DE 1350 vs. HE
DE 1350 vs. HE
Co powiecie na coś takiego ? Będę grał w parze z HE vs. DE+HE
1350 Pts - Dark Elves Army
Sorceress @ 185 Pts
General; Magic Level 2
Dispel Scroll [25]
Focus Familiar [25]
2x Reaper Bolt Thrower @ 200 Pts
6 Shades @ 293 Pts
Great Weapon; Rptr Crossbow; Light Armour
Czempion.
Dark Elf Assassin @ [161] Pts
Rending Star [30]
Rune of Khaine [25]
Cry of War [10]
5 Shades @ 108 Pts
2ndWeapon; Rptr Crossbow; Light Armour
6 Cold One Knights @ 262 Pts
Standard; Musician; Standard of Hag Graef [35]
Czempion:
Ring of Hotek [25]
10 Dark Elf Repeater Crossbowmen @ 110 Pts
Shield.
5 Dark Riders @ 117 Pts
Rptr Crossbow; Musician
5 Harpies @ 55 Pts
5 Harpies @ 55 Pts
Casting Pool: 4
Dispel Pool: 3
Models in Army: 50
Total Army Cost: 1349
Zamiast Hoteka można wsadzić jednego Colda lub 2 Shejdsow lub jeszcze jednych DR.
Czy będą czarowali, nie wiem. Jak tak to Hotek lepiej niech zostanie, zajebiście chroni przed wszelkimi dubletami
Asassin z Sheidsami bedzie siedział ma gwiazdki i ja cos dodatkowe k3 ataki
ASF na Coldach tak aby zawsze oni walili a nie ich.
Pozdrawiam
Sorceress @ 185 Pts
General; Magic Level 2
Dispel Scroll [25]
Focus Familiar [25]
6 Shades @ 293 Pts
Czempion.
Rending Star [30]
Rune of Khaine [25]
Cry of War [10]
5 Shades @ 108 Pts
Czempion:
Ring of Hotek [25]
Shield.
5 Dark Riders @ 117 Pts
Rptr Crossbow; Musician
5 Harpies @ 55 Pts
5 Harpies @ 55 Pts
Zamiast Hoteka można wsadzić jednego Colda lub 2 Shejdsow lub jeszcze jednych DR.
Czy będą czarowali, nie wiem. Jak tak to Hotek lepiej niech zostanie, zajebiście chroni przed wszelkimi dubletami
Asassin z Sheidsami bedzie siedział ma gwiazdki i ja cos dodatkowe k3 ataki
ASF na Coldach tak aby zawsze oni walili a nie ich.
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 3 paź 2009, o 07:52 przez Remx, łącznie zmieniany 1 raz.
Daemons, X-Wing & Black Tea
Przeciwnikiem jest DE i HE wiec i bolce będą a z racji ze hydra duża będzie łatwym celem i nawet w 1-szej turze strzelania może paść :/
Raz grając z orkami dwa bolce w 2 turze przebiły się i została tylko 1 rana a w kolejnej turze dobili ją w combacie.
Co do BG moim zdaniem są za miękcy, HE maja ASF wbije się we mnie coś i padną. CoKi pod osłoną terenową mają za zadanie w 2-3 turze kogos już zaszarżować aby zejść z linii strzału.
W szadersów będzie trudniej strzelać a może las sie trafi to będzie cacy
Ale kto wie może i trochę dziwna ta rozpiska ale tworzona z myślą o HE.
Edit.
WTF ale zemnie ciołek z przyzwyczajenia dałem 3xCore z mysla ze to minimum
Thx za podpowiedz
Jeszcze rozmyślam nad Assasinem czy może naprawdę jego wywalić i dać BG 15szt i tylko 5 Shades zostawić :/ tlko że BG dla mnie spisywali się gdy był Kociołek :/
Raz grając z orkami dwa bolce w 2 turze przebiły się i została tylko 1 rana a w kolejnej turze dobili ją w combacie.
