zapluty, drugi wystrzelony przez mengili), jeden oddział goblinów wdepnął w swoich dwóch fanoli po niezdanej animozji :D kolejny zwiał. Jedna czuka nadwerężona. fanatycy się przelecieli przez skinki, ale później nie miały szczęścia - jeden został zgnieciony przez jednego skinka, który pozostał z oddziału. Powinni mu dać pośmiertny order tudzież inne odznaczenie :D

Obyło się bez spektakularnych akcji, wypruwania flaków i zdzierania skóry. Jak na moją 4 bitwę nie było aż tak źle :) ale już więcej nie wystawię tak porąbanej rozpiski :P

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

bem pisze:. Jak na moją 4 bitwę nie było aż tak źle :) ale już więcej nie wystawię tak porąbanej rozpiski :P

To jest wystarczajaca kwintensencja calego posta , cieszymy sie , ze zmadrzales.

Awatar użytkownika
Raptor
Kretozord

Lizaki nigdy nie zwróciłyby się o pomoc do jakiegokolwiek dark elfa, bo to nie w ich naturze.
A mengil jakby się zapuścił do Lustri... sam wiesz jakby to się skończyło.
HE kiedyś wlazły. Były nawet pokojowo nastawione...
Obrazek

ODPOWIEDZ