Skaven 7ed AB - czyli co wyszło z kanałów...

Skaven

Moderator: Hoax

Zablokowany
rada
"Nie jestem powergamerem"

Re: Skaven 7ed AB - czyli co wyszło z kanałów...

Post autor: rada »

##Kefas, kasuj posta, u mnie też już są te fotki :)
edit2:
zorientuj się w jakiej cenie/ile będzie w przeliczeniu na PLsy, może się dogadamy jakoś i mi podeślesz nowe zabawki :) im szybciej tym lepiej :D

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

Post autor: Kefas »

nie sądzę żeby rozdawali te maluchy... :D

Awatar użytkownika
Robbbb99
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Robbbb99 »

Odpowiadam 99 to nie jest mój rok urodzenia wiem co to interpunkcja ale bez tego mi się szybciej pisze i zastanowię się czy tego używać :D

Awatar użytkownika
ANtY
Kretozord
Kontakt:

Post autor: ANtY »

Obrazek
TO MAJĄ BYĆ KRYSZTAŁY SPACZENIA?
może jeszcze jaśniej... :evil:

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

kółko mi się tak średnio podoba szczerze napisawszy... widac że wykorzystali szczurki ze strych setów, a to właśnie co zaznaczyłeś w kolorze to mi się najmniej podoba

Awatar użytkownika
eliah91
Masakrator

Post autor: eliah91 »

Będzie fajny jak:
-przerobi się działko na większe
-odleje sztandar i walnie się dwa taki po bokach, a nie na górze
Obrazek

Awatar użytkownika
Cosmo
Oszukista

Post autor: Cosmo »

Hmm mnie niepokoi jedna rzecz. Ze zdjec w kodeksie wnioskowalem ze Wheel bedzie na podstawce chariotowej. Natomiast jak patrze na te zdjecia, ta powstawka wyglada jakos dziwnie.. Co myslicie?

kanister
Chuck Norris

Post autor: kanister »

Pokaż zdjęcia z kodeksu, to sobie porównamy :mrgreen:
kanister pisze:Fajnie jest cytować siebie.
jawora pisze:Ja tam w lidze online nie startuję, bo za daleko od mojego miasta.

Awatar użytkownika
Lasti
Falubaz

Post autor: Lasti »

Cosmo pisze:Hmm mnie niepokoi jedna rzecz. Ze zdjec w kodeksie wnioskowalem ze Wheel bedzie na podstawce chariotowej. Natomiast jak patrze na te zdjecia, ta powstawka wyglada jakos dziwnie.. Co myslicie?
Wygląda jak od giganta.
Polska grupa zrzeszająca sympatyków Age of Sigmar:

https://www.facebook.com/groups/438370546345173/

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

te dzialka z przodu mnie osobiście się podobają.
Co do podstawki to wydaje mi się że kólko będzie na rydwanowej.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

rada pisze:##Kefas, kasuj posta, u mnie też już są te fotki :)
edit2:
zorientuj się w jakiej cenie/ile będzie w przeliczeniu na PLsy, może się dogadamy jakoś i mi podeślesz nowe zabawki :) im szybciej tym lepiej :D
ceny? ceny masz juz podane na stronce GW :D

Awatar użytkownika
Cosmo
Oszukista

Re kanister: Hehe nice try ;)

Gigantowa chyba nie, ale jakas taka gruba jak na rydwanowa. Troche jak 60mm..Chociaz to moze zludzenie.

Awatar użytkownika
Zulus
Mudżahedin

Post autor: Zulus »

Model supplied with a 50mm x 100mm base.
ze stronki GW
Największym wrogiem słonia jest smok.

Awatar użytkownika
Cosmo
Oszukista

Chujnia ze juz nie ma setow.. Wiecie moze czy jakis zorganizowany pre-order sie szykuje? Bard/Cytadela? Chetnie bym sie podpial.