Co do BG moim zdaniem są za miękcy, HE maja ASF wbije się we mnie coś i padną. CoKi pod osłoną terenową mają za zadanie w 2-3 turze kogos już zaszarżować aby zejść z linii strzału.
W szadersów będzie trudniej strzelać a może las sie trafi to będzie cacy
Ale kto wie może i trochę dziwna ta rozpiska ale tworzona z myślą o HE.
Edit.
WTF ale zemnie ciołek z przyzwyczajenia dałem 3xCore z mysla ze to minimum
Thx za podpowiedz
Jeszcze rozmyślam nad Assasinem czy może naprawdę jego wywalić i dać BG 15szt i tylko 5 Shades zostawić :/ tlko że BG dla mnie spisywali się gdy był Kociołek :/
grając w parze z HE przeciw parze DE + HE wystawił bym sie na maxie strzelania i magii..
łącznie macie 4 RBT, 10 łuczników, 10 kuszników, 1-2 DR z kuszami, 2x 10 shadów - taka duża gejownia - elfy najłatwiej wystrzelać
a HE powinny wystawić jakiś WL, by przytrzymać coś co by chciało dojechać.. no i BoS by sobie poczarować
IMO zarówno COK jak i BG zbędni.
pozdrawiam
łącznie macie 4 RBT, 10 łuczników, 10 kuszników, 1-2 DR z kuszami, 2x 10 shadów - taka duża gejownia - elfy najłatwiej wystrzelać
a HE powinny wystawić jakiś WL, by przytrzymać coś co by chciało dojechać.. no i BoS by sobie poczarować
IMO zarówno COK jak i BG zbędni.
pozdrawiam
co to jest AHW ?
Sądzę ze 2x1h weapons ? Jeżeli tak to jest już doliczona z Runą może dostać 7 ataków jak dobrze wylosuje.
Co do strzelania sądzisz aby wywalić Assasina i wszystkie punkty wpakować w shadersow ? wyszło by 2x 9+1czempion lub bez czempionow 2x11 ?
Sądzę ze 2x1h weapons ? Jeżeli tak to jest już doliczona z Runą może dostać 7 ataków jak dobrze wylosuje.
Co do strzelania sądzisz aby wywalić Assasina i wszystkie punkty wpakować w shadersow ? wyszło by 2x 9+1czempion lub bez czempionow 2x11 ?
jak dla mnie bez championów..
ale jeszcze magia powinna się zmieścić.. tylko trzeba tym uważnie grac.. dobrze odginać harpiami i DR by jakiś zabłąkany oddział nie wpadł w tych shadów
ale jeszcze magia powinna się zmieścić.. tylko trzeba tym uważnie grac.. dobrze odginać harpiami i DR by jakiś zabłąkany oddział nie wpadł w tych shadów
I mówisz to do plewy która wystawia na 10 warriorów sztandar... heh ...Asassello pisze:jak dla mnie bez championów..
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
Ok zmieniłem trochę rozpiskę.
Sorceress @ 185 Pts
General; Magic Level 2
Dispel Scroll [25]
Focus Familiar [25]
6 Shades @ 293 Pts
Czempion.
Rending Star [30]
Rune of Khaine [25]
Cry of War [10]
5 Shades @ 108 Pts
Czempion:
Ring of Hotek [25]
Shield.
5 Dark Riders @ 117 Pts
Rptr Crossbow; Musician
5 Harpies @ 55 Pts
5 Harpies @ 55 Pts
Nie mogłem brać 2 scroli, Familiar po to aby Mag stał gdzieś w ukryciu i coś tam jeszcze mógł podziałać.
Jeszcze dręczy mnie ten Ass bo rzadko z nim gram czy przypadkiem nie będzie za miętki.
Sorceress @ 185 Pts
General; Magic Level 2
Dispel Scroll [25]
Focus Familiar [25]
6 Shades @ 293 Pts
Czempion.