No i przy okazji obiecany playtest kolka..
Male punkty z WE.. Troche zjebalem bo wystawilem kolko z tylu w obawie przed salwami lucznikow (WE zaczynaly). I w sumie jedna tura dzialania zmarnowana.. Trzeba sie przestawic psychicznie ze cos u myszolakow moze miec 6T ;-)
W pierwszej turze kolo dostalo rane z Haila, ale bez dramatu na reakcji D6 bo.. wydawalo mi sie ze to D6 kula sie za rany odniesione w combacie ;P Troche zwalowalem, ale dopiero sie ucze nie? ;) Podjechalem szalone 5" ;D ale zdalem test Ld na powstrzymanie sie od strzelania, wiec screen Slavow sie nie przypalil. Drzewo wyszlo z lasu, kolko przy krawedzi wziuuum tak zeby wpasc w jego bok i... nie dojechalo ;> No zatrzymalo sie jakies 2" przed, wiec drzewo i tak bylo najblizszym celem. Sila.. MISFIRE <tlucze glowa w sciane> Co sie dzieje? Random direction na pelnych obrotach ;P Niestety inzynier stwierdzil ze drzewo przed nim to kiepski kierunek i.. pognal dokladnie spowrotem w miejsce z ktorego kolo zaczelo gre na 18" ;D Czyli wylecialo za stol ;> W kolejnej turze wyszlo i pobieglo jakies 10" do przodu (dopiero pozniej doczytalem ze kolo powyjsciu z krawedzi nie moglo sie ruszyc :/). W tym czasie drzewo salilo szarze na bok moich Clanratow, ponownie wystawiajac sie jako najblizszy cel. Sila.. 6.. Moglo byc lepiej, ale zle nie jest.. Przebijam dwa razy.. Ile ran? 4.. <przewraca sie pod stol w palpitacjach> Drzewo wpierdala sie od boku w klocek walczacy z Wildami i zamiata. Trace sztandar, klocek i dostaje szarze Wildow w drugi klocek Clanratow (na szczescie po wczesniejszej ucieczce juz sie zdazyl zebrac i odwrocic przodem). Drzewo pobieglo 8", co okazalo sie za malo zeby dobiec do tegoz klocka. Kolko dzielnie pognalo za drzewem na jakies 11", znowu najblizszy cel. Sila 10 woha! Przebicie.. Udalo sie, drzewo padlo. Kolejny najblizszy cel - Wildzi. Niestety z pozostalych dwoch hitow przebilem tylko jeden, ale to juz wystarczylo zeby Clanraci sami zlamali Wildow. Kolko zwrot i jazda w centrum pola (zostal juz jeden oddzial lucznikow - na wprost kola). Large target wiec nie bylo wyjscia. Cos tam spalilem ze dwoch lucznikow, dostalem salwe na bliskim, kolejna rana i pozniej w szarzy stand and shoot i kolejna. Znowu bez testow na D6 - to juz w sumie czwarty wal ;> Anyway lucznicy po szarzy mieli outnumber fear. Kolo leci za nimi, przy okazji przeganiajac uciekajacych Wildow na obelisk (smutny blad przeciwnika ze tak lucznikow ustawil) i wpada w driady z dryha. Tutaj juz niestety ugrzezlo bez wiekszych sukcesow na dwie tury combatu i skonczyla sie bitwa. Ogolny rachunek to drzewo i lucznicy, przy stracie polowy punktow, wiec zwrocilo sie z nawiazka. Ale to drzewo i tak zdazylo zrobic swoje niestety. Kolo jest ewidentnie modelem na large targety z ktorymi do tej pory mielismy taki problem, a tu kurwa mimo jednej misji 'biec w strone drzewa i zajebac', nie zblizylem sie na blizej niz 2", nie mowiac juz ze w strzelaniu musialem walic 4 tury zeby w koncu sie go pozbyc.
Nie liczylismy punktow ale skonczylo sie w okolicach remisu.
Ostatnio zmieniony 6 paź 2009, o 07:13 przez Cosmo, łącznie zmieniany 1 raz.

Myth
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Myth »

Cosmo, Bielski Gnom coś o tym wspominał, a ceny na tą chwilę ma konkurencyjne, ale trzeba się dopytać co i jak bo niczego nie jestem pewien.

Szykuje się nowy batalion? Wiadomo coś o tym?

Awatar użytkownika
Cosmo
Oszukista

Re Myth: Ok, odezwe sie do Romka, dziekuje. A co do batalionu to przeciez wycofali sety juz jakis czas temu.

Awatar użytkownika
Druchii
Kretozord

Post autor: Druchii »

Cosmo, strzały koła są magiczne?

Awatar użytkownika
Cosmo
Oszukista

Lol ;-D

Awatar użytkownika
Druchii
Kretozord

Post autor: Druchii »

Seriously ;)
Toż nie pytałem czy magiczne płonące :P
you just never know with gw...

Awatar użytkownika
Cosmo
Oszukista

Hehehehe no pewnie moj ulubiony RAWowiec Shino sie bedzie probowal dopierdolic ;P ze nie napisali w opisie 'this is a magical attack', ale:
"Doomwheel unleashes three bolts of warp lightning."
Jak dla mnie nie ma watpliwosci.

Zablokowany