Rending Star [30]
Rune of Khaine [25]
Cry of War [10]
5 Shades @ 108 Pts
Czempion:
Ring of Hotek [25]
Shield.
5 Dark Riders @ 117 Pts
Rptr Crossbow; Musician
5 Harpies @ 55 Pts
5 Harpies @ 55 Pts
Nie mogłem brać 2 scroli, Familiar po to aby Mag stał gdzieś w ukryciu i coś tam jeszcze mógł podziałać.
Jeszcze dręczy mnie ten Ass bo rzadko z nim gram czy przypadkiem nie będzie za miętki.
Czarka i tak nic nie poczaruje, chyba ze bedziesz rzucał chill winda na 4rech kosciach i liczył na IF`ke ... jka dla mnei 2gi scrol obowiazkowo ( szczególnie przeciwko HE)i czarka na 1lev jako caddy.
poza tym nasrane masz w tej rozpisce, jak bys nei mógł tego jakos bardziej rpzezrzyscie ustawic, bohaterowie do bohaterów, cory do corów... etc...
poza tym nasrane masz w tej rozpisce, jak bys nei mógł tego jakos bardziej rpzezrzyscie ustawic, bohaterowie do bohaterów, cory do corów... etc...
Z Hotekiem NIE MOGĘ !!! bo będzie 10 kostek dispela.
Druga sprawa mogę tylko 1 Hero.... Takie zasady tych par.
Tylko Asasin w tej rozpisce w złym miejscu stoi jezeli chciałbys kolejność, więc nie wiem do czego pijesz.
Druga sprawa mogę tylko 1 Hero.... Takie zasady tych par.
Tylko Asasin w tej rozpisce w złym miejscu stoi jezeli chciałbys kolejność, więc nie wiem do czego pijesz.
czytałes pierwszego posta, to parówka... jak kolega z pary bedzie mila mocną magie to sobie poczarują... szczególnie ze kości z BoS trafiaja do wspolnej puliGremlin pisze:Czarka i tak nic nie poczaruje, chyba ze bedziesz rzucał chill winda na 4rech kosciach i liczył na IF`ke ... jka dla mnei 2gi scrol obowiazkowo ( szczególnie przeciwko HE)i czarka na 1lev jako caddy.
Druga sprawa mag jest Generałem i musi sie chować aby go nie sprzątneli dla tego ten familiar aby coś nie coś rzucić
A kto wie może wejdą dwie 6 i dzięki temu czarowi zwróci się.
Moj mag może i z 10 kości rzucać czary a w tej parówce mogę używać adminy kolegi czyli razem 6 kości do czarowania.
Mnie nie mag dręczy a Assasin bo najwięcej punktów kosztuje i czy się spłaci :/
I dla tego pytam czy może zamiast jego i jednych Shadersow wstawić coś innego ?
Myślałem też o Menelach :p przeważnie -3 -4 do strzelania przeciwnik by posiadał.
A kto wie może wejdą dwie 6 i dzięki temu czarowi zwróci się.
Moj mag może i z 10 kości rzucać czary a w tej parówce mogę używać adminy kolegi czyli razem 6 kości do czarowania.
Mnie nie mag dręczy a Assasin bo najwięcej punktów kosztuje i czy się spłaci :/
I dla tego pytam czy może zamiast jego i jednych Shadersow wstawić coś innego ?
Myślałem też o Menelach :p przeważnie -3 -4 do strzelania przeciwnik by posiadał.
Zasugerowałem się nazwa topica za bardzo : ) pominąłem pierwszy wersAsassello pisze:czytałes pierwszego posta, to parówka... jak kolega z pary bedzie mila mocną magie to sobie poczarują... szczególnie ze kości z BoS trafiaja do wspolnej puliGremlin pisze:Czarka i tak nic nie poczaruje, chyba ze bedziesz rzucał chill winda na 4rech kosciach i liczył na IF`ke ... jka dla mnei 2gi scrol obowiazkowo ( szczególnie przeciwko HE)i czarka na 1lev jako caddy